НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:21


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Министър Нено Димов: Имаме законова възможност да накараме разрушителя на дюната на „Смокиня“ да я възстанови и това ще бъде прецедент за България

Министър Нено Димов: Имаме законова възможност да накараме разрушителя на дюната на „Смокиня“ да я възстанови и това ще бъде прецедент за България

9 Февруари 2019 | 11:00 | "Тази събота", БТВ
Нено Димов - министър на околната среда и водите, в интервю за предаването „Тази събота“ по бТВ

Водещ: Мой гост сега е министърът на околната среда и водите Нено Димов. Здравейте, много ми е драго да ви видя в нашето студио.
Нено Димов: Здравейте.
Водещ: Много теми имаме да обсъждаме, свързани с екологията, но преди това моля ви, вие сте част от правителството от квотата на ВМРО.
Нено Димов: Точно така.
Водещ: Какво честно мислите за концепцията за ромска интеграция, която представи вицепремиера Красимир Каракачанов преди няколко дни? Защото едни я харесаха много, други казаха, че тя е откровен фашизъм.
Нено Димов:Вижте, по принцип до момента в продължение на десетилетия има определен тип интеграция, която се налага от един либерален подход, който се проваля както в България, така и в Европа. Всъщност интеграцията не означава да оформяш гета, в която да живеят хора, които да нямат перспектива, от една страна, от друга страна, да лежат на гърба на работещите. Интеграция е да създадеш възможност за образование, възможност за реализация, възможност да бъдеш част от обществото, да си полезен на това общество. Това е реалната интеграция.
Водещ: Така.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Нено Димов: Трябва да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризмът

Министър Нено Димов: Трябва да се вземе стратегическо решение дали да се развива ски туризмът

17 Януари 2019 | 19:30 | БНТ, "Още от деня"
Нено Димов – министър на околната среда и водите, в интервю за предаването „Още от деня“ по БНТ

Водещ: Министър Нено Димов – той е министър на екологията, познавате го, той е наш гост днес. Добър вечер казвам на министъра.
Нено Димов: Добър вечер.
Водещ: Добре дошли в студиото. Благодаря, че приехте поканата. Разбира се, знаете, че Върховния административен съд в 5-членен състав, последна инстанция каза, че няма да има втори лифт, че няма да има промени. Беше сезиран и от Министерски съвет, доколкото си спомням, и от вас, имате касационни жалби, и това е решението. Първо ми кажете очаквахте ли го това решение?
Нено Димов: Ако съм очаквал това решение, нямаше да се стигне до тук. Всъщност, това решение, между другото, не бих го коментирал, прото то е решение, което трябва да се изпълни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Нено Димов: За устойчиво опазване на околната среда трябва да имаме изпреварващ икономически растеж

Министър Нено Димов: За устойчиво опазване на околната среда трябва да имаме изпреварващ икономически растеж

3 Януари 2019 | 17:31 | Радио „Фокус“, „Екологичен резонанс“
Министърът на околната среда и водите Нено Димов, в интервю за предаването „Екологичен резонанс“ на Радио „Фокус“ .
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Нено Димов: Преговорите с „Юлен“ ще са тежки

Министър Нено Димов: Преговорите с „Юлен“ ще са тежки

5 Декември 2018 | 19:00 | БТВ, "Лице в лице"
Нено Димов, министър на околната среда и водите, в интервю за предаването „Лице в лице“ по БТВ

Водещ: През последните дни изпитвахме огромен гняв и страхотна тревога заради мръсния въздух, който отчитаха станциите. Да разговарям за това поканих министъра на екологията Нено Димов. Здравейте.
Нено Димов: Здравейте. Добър вечер.
Водещ: Наистина хората бяха много притеснени, видели сте и социалните мрежи, и в останалите медии. Предполагам сте говорили с ваши приятели, страхотна тревога от въздуха, който дишаме. Специалисти обясняваха колко пъти над нормата. Моят гост д-р Симидчиев каза, че е имало часове, в които 12 пъти се е надвишавала нормата в София и в някои други градове. Докога, министър Димов?
Нено Димов: Всъщност безспорно за качеството на въздуха е много сериозен проблем, не случайно го обявих като приоритет № 1 още преди година и половина. И много постоянни мерки се взимат в това да вървим в някаква посока. Аз между другото ще покажа и конкретни цифри. Но първо да започнем с това, че когато се борави с данни, е добре да бъдем отговорни към данните, с които боравим. В нито един момент в София не е имало 12 пъти превишение. Най-голямото превишение, което е регистрирано е 5 пъти. То е за периода събота, неделя, понеделник…
Водещ: Говорим не за среднодневни, а говорим за пикове моменти. Той уточни това д-р Симидчиев, че в пикови моменти има 12 %, а това, което вие властите обявявате, е средната стойност за 24 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.