НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:54


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Йордан Цонев, ДПС: Оптимист съм, че с представителите на вероизповеданията ще намерим вариант, който  устройва всички – и хората, и религиозните общности, и държавата

Йордан Цонев, ДПС: Оптимист съм, че с представителите на вероизповеданията ще намерим вариант, който устройва всички – и хората, и религиозните общности, и държавата

5 Октомври 2018 | 20:00 | Радио "Фокус"
Йордан Цонев, заместник-председател на парламентарната група на ДПС и на Комисията по бюджет и финанси, в интервю за обзора на деня на Радио „Фокус“ „Това е България“
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Цонев, ДПС: С актуализацията на бюджета се залагат параметрите на един нов тип политика

Йордан Цонев, ДПС: С актуализацията на бюджета се залагат параметрите на един нов тип политика

17 Август 2013 | 11:24 | Радио "Фокус"
Депутатът от ДПС Йордан Цонев, в интервю за предаването „Това е България” на Радио „Фокус”

Водещ: Г-н Цонев, как оценявате дебатите по ветото на президента?
Йордан Цонев: Според мен - като полезен. От всеки дебат има полза. Дори, когато една част от участниците в дебата не са достатъчно добре подготвени или пък са, да кажем, тенденциозни. Има полза, защото например управляващото мнозинство успя да се концентрира в рамките на един месец и да направи пълна ревизия на състоянието на бюджета, както и на изпълнението на 6-месечния план на бюджета. И така самият този процес помогна да навлезем по-бързо в онова,
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Цонев, ДПС: Партиите, които подкрепят програмно правителство, ще носят пълната политическа отговорност за него

Йордан Цонев, ДПС: Партиите, които подкрепят програмно правителство, ще носят пълната политическа отговорност за него

8 Май 2013 | 09:40 | Радио "Фокус"
Йордан Цонев – водач на листата с кандидати за депутати на ДПС във Варна в интервю за предаването „Това е България” на Радио „Фокус”

Водещ: Г-н Цонев, какъв е Вашият коментар за подслушванията и изтеклите през последните седмици записи?
Йордан Цонев: Като на всички българи. Погнусен и отвратен съм. С тази разлика, че ние като политици си знаехме това нещо доста по-рано и сме се опитвали да алармираме, че това е важен елемент от демокрацията, спазването на правата, законността и т.н. Имаше моменти, в които не ни вярваха. Мощната пропагандна машина на ГЕРБ успяваше да заглуши всичко, но в крайна сметка, нашият народ се убеди, че четири години е имало пълно беззаконие и вманиачаване във властта като инструмент за постигане на някакво превъзходство. От тази гледна точка, аз смятам, че сега е редно хората да разберат, че въпроса с нарушаването на правата и подслушването, не е въпрос, който засяга само подслушваните. Това е въпрос, който засяга цялата икономика, целия климат в страната. Никой чужд инвеститор няма да дойде тук, при положение, че хора от съдебната система си говорят в дома на бившия министър-председател, кой какъв ще стане, какво ще върне срещу това и т.н. Така че да не се чудим, защо чуждите инвеститори избягаха на пожар от България, кризата не е виновна за това. Виновни са тези, които превърнаха страната в рекетьорска фирма.
Водещ: Не се ли измества фокуса в предизборната кампания, именно към подслушването, а от много страни се чува, че хората се интересуват от високата безработица и ниския ръст на икономиката.
Йордан Цонев: Обяснявам точно това на хората.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Цонев, ДПС: Българският пазар е силно изкривен от картелни и монополни съглашения и това трябва да се промени

Йордан Цонев, ДПС: Българският пазар е силно изкривен от картелни и монополни съглашения и това трябва да се промени

18 Април 2013 | 13:49 | Радио "Фокус"
Йордан Цонев, водач на листата на ДПС във Варна, в интервю за Радио „Фокус”

Водещ: Господин Цонев, важно е да припомним какво включва програмата на партия ДПС в частта си за икономика и инвестиции- мотор на социалната сфера. Без подем в тези сектори не може да очакваме повишаване на заплатите на пенсиите, социалните придобивки.
Йордан Цонев: ДПС има ясна експертиза за дълбочината на икономическата криза, в която ни въведе управлението на ГЕРБ. На тази база, и на база на ресурсите, с които разполага страната сме направили доста ясна програма с няколко стъпки във времето. Тази програма се базира, преди всичко, върху ресурсите, с които разполага страната. Това е биоземеделие, биотехнологии, подпомагане на семейното фермерство. Решителни стъпки за подпомагане на малкия и средния бизнес, който беше, буквално, задушен и умъртвен от това некомпетентно управление. Ще кажа само, че над 130 хиляди фирми приключиха дейността си, фалираха, някои от тях бяха затворени. Ще припомня, че гръбнака на българския бизнес всъщност не съществува вече. На практика 49% от всички български стопански единици осигуряват само един човек, т.е. собственика. Така че си обясняваме и безработицата, и всичко останало. Другото, на което залагаме е модерен туризъм, основан на природните ресурси- здравен, балнеотуризъм, културен туризъм и т.н. Наред с това, разбира се, и туризма, който досега се развиваше. Бих могъл да кажа още, че основна стъпка в икономическата програма е възстановяване на нормалните пазарни взаимоотношения в страната. Защото българският пазар е силно изкривен от картелни и монополни съглашения и споразумения. Нашата експертиза още отпреди две години и половина показваше, че в над 11 области, фактически, не действат пазарни цени, а монополни такива. И ако за обществеността е ясно, че това са области: горива, ток, въобще енергийните носители, вода, може би е малко известно това, което ние знаем, че има такива споразумения по отношение цените на основни хранителни продукти като хляба, яйцата, млякото.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.