НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:17


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Корнелия Нинова, БСП: Държавата е лош стопанин, когато я управлява мафията

Корнелия Нинова, БСП: Държавата е лош стопанин, когато я управлява мафията

4 Март 2018 | 10:30 | БНТ, „Денят започва с Георги Любенов“
Корнелия Нинова – лидер на БСП, в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ

Водещ: Не губя време и бързам веднага да ви представя председателя, лидера на БСП Корнелия Нинова, която е първият гост в студиото. Добро утро, г-жо Нинова, добре дошли в студиото на БНТ.
Корнелия Нинова: Добро утро и добре заварили. Честит празник, българи, макар и да е с един ден /…/.
Водещ: С един ден закъснение. Да, ще ни разкажете и за тържествата. Вчера къде бяхте?
Корнелия Нинова: На Шипка.
Водещ: На Шипка, разбира се.
Корнелия Нинова: На този ден винаги ходим там.
Водещ: Но позволете ми, разбира се, да започнем с темата, която взриви политическата среда, името, което стана прочуто, Гинка Върбакова. Няма човек, който да не знае какво прави Гинка и къде ходи тя, и къде пътува. Предстои другата седмица много важно пътуване до Чехия на Гинка Върбакова. Защо така се настроихте срещу името Гинка или срещу какво, опозицията?
Корнелия Нинова: Не, не, не срещу името. Принципен е въпросът срещу случая. Някой купува 1/3 от преносната мрежа на България, което национална сигурност. Някой ще контролира през сметките за ток живота на 3 милиона българи, а няма много информация кой е този, кой финансира сделката, по какъв начин, как ще се връщат тези пари, дали няма да се връщат чрез увеличение на сметките на тока на българите. Много въпросителни, малко отговори и всичко това създаде тази ситуация.
Водещ: Какъв вид гаранции , какъв контрол иска БСП на тази сделка?
Корнелия Нинова: Поне три неща би трябвало да гарантира правителството. Първото е националната сигурност. тоест да се знае, че който купи тази компания, няма от него да зависи дали някой ден 1/3 от преносната мрежа ще бъде изключена, например казвам, теоретично. Втората гаранция е за хората – тези 3 милиона българи, цените на тока да бъдат поносими към социалния им стандарт и към социалния им живот. И третата е някой да понесе отговорност за състоянието, в което докараха този случай. Някой трябва да понесе и политическа, и друга отговорност, ако се налага.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Корнелия Нинова, БСП: Земята е национално богатство

Корнелия Нинова, БСП: Земята е национално богатство

21 Юли 2017 | 18:28 | БТВ, "Лице в лице"
Корнелия Нинова, председател на БСП, в интервю за предаването „Лице в лице“ на БТВ

Водещ: Първият ми гост днес е лидерът на БСП Корнелия Нинова. Добър ден, добре дошли.
Корнелия Нинова: Добър ден, добре заварили.
Водещ: Поискахте днес спецпрокуратурата да обяви имената на всички политици, които са вземали пари от КТБ и от Цветан Василев. Стана ясно, че те са десетки, нали така? А излезе името на Бареков само. Сега аз между другото мога да ви кажа Цацаров ви каза да си прочетете НПК. Но вие защо настоявате за това?
Корнелия Нинова: Това ми изглежда най-логичния ход, защото вчера прокуратурата, обявявайки обвинителния акт, в един допълнителен документ е записала буквално, че има финансиране на различни политици от обществения и политически живот. Тоест това прокуратурата го е казала.
Водещ: Не че не го знаехме извън прокуратурата.
Корнелия Нинова: Но това вече е официално, на органа, който разследва.
Водещ: Никой не се е съмнявал, че това се случваше.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Избори 2017: Корнелия Нинова, БСП: Апелирам за национално обединение по темата национален суверенитет

Избори 2017: Корнелия Нинова, БСП: Апелирам за национално обединение по темата национален суверенитет

23 Март 2017 | 21:00 | бТВ
Корнелия Нинова – председател на БСП, в интервю за бТВ

Водещ: Остават броени часове до края на предизборната кампания. Една кампания, която премина под знака на несъстоял се лидерски сблъсък. Бойко Борисов и Корнелия Нинова не се срещнаха очи в очи. Но все пак ще говорят тук. Желанието ни е с това интервю, вие зрителите да направите своя информиран избор преди финалното броене. Затова ще говорим конкретно върху програмите на двете партии с равни шансове да ни управляват. В това студио е време за отговори кой какво обещава в тази предизборна битка.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори


СНИМКА НА ДЕНЯ
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.