НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:21


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Директорът на Националния музикален театър изпрати обръщение към състава

Директорът на Националния музикален театър изпрати обръщение към състава

13 Януари 2010 | 13:57 | Агенция „Фокус”

Директорът на Националния музикален театър Борис Панкин разпространи чрез медиите недопуснатото обръщение към състава на Националния музикален театър. Агенция “Фокус” публикува пълния текст на обръщението, в което директорът заявява, че от днес започва и работата му за спечелване на втори управленски мандат в институцията.

Това е оригиналният текст, който част от състава на Националния музикален театър, не пожела нито да чуе, нито да допусне други да чуят. Но затова пък, ще можете да го прочетете вие - зрителите и данъкоплатците, които издържаме и този и всички културни институти. Благодаря - пише Борис ПанкинУважаеми госпожици, госпожи и господа!

Уважаеми колеги!

Смятам, че всяка неяснота при провеждането на една процедура е паразитна и тя дава живот на дезинформацията, неистината и спекулациите.
A и от друга страна, както е казал поетът, яснотата облекчава болката.
Затова преди всичко, ще ви информирам за фактите около провеждането на Конкурса, чието спечелване ми даде привилегията и отговорността да работя и ръководя този държавен културен институт с национално значение - един от малкото в Република България.

Както вече ви е известно, на 8-ми януари се проведе конкурс за заемане длъжността “директор на Националния музикален театър” след подаване на документи: концепция, автобиография и т.н, и събеседване с 9-членна комисия в състав: проф. Александър Йосифов – композитор и диригент – председател, професор-доктор Васил Стефанов – театровед, проф. Жени Захариева – пианист и председател на Съюза на Музикалните Дейци, Велислав Заимов – композитор и председател на Съюза на българските композитори, доцент Калина Стефанова – театровед, вицепрезидент на Световната Асоциация на Драматурзите, Силвия Томова – хореограф, Милда Паунова – началник Дирекция правно-нормативна и управление на собствеността, представител на Дирекция “Музика и танц”, и представител на Дирекция “Човешки ресурси.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
 Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.
Честването на Фестивала на светлините в Берлин. 14 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.