НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Емилия Баева, зам.-кмет на Добрич: Приключиха ремонтите на сгради в сферата на социалните услуги

Д-р Емилия Баева, зам.-кмет на Добрич: Приключиха ремонтите на сгради в сферата на социалните услуги

22 Ноември 2019 | 14:46 | Агенция "Фокус"
Добрич. Приключили са ремонтите на сгради в сферата на социалните услуги. Това съобщи на пресконференция в Община град Добрич д-р Емилия Баева, зам.-кмет с ресор „Хуманитарни дейности“, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна.

Най-мащабен ремонт е извършен в Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) на деца без увреждания (бившия Дом „Дъга“). Там със спомоществователството на частна фирма за производство на етерични масла, дългогодишен и много активен партньор на Общината, е напълно обновена инсталацията за отопление, като вече се ползва газ. Към финализиране е ремонтът на Дома за стари хора. Приключва също смяната на мебели в ЦНСТ. В почти всички детски ясли в града са поставени нови огради. Последната трябва да бъде монтирана до края на тази или в началото на следващата седмица. Става дума за Детска ясла №6. Според зам.-кмета новите огради са много стилни, създават сигурност за децата и откакто са монтирани, за радост, няма нито един регистриран случай на вандалски прояви.

Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Пенчо Керванов зам.-кмет „Устройство на територията“ в Община Добрич: Трябва да се наблегне на взаимодействието с гражданите

Инж. Пенчо Керванов зам.-кмет „Устройство на територията“ в Община Добрич: Трябва да се наблегне на взаимодействието с гражданите

22 Ноември 2019 | 13:49 | Агенция "Фокус"
Добрич. Трябва да се наблегне на взаимодействието с гражданите и да има по-голяма ефективност в работата. Това заяви на пресконференция в Община Добрич инж. Пенчо Керванов зам.-кмет „Устройство на територията“, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. По думите на инж. Керванов в неговия ресор административният потенциал е много добър. Един от приоритетите в работата ще бъде засиленият контрол и борбата с незаконните прокопавания и строителство. Вече са проведени първи срещи и разговори в тази посока.

Инж. Керванов е категоричен, необходимо е по-добро взаимодействие между институции и фирми, като всичко трябва да се осъществява законосъобразно. Общината има амбицията да се подхожда безкомпромисно по отношение на незаконни прокопавания от оператори на комунални услуги в града. Тази позиция бе подкрепена и от кмета Йордан Йорданов. По думите му вече има наложени глоби, някои от тях се обжалват. Идеята на администрацията е не да се налагат санкции на всяка цена, а нещата да се реализират при спазване на законите и да не се руши новосъздадено и вече направено. Визията на инж. Керванов е Добрич да бъде по-чист, по-хубав и по-благоустроен.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Пенчо Керванов е новото попълнение в кметския екип на Община Добрич

Инж. Пенчо Керванов е новото попълнение в кметския екип на Община Добрич

22 Ноември 2019 | 13:39 | Агенция "Фокус"
Добрич. Инж. Пенчо Керванов е новото попълнение в кметския екип на Община град Добрич. Той е зам.-кмет с ресор „Устройство на територията“. Това бе оповестено на пресконференция в Общината, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна.

Останалите зам.-кметове остават същите както в предходния мандат – Елка Димова с ресор „Финанси и общинска собственост“, Росица Йорданова с ресор „Икономическо развитие и европейски фондове“ и д-р Емилия Баева с ресор „Хуманитарни дейности“.

Инж. Пенчо Керванов е на 45 години, женен, с две деца. Завършил е Техникум по строителство със специалност „Архитектура и строителство“, а след това висше образование в Университета по архитектура, строителство и геодезия“ в София със специалност „Строителство на сгради съоръжения“, направление „Конструкции, организация и управление на строителството“. Досега професионално е работил винаги в сферата на строителството, конкретно в частта на инвестиционните проекти. Инж. Пенчо Керванов е проектант конструктор с пълна проектантска правоспособност. Участвал е в проектирането и изграждането на много жилищни и административни сгради със селскостопанско и икономическо предназначение. В края на 2012 г. след проведен конкурс е заел длъжността началник на Регионален отдел за национален и строителен контрол с териториален обхват област Добрич. Там освен контрол по строителство, премахване на незаконни строежи по цялата област е осъществяван контрол на общините по отношение на вменените им задължения по Закона за устройство на територията и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Това инж. Керванов счита за сериозен опит и добър поглед върху работата на Община град Добрич.

Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В Добрич ще се проведе пресконференция за представяне на екипа на Общината и неговите текущи дейности

В Добрич ще се проведе пресконференция за представяне на екипа на Общината и неговите текущи дейности

22 Ноември 2019 | 08:00 | Агенция "Фокус"
Добрич. Общината организира пресконференция за представяне на екипа и текущи дейности на 22 ноември от 10.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Община Добрич. Пресконференцията ще се състои в малката заседателна зала.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нивата на водопада Виктория намаляват след продължителна суша, която засегна голяма част от южната част на Африка. 9 декември 2019 г.
Нивата на водопада Виктория намаляват след продължителна суша, която засегна гол...

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.