НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Любомир Захариев е новият заместник-кмет на Община Сливен

Инж. Любомир Захариев е новият заместник-кмет на Община Сливен

12 Ноември 2019 | 12:44 | Агенция "Фокус"
Сливен. Община Сливен отново  има четвърти заместник-кмет - инж. Любомир Захариев. Това съобщи кметът Стефан Радев, предаде репортер на Радио "Фокус" - Сливен. Инж. Захариев поема ресорa "Инфраструктура и строителство". Стефан Радев поясни, че това е единствената промяна в управленския екип на Община Сливен във втория му мандат. Любомир Захариев е инженер - конструктор, проектант на редица инфраструктурни и строителни обекти. Негово дело е проектът на базата в Бургас на най-големия износител на зърно у нас, както и на редица други обекти в Сливен и страната.
Стефан Радев обяви, че останалите му заместници - Пепа Чиликова, Румен Иванов и Стоян Марков, запазват постовете си, секретар на Общината също остава Валя Радева. Всички те ще провеждат приемните си дни за граждани както през изминалите четири години.
Предстои оптимизация на структурата на Община Сливен, като се предвижда разширение на някои звена. Сред тях е и това за общинската инфраструктура. Предвижда се и промяна в ресорите. "Община Сливен е сред малкото общини в България, където на служител от администрацията се падат голям брой жители. Това е и показател на ефективността на работа на една Община, и Сливен е сред първите десет", заяви Стефан Радев.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Чавдар Божурски, областен управител на Сливен: Очаквам през следващите години заедно да продължим позитивните промени в града и общината

Чавдар Божурски, областен управител на Сливен: Очаквам през следващите години заедно да продължим позитивните промени в града и общината

11 Ноември 2019 | 17:07 | Агенция "Фокус"
Сливен. Областният управител Чавдар Божурски свика днес първото заседание на новия Общински съвет Сливен. Това съобщиха от областната администрация.  Кметът на Община Сливен Стефан Радев, общинските съветници и кметовете на кметства получиха удостоверенията си от председателя на Общинската избирателна комисия Росица Тодорова и положиха клетва.
„Очаквам през следващите години заедно да продължим позитивните промени в града и общината и да работим за нови перспективи. Да намерим равновесие между условията за живот на хората – между центъра и крайния квартал, между града и селата. Да променим говоренето в обществото. Най-ефективният способ за това е личният пример на уважение към опонента и размяната на идеи”, каза в обръщението си към встъпилите в длъжност Чавдар Божурски. Той допълни, че днес всяко едно ниво на управление е в дълг към образоването на децата и че трябва да бъдат върнати и задържани в училище тези от тях, които са останали извън образованието. „Грамотното дете има шанс. Защото не само родителите и близките могат да бъдат наставници. Наставници са и хубавите книги. От една такава книга днес децата по цял свят научават следното: „Ние сме силни толкова, колкото сме единни, и слаби толкова, колкото сме разединени”.  От тази трибуна пожелавам: Нека бъдем много силни!”, заяви областният управител.
Кметът на общината Стефан Радев, който започва втория си пореден мандат, приветства колегите си. В поздравлението си той подчерта, че те трябва да бъдат пример за далновидност, честност, почтеност, за спазване на дадената дума. „Вярвам, че, обединени заедно, ще продължим да правим Сливен по-добро място за живот. Когато гражданите те подкрепят по пътя към промяната, тогава имаш повече енергия да продължаваш напред. Искам Сливен да се развива динамично, общината да е сред водещите в страната. Сливен да е град, в който повече хора искат да се завръщат, да живеят и работят”, каза кметът и подчерта, че няма да прави компромиси с доверието на избирателите.
Съгласно изискванията на ЗМСМА, областният управител предостави ръководството на заседанието на най-възрастния от избраните съветници – Дора Ескидарова. Тя отправи послание към членовете на новия местен парламент. С тайно гласуване те избраха председателя на общинския съвет – Димитър Митев, който заемаше поста и в предходния мандат.
В общинския съвет 17 са представителите на ГЕРБ, 10 – на БСП за България, по двама – на БСДП, „Възраждане”, ДПС, „Нова алтернатива”, БАСТА и СДС, по един – движение „Заедно за промяна” и ХДП на България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.