НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ПП ГЕРБ даде извънреден брифинг заради обвиненията на Борис Цветков от БСП за купуване на гласове (ОБЗОР)

ПП ГЕРБ даде извънреден брифинг заради обвиненията на Борис Цветков от БСП за купуване на гласове (ОБЗОР)

11 Ноември 2019 | 21:49 | Агенция "Фокус"
София. ГЕРБ няма да допусне да бъде постоянно обект на твърдения и внушения, които не отговарят на истината. Това стана ясно по време на извънреден брифинг на партията. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов заяви, че Мая Манолова търси оправдания за загубата си на изборите и ако продължава в този план, не я очаква нищо добро в нейни бъдещи политически проекти. По думите му по време на предизборната кампания е имало какви ли не безпочвени обвинения към кмета на район „Искър“ г-н Ивайло Цеков. „Той беше наричан по всякакъв начин и се правеха опити да бъде дискредитиран по всякакъв начин“, посочи Пауонов. Той е на мнение, че когато загубиш избори, трябва да го приемеш нормално и да продължиш напред и допълни, че това напрежение не може да продължава така в политическия живот. Според Паунов БСП отсега нататък ще създава само хаос. Той заяви, че имат документирано как в някои райони на София е имало готови бюлетини, напечатани с гласа за Мая Манолова – нещо, в което обвинява ГЕРБ самата тя. Общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева потвържди, че в район „Искър“ през целия предизборен процес не са спрели нито лъжите, нито манипулациите, нито нападките и обвиненията. По думите ѝ от партията са се сблъскали със ситуации на неизпълнение на изборното законодателство и неговото нарушаване с поставяне на рекламни материали на непозволени места. Радева определи като недостоверни всякакви опити на Борис Цветков от БСП да се твърди, че представители на ГЕРБ са манипулирали изборните резултати. По думите ѝ със своите обвинения Цветков иска да извлече дивиденти и да прикрие фактите, че не е свършил никаква работа. Новоизбраният кмет на район „Искър“ Ивайло Цеков заяви, че се чувства омерзен от нападките към него. По думите му през цялата кампания е имало множество манипулации и обвинения. „Пускаха през сайтове и групи в социалните мрежи манипулативни твърдения за мен. Нито съм уговарял, нито съм участвал в каквито и да било организации за купуване и продаване на гласове за местните избори“, категоричен е той. По думите му ГЕРБ има основания да търси правата си по всякакъв начин срещу обвиненията за купуването на гласове. Цеков отрече на записите от камери в столично заведение в изборния ден да е водил разговори за купуване на гласове.
По-рано днес Борис Цветков от БСП, който бе кандидат за кмет на района, но загуби, съобщи, че Цеков е записан от камера на хранителен магазин в района как говори с ромски лидери за купуване на гласове.
Зорница КОСТАДИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Георги Михайлов, БСП:  Нужен е сериозен разговор за провеждането на изборите в България

Георги Михайлов, БСП: Нужен е сериозен разговор за провеждането на изборите в България

11 Ноември 2019 | 19:19 | Агенция "Фокус"
София. "Доволни сме от изборните резултати – имаме четири областни града, в сравнение с нула на последните избори. Препотвърдихме влиянието си и в знакови градове като Гоце Делчев и Пещера. Месеци преди изборите бяха извършени няколко законови промени, които притиснаха до стената повечето политически партии – лишени бяха от нормални партийни субсидии, беше внезапно отменено машинното гласуване, а то се прилага в Калифорния, например - щат с 40 милиона граждани, прилага се и в огромни държави, в които няма проблем с неграмотността. Ако не бяха отменили машинното гласуване, нямаше да има 600 хиляди невалидни бюлетини”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Георги Михайлов пред БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Той коментира, че настояването за касиране на изборите не е само в София – по думите му има съмнения за нарушения и в 3 от районите на града, където също има желание за процедура по касиране на изборите, както и в град Шумен. „Изборите не са приключили за българските граждани. Те са приключили на един етап, но явно, че има съмнения – при всичките сигнали, които сме получили за нарушения”, коментира още проф. Михайлов. Народният представител коментира и репресиите на властта срещу кандидатите на БСП след изборите, като изтъкна случая с Радина Банкова в Ловеч, чиито сметки бяха запорирани, въпреки липсата на задължения, както и запалването на недвижим имот на общински съветник от БСП. „Това трябва да приключи, нужен е сериозен разговор за начина на провеждане на изборите в България”, категоричен бе проф. Михайлов.
Относно думите на Сергей Станишев, Михайлов коментира: „БСП е много демократична партия, след като отделни нейни членове си позволяват официално да критикуват настоящото ръководство. Не искам да коментирам нито действията на Станишев, нито цифрите от изборите през последните 20 години, които внимателно съм проверил. Партията, която наследи г-жа Корнелия Нинова беше маргинализирана – с 36 депутати и 0 областни градове. Тя я прекара през спечелени президентски избори, през увеличаване на броя народни представители и евродепутати - в парламентарни и съответно европейски избори, както и през спечелването на 4 знакови областни града. Трябва да си много субективен или да имаш специално политическо желание да компрометираш лидера и ръководството на БСП, за да твърдиш всичко това”.
Относно бюджета на НЗОК, който предстои да бъде гласуван на първо четене, народният представител от левицата коментира: „Бюджетът не дава нищо ново. Нито Стопапанската камара, нито Асоциациацията на българските работодатели подкрепят този бюджет. България дава от своите публични разходи 4.5 процента за здравеопазване. Всички европейски държави – между 6 и 11. Както и да се говори, че има приоритет към здравеопазването – той не се изпълнява в Бюджета”. По думите му 50 процента от публичните средства отиват за болничо здравеопазване в България, за разлика от ЕС, където те са 30 %. За доболнична помощ – по –малко от 20 процента у нас, а в ЕС – много над 20 %. „ЕС прави нормалното – опитва да изравни средствата за болнична и доболнична помощ – при нас този дисбаланс е огромен”, коментира още Михайлов. „Задавам си въпроса – дали е мислено как този бюджет ще бъде изпълнен догодина”, завърши народният представител и уточни, че всички предложения на левицата ще бъдат направени в пленарна зала.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков: Чувствам се омерзен от обвиненията към мен за купуване на гласове

Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков: Чувствам се омерзен от обвиненията към мен за купуване на гласове

11 Ноември 2019 | 18:15 | Агенция "Фокус"
София. Обвиненията към мен са за купуване на гласове. Чувствам се омерзен от тези нападки. През цялата кампания сме свидетели на хиляди манипулации и обвинения. Това каза новоизбраният кмет на район „Искър“ Ивайло Цеков по време на брифинг на ПП ГЕРБ, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Пускаха през сайтове и групи в социалните мрежи манипулативни твърдения за мен. Нито съм уговарял, нито съм участвал в каквито и да било организации за купуване и продаване на гласове за местните избори“, категоричен е той. По думите му ГЕРБ има основания да търси правата си по всякакъв начин срещу обвиненията за купуването на гласове. Цеков отрече на записите от камери в столично заведение в изборния ден да е водил разговори за купуване на гласове.
По-рано днес Борис Цветков от БСП, който бе кандидат за кмет на района, но загуби, съобщи, че Цеков е записан от камера на хранителен магазин в района как говори с ромски лидери за купуване на гласове.
Зорница КОСТАДИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Лорита Радева, ГЕРБ: В район „Искър“ през целия предизборен процес не спряха нито лъжите, нито манипулациите и обвиненията към партията

Лорита Радева, ГЕРБ: В район „Искър“ през целия предизборен процес не спряха нито лъжите, нито манипулациите и обвиненията към партията

11 Ноември 2019 | 17:57 | Агенция "Фокус"
София. Потвърждавам, че в район „Искър“ така, както се случи на национално ниво, през целия предизборен процес не спряха нито лъжите, нито манипулациите, нито нападките и обвиненията. Това каза общинският съветник от ГЕРБ Лорита Радева по време на брифинг на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Сблъскахме се със ситуации на неизпълнение на изборното законодателство и неговото нарушаване с поставяне на рекламни материали на непозволени места. В 78 секционни комисии в район „Искър“ са представени всички парламентарно представени политически сили“, посочи тя. Радева определи като недостоверни всякакви опити на Борис Цветков от БСП да се твърди, че представители на ГЕРБ са манипулирали изборните резултати. „Ние не възразяваме срещу всякакви проверки, които могат да бъдат извършени. За мен не е изненада поведението на г-н Цветков. Той е човекът, който като общински съветник в мандата си от 2003 до 2007 г. стана проводник на онзи общински съвет, който се разпореди и унищожи едно от детските заведения в района“, допълни тя. По думите ѝ със своите обвинения Цветков иска да извлече дивиденти и да прикрие фактите, че не е свършил никаква работа.
Зорница КОСТАДИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветомир Паунов, ГЕРБ: ПП ГЕРБ няма да допусне да бъде постоянно обект на твърдения и внушения, които не отговарят на истината

Цветомир Паунов, ГЕРБ: ПП ГЕРБ няма да допусне да бъде постоянно обект на твърдения и внушения, които не отговарят на истината

11 Ноември 2019 | 17:40 | Агенция "Фокус"
София. Изборите свършиха, но за съжаление езикът на омразата, манипулативните внушения и опитите за дискредитиране на опонента никога няма да напуснат някои от кандидатите в местните избори и няма да излязат от някаква друга форма на нормална политическа комуникация. Ние като отговорна политическа партия няма да допуснем да бъде постоянно обект на твърдения и внушения, които не отговарят на истината. Това каза председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов по време на брифинг на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ако г-жа Манолова, която постоянно „сапунисва“ своя имидж и търси оправдания за загубата си на изборите, продължава в този план, не я очаква нищо добро в нейни бъдещи политически проекти“, заяви той. По думите му по време на предизборната кампания е имало какви ли не безпочвени обвинения към кмета на район „Искър“ г-н Ивайло Цеков. „Той беше наричан по всякакъв начин и се правеха опити да бъде дискредитиран по всякакъв начин“, каза още Пауонов. Той е на мнение, че когато загубиш избори, трябва да го приемеш нормално и да продължиш напред и допълни, че това напрежение не може да продължава така в политическия живот. „БСП отсега нататък ще създава само хаос. Ние имаме документирано как в някои райони е имало готови бюлетини, напечатани с гласа за Мая Манолова – нещо, в което обвинява ГЕРБ самата тя“, подчерта Паунов.
Зорница КОСТАДИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Борис Цветков, БСП - София: Ако аз съм на мястото на сегашния кмет, бих поискал отваряне на документите и броене на бюлетините

Борис Цветков, БСП - София: Ако аз съм на мястото на сегашния кмет, бих поискал отваряне на документите и броене на бюлетините

11 Ноември 2019 | 16:36 | Агенция "Фокус"
София. Борис Цветков, БСП – София: Аз ако съм на мястото на сегашния кмет, който претендира за трети мандат, той самия да поиска отваряне на документите и броене на бюлетините , защото аз не бих могъл да управлявам с такива облаци на съмнения върху моя избор
Аз ако съм на мястото на сегашния кмет, който претендира за трети мандат, той самия да поиска отваряне на документите и броене на бюлетините , защото аз не бих могъл да управлявам с такива облаци на съмнения върху моя избор. Това каза Борис Цветков, кандидат за кмет на район Искър от БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В тези протоколи са 40 секции с нарушения. Много недействителни бюлетини, много грешки в самото описване. Аз ако съм на мястото на сегашния кмет, който претендира за трети мандат, той самия да поиска отваряне на документите и броене на бюлетините , защото тогава тръгваш да си трети мандат кмет с така разделен район, с такива проблеми в самото отчитане, с гигантски административен натиск от хората, които имат жилища, с вече депозираните записи до МВР, прокуратурата и Министерски съвет, аз не бих могъл да управлявам с такива облаци на съмнения върху моя избор“, подчерта той. „Призовавам да е също съгласен с едно такова повторно преброяване. Сега официално ще внесем жалба от мен като кандидат, подписана пълномощно от Калоян Паргов. Надявам се институциите, безпристрастно, честно да си свършат работата, да установят има ли такъв административен и корпоративен, купен вот и други нарушения, които да са достатъчни точен резултат. Ако вече е невъзможно да бъдат касирани и изборите и да бъдат нови в тези три райони на София“, каза още Цветков.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Борис Цветков, БСП – София: Внесохме 18 записа от видеокамера, на които се вижда моят опонент в район Искър да се договаря с ромски тартор и криминално проявени хора с присъди

Борис Цветков, БСП – София: Внесохме 18 записа от видеокамера, на които се вижда моят опонент в район Искър да се договаря с ромски тартор и криминално проявени хора с присъди

11 Ноември 2019 | 16:21 | Агенция "Фокус"
София. Внесохме в Министерски съвети и до МВР 18 записа от видеокамера, на които се вижда кандидатът за кмет, моя опонент в район Искър, през целия изборен ден на 3-ти се договаря с ромски тартор и криминално проявени хора с присъди. Това каза Борис Цветков, кандидат за кмет на район Искър от БСП, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Те са случайно направени, защото кметът не е преценил, че в заведението пред заведението, където се договаря има и Т-Маркет, и като в камерата са попаднали тези кадри. Това е само едно от основанията, във всички тези протоколи, които предоставяме сигнализираме за много нарушения. Още в самата изборна кампания, използване на общински ресурси, бази. В самият изборен ден имаме поне три драстични протокола“, допълни той.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ГЕРБ-София ще даде брифинг

ГЕРБ-София ще даде брифинг

11 Ноември 2019 | 15:40 | Агенция "Фокус"
София. ГЕРБ-София ще даде брифинг в Централата на партията (пл. „България“ 1, НДК, Административна сграда, ет.17). Събитието ще се проведе днес от 16.30 ч. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кандидатите за кметове от БСП на столичните райони „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“  депозираха жалби срещу избора на кметове на тези райони

Кандидатите за кметове от БСП на столичните райони „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“ депозираха жалби срещу избора на кметове на тези райони

11 Ноември 2019 | 15:18 | Агенция "Фокус"
София. Кандидатите за кметове на столичните райони „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“ Борис Цветков, Мая Александрова и Георги Миланов от БСП депозираха жалби срещу избора на кметове на тези райони, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Жалба за касиране на избора за кмет на София внесе Мая Манолова.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кандидатите на БСП ще обжалват избора на кметове в районите „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“

Кандидатите на БСП ще обжалват избора на кметове в районите „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“

11 Ноември 2019 | 07:19 | Агенция "Фокус"
София. Издигнатите и подкрепени от БСП кандидати за кметове на столичните райони „Искър“, „Люлин“ и „Красна поляна“ Борис Цветков, Мая Александрова и Георги Миланов ще подадат жалби срещу решенията, с които са обявени за избрани кметовете на посочените райони. Това съобщиха от пресцентъра на БСП - София. Жалбите се бъдат депозирани в 15.00 часа в Общинската избирателна комисия (ул. „Московска“ 33).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.
Саудитец откри стрелба във военна база в щата Флорида. 7 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.