НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:23


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Eлен Герджиков, ГЕРБ: На първото заседание ще се избере нов председател и заместник-председател на СОС

Eлен Герджиков, ГЕРБ: На първото заседание ще се избере нов председател и заместник-председател на СОС

8 Ноември 2019 | 13:12 | Агенция "Фокус"
София. На първото заседание ще се избере нов председател и заместник-председател на СОС. Това каза по време на брифинг в Столична община избраният за общински съветник от ГЕРБ/СДС Елен Герджиков, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „На първото заседание трябва да се случат, според нашия правилник и според закона, няколко важни неща. Първото, от които е полагане на клетва от общинските съветници, новоизбраните районни кметове и кметът на Столична община. На това заседание ще станат ясни и политическите групи в СОС, които ще функционират. Разбира се, не е задължително да бъдат константи през цялото време. Политическите групи могат да се създават и на по-късен етап“, каза той. „Ще се проведе гласуването за председател на СОС, което е тайно и се провежда в два кръга. В интегрална бюлетина се подреждат заявени от политическите групи предложения. Гласува се и ако никой не е събрал повече от половината от общия брой на общинските съветници, се превежда втори кръг с първите двама, които са се класирали“, обясни той.
„След това се провежда процедура за заместник-председатели на СОС. Гласуването е явно и за избирането на заместник-председател са необходими също 31 гласа. На база на тези избори ще бъде конструиран след вторник и председателския съвет. Този съвет приема и разглежда дневния ред на всяка сесия предварително. Първата задача ще бъде да подготви първото редовно заседание“, каза още Герджиков.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Малина Едрева, ГЕРБ: Ще търсим подкрепа на базата на темите, целите, конкретните идеи в конкретните насоки в работата на Общината

Малина Едрева, ГЕРБ: Ще търсим подкрепа на базата на темите, целите, конкретните идеи в конкретните насоки в работата на Общината

8 Ноември 2019 | 12:55 | Агенция "Фокус"
София. Представлявам групата като председател на политическата коалиция ГЕРБ/ СДС. Това каза по време на брифинг в Столична община избраният за общински съветник от ГЕРБ/СДС Малина Едрева, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Заместник-председател е д-р Тони Койчев, който е председател на градската организация на СДС“, допълни тя. „Ще търсим подкрепа на базата на темите, целите, конкретните идеи в конкретните насоки в работата на Общината. С „Демократична България“ това е по отношение на електронното управление и повишаване на прозрачността на управление на Общината и Столичния общински съвет. По отношение на дигитализацията, електронното управление, възможната политика за превръщането на Витоша в един от най-големите паркове в нашия град и чистотата на въздуха и транспорта. С ВМРО темите са сигурност и транспорт. Със „Спаси София“ темите са транспортна инфраструктура и обслужване“, обясни тя.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Първото заседание на Столичния общински съвет ще бъде на 12 ноември

Първото заседание на Столичния общински съвет ще бъде на 12 ноември

8 Ноември 2019 | 12:15 | Агенция "Фокус"
София. Първото заседание на Столичния общински съвет (СОС) ще бъде на 12 ноември от 10.00 часа. Това каза по време на брифинг в Столична община Малина Едрева - избрана за общински съветник от ПП ГЕРБ. На 12 ноември ще се гласува и председател на СОС. Кандидатът на групата на ГЕРБ/СДС е Елен Герджиков.

Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на лидерите на страните от Западните Балкани в Охрид. 10 ноември 2019 година
Среща на лидерите на страните от Западните Балкани в Охрид. 10 ноември 2019 годи...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.