НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Петьо Блъсков: Манолова е политик – хермафродит, ако Манолова губи – Нинова пада от БСП

Местни избори 2019: Петьо Блъсков: Манолова е политик – хермафродит, ако Манолова губи – Нинова пада от БСП

21 Октомври 2019 | 08:01 | Агенция "Фокус"
София. Манолова е политик – хермафродит, ако Манолова губи – Нинова пада от БСП. Това каза Петьо Блъсков от в-к „Труд“ в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“, съобщиха от екипа на предаването.
Кой иска да управлява България?; Политически джендър и хермафродит ли е Манолова?; Образът на Фандъкова; Демокрацията – всички протестира за нещо
Беновска посрещна Петьо Блъсков с въпроса „Вие разбрахте ли кой и на какво основания иска да управлява България?“. „Разбрах само, че много мераци има, ама нещо основанията им се губят на всички“ отговори Блъсков. „Една седмица преди изборите. Каква картина наблюдавахме? Моля те с твоя характерологичен стил да опишеш по-важните кандидати и по-важните явления.“ помоли Беновска. Блъсков коментира, че „картината е многообразна за цялата държава, но според мен фокусът в София наистина показва най-интересни неща“. „Мисля, че сме свидетели на едно историческо явление на тези избори. Историческото явление и изобщо историческата ситуация я създава другарката госпожа Манолова, защото за първи път, поне аз за първи път, виждам един политик или наричащ се себе си политик, който има нещо неясно в неговата … нещо мешано. За първи път виждаме джендърството в политиката. Другарката госпожа Манолова се явява един политик - хермафродит. Тя е нещо като трети пол в политиката, защото тя е ту червена, ту не толкова червена. Изобщо, една странна политическа сексуалност се забелязва у нея – двупосочна“ коментира Блъсков. Беновска го попита как я разпознават избирателите в тази многополовост. Блъсков отговори, че избирателите не са толкова ненаясно и очевидно копнежът на електората на БСП да има свой представител влияе. „Около Манолова има едно вавилонско стълпотворение от разнополови, еднополово или джендърски политически сили“ коментира Беновска и попита госта си кой ще носи политическата отговорност за нейните проявления. „Справихме се с истанбулската конвенция, поне засега, но не знам как ще се справим с това явление в политиката“ подчерта Блъсков. Водещата попита госта са дали има предвид, че Манолова ще напише софийската конвенция, а той отговори, че е много „подличко“. „Кои са задкулисните съавтори на софийската истанбулска конвенция?“ попита Беновска. Блъсков отговори, че това са враговете на ГЕРБ и подчерта, че „един човек, който е ренегат в своето политическо верую веднъж, ще бъде винаги ренегат в каквото и да е верую“. Беновска каза, че ще повтори твърдение, което се тиражира, но според нея е „малоумно“ – „определени джендърски политически и медийни кръгове се опитват да вкарат тезата, че на Бойко Борисов му е удобно и Мая Манолова да е кандидат, защото ако тя спечели - той ще се разбере с нея, ако загуби Йорданка Фандъкова“. Блъсков окачестви това твърдение като свободно съчинение и подчерта, че при Борисов няма трети пол – „мъжкар и половина и точка по въпроса“, говорейки за неговия политически пол. Блъсков коментира, че в предизборна кампания политическите формации „обрастват с най-различни теории и идеи“.
Беновска попита за образа на Йорданка Фандъкова, а Блъсков заяви, че това, което най-много вижда в нея, е умората, но и е бойна натура. Беновска не се съгласи и каза, че преди да се стигне до извайването, трябва да се поставят основите. „Този вече ошантавял град е ужасно трудно да се управлява. Всяка прищявка, всякакъв каприз, всякаква измислица“ коментира Блъсков. Беновска го попита не е ли виновен Борисов, че е дал вдъхновение на всички протестиращи, защото е демокрация и имат право. Блъсков коментира, че това е демокрацията и всеки вика и крещи. „Аз искам да попитам – всички тези, които врякат и крякат, че се разминават 6 плочки на „Дондуков“ – вкъщи ремонт правили ли са? Те вкъщи не могат да се оправят с двама майстори да им боядисат хола и кухнята и майсторите си оставят ръцете след това, та тука в град – 2 500 000 – с изключително градоустройствени проблеми и всякакви – имало 17 строшени плочки и 80 ръбчета някъде. Давате ли си сметка за какви мащаби на ремонти става дума? Площад „Славейков“ свети! Пред църквата свети градинката. Всичко това са капризи, но така е в демокрацията“ коментира Блъсков.

Кандидатите за кметове в страната – Здравко Димитров и Димитър Николов
„Здравко Димитров – Пловдив?“ попита Беновска. Блъсков отговори, че битката в Пловдив е сложна. „За мен безспорен кандидат за още един кандидат е Димитър Николов – Бургас. Изключително енергичен, делови човек. Като гледам града нещата са много добре“ подчерта Блъсков. „Зависи ли да си изкара докрай мандата Борисов от тези местни избори?“ попита водещата. Гостът на предаването заяви, че не зависи, защото местната политика все още не е много развита и бе категоричен, че развоят няма да доведе до предсрочни парламентарни избори. „Победените ще кажат, че изборите са подменени, а победители ще кажат „недейте се занася, няма нищо такова““ обобщи Блъсков.

Нинова – Манолова
„БСП – ти говори много за Мая Манолова и никъде не спомена Корнелия Нинова“ отбеляза Беновска. „Там има някаква завера. Те двете не могат да се понасят – това е публична софийска тайна. Цялата тази история трябва да завърши с отстраняването на Корнелия Нинова. Положението е Мая губи, така че при това положение трябва да има отстраняване“ подчерта Блъсков. „Мая е заложен капан на Нинова, за да падне Нинова от моста ли?“ попита Беновска. Блъсков отговори, че Манолова е много амбициозна, макар че няма основание и лесно се пали, защото дълбоко в себе си мечтае за поста на Нинова и това е интригата. „Корнелия я изкара до пролет, я не, но тя доста направи, за да се срине БСП, според мен сама и с някакъв антураж от двама-трима юнаци – единия го бяха хванали с 200 000 марки на границата, известен случай на контрабанда, но си мисля нещо още по-конспиративно. Едно време 92-ра година имаше един прочут доклад на двама щатски експерти – Ричард Ран и Роналд Ът. В този доклад имаше една публична част и една не толкова публична, в която имаше анализ на политическите формации, държавата и политическите процеси. Спомням си в тази част – политическата, не толкова публична – беше като полупрогноза, полупрепоръка казано, че социалистическата партия в България трябва да бъде доведена до 10-12 % влияние в публичния живот. Мисля си дали другарката Нинова пък не работи, за да завърши този план? Натам върви работата“ коментира Блъсков. Беновска му благодари за разговора и обяви, че след 27-ми октомври ще коментира резултатите от изборите.
Така завърши разговорът между Петьо Блъсков и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“ на 20-ти октомври 2019 година.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Илиана Беновска: Г-н Радев, вашето управление „тичащ незрящ инвалид“ ли е, ако управлението на Борисов е калпаво като футбола ни

Илиана Беновска: Г-н Радев, вашето управление „тичащ незрящ инвалид“ ли е, ако управлението на Борисов е калпаво като футбола ни

20 Октомври 2019 | 14:14 | Агенция "Фокус"
София. Г-н Радев, вашето управление „тичащ незрящ инвалид“ ли е, ако управлението на Борисов е калпаво като футбола ни? Това е въпросът на журналиста Илиана Беновска в днешното издание на предаването „Беновска пита” по Канал 3 и К2, съобщиха от екипа на предаването.
Експредседателят на ЕС Доналд Туск завърши своя мандат с реч по сериозните теми на Европа със сленга: „I want to send a message…“ Вместо бюрократичните глаголи „призовавам“, „декларирам“, „настоявам“, полският политик , на съвременен жаргон, се опита да направи разбираеми, за обикновени хора в Европа, сериозните теми за Брекзит и разширяването на ЕС на Балканите.
Какъв „месидж ни сенд-ват“ в България борбите за кметски постове?
Този „пейнт бол“, който се разиграва, вместо състезание на личности и визии, какво политическо бъдеще ще освети пред България следващите 4 години?
Защото:
Президентът Радев, заклейми управлението на Борисов, че е калпаво като футбола ни. И взе, че се затича „благотворително“ (каквото и да значи това) в името на хора, представете си, които не могат, дори, да ходят и да виждат, камо ли да тичат.
Предполагам, че от уважение към тези хора Борисов ще се въздържи да формулира управлението на Радев като „тичащ незрящ инвалид“.
Манолова, път, се повози на инвалидна количка, предполагам, не защото Горанов ѝ взе колата, а за да докаже, че е разбрала какво е да си инвалид и ще им помага.
Нинова призовава „на бунт, на борба“ срещу Борисов, ама да видим как тя ще се справи с „бунта и борбата“ в БСП сутринта след изборите.
Добре, че, поне, Фандъкова не се изкуши да се „окрили“ с пеперудени крила, за да ни покаже, че ще помага на „пеперудените“ деца.
Аз съм Беновска. И питам.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Беновска отново ще пита: Кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява България

Местни избори 2019: Беновска отново ще пита: Кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява България

20 Октомври 2019 | 14:00 | Агенция "Фокус"
София. Илиана Беновска отново ще пита: „Кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява България?” в авторското си предаване „Беновска пита“ днес от 17.00 часа. Това съобщиха от екипа на предаването „Беновска пита“ по „Канал 3”. Нейни събеседници в днешното издание на предаването ще бъдат: Здравко Димитров от ГЕРБ - СДС, Николай Радев от БСП, Вяра Церовска - кандидат за кмет на Перник от ГЕРБ, Ангел Джамбазки - кандидат за кмет на София от ВМРО, Александър Ваклин - кандидат за съветник в СОС (независим), Петьо Блъсков от в. „Труд“ и проф. Михаил Константинов, управляващ ИО.
Повторението се излъчва по Канал 3 и по К2 в неделя вечер от 23.15 часа. Адресът на предаването е benovskapita@gmail.com
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Израел попадна под ракетен обстрел от Ивицата Газа. 12 ноември 2019 г.
Израел попадна под ракетен обстрел от Ивицата Газа. 12 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.