НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:14


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: ПП ГЕРБ  в Пловдив закри предизборната си кампания

Местни избори 2019: ПП ГЕРБ в Пловдив закри предизборната си кампания

25 Октомври 2019 | 19:02 | Агенция "Фокус"
Пловдив. ППГЕРБ в Пловдив закри предизборната си кампания в Художествена галерия 2019, предаде репортер на Радио "Фокус" -Пловдив. От импровизираната сцена кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров благодари на всички, които са се взели дейно участие в предизборната кампания. Той изтъкна, че кампанията не е била лека, но са направили каквото е необходимо. Имало е ясни послания и е била кампания с лице към хората, с много срещи, които няма да спрат дотук. "Работата тепърва започва, има наистина проблеми в Пловдив и те ще бъдат решени. Но има и хубави неща, които ще бъдат надграждани. Всички заедно, обединим ли се, няма да имаме проблеми", каза Здравко Димитров. Бъдещето ще бъде по- хубаво и Пловдив ще е най-добрият град за живеене - с високи доходи, със спокойствие и за възрастните и за младите, да могат да имат работа и да се връщат пак тук", добави Димитров. Той призова избирателите да дадат доверие на неговия екип, за да се даде възможност да се продължи напред, защото ГЕРБ е партията, която може и има воля да управлява, да надгражда и да работи за хората. Кандидатът за кмет даде микрофона на всеки от кандидатите за районни кметове.
Накрая думата взе Менда Стоянова, от името на ИК на ГЕРБ и лично от името на Бойко Борисов поздрави кандидатите за лидери на местната власт в Пловдив за проведената силна кампания и ги поздрави, че са един силен отбор на ГЕРБ. Тя поздрави и кандидатите за общински съветници и симпатизантите. "Всички ние, отборът на ГЕРБ сме силни, защото сме заедно, имаме еднакви цели, еднакви ценности и ще победим в неделя и Пловдив ще ликува", каза Стоянова и призова да се гласува с бюлетина 43, за да се запази постигнатото, това, което се вижда и оценява, за да се надгради и Пловдив се превърне в най-добрия град за живеене. Имаме знанието и силата да го направим, за продължи Пловдив да цъфти", каза Менда Стоянова и пожела победа. За доброто настроение на присъстващите се погрижи трио Сопрано и бенд.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Политологът Димитър Аврамов: Подкрепата за кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров достига до 28 % на първи тур

Местни избори 2019: Политологът Димитър Аврамов: Подкрепата за кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров достига до 28 % на първи тур

24 Октомври 2019 | 13:32 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Подкрепата за кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров достига до 27 - 28% на първи тур, следван от Славчо Атанасов – 22% и още трима кандидати с близки резултати. Това сочи последното изследване на социологическата агенция „Алфа Рисърч", съобщи в интервю за Радио „Фокус" - Пловдив политологът Димитър Аврамов. Според него може да се очаква изненада в Пловдив и кандидатът на БСП да влезе в балотаж и да измести Славчо Атанасов. По думите на Аврамов това е по-малко вероятната хипотеза, но не е за изключване. Все още не е известно как ще гласува електората на "Демократична България", чийто вот е твърд и ясно ценностен.
„Единственият нов кандидат е Здравко Димитров, той е новият човек в местните избори в Пловдив. Много от другите кандидати се представят като такива, но те са по-скоро лица от статуквото, с присъствие в Общинския съвет по два-три мандата", заяви Аврамов. „Това, че Здравко Димитров е ново лице за местната политика му помага, защото в града се беше насъбрал доста негативизъм към сегашния кмет, а и номинирането на Димитров ще покаже, че ГЕРБ са разбрали, че е имало проблем в Пловдив", каза още Димитър Аврамов.
ГЕРБ се очаква да бъде първа политическа сила и в новия Общински съвет в Пловдив с 22%, БСП ще е втора - с повишаващ се резултат, НФСБ и ВМРО остават трети за момента и нататък по-малките формации като „Демократична България", Земеделски съюз „Ал. Стамболийски" и Съюз за Пловдив, които твърдо влизат в Общинския съвет, сочат социологическите изследвания.
В Пловдив споровете в предизборната кампания са били водени възпитано до момента, посочи още политологът Димитър Аврамов. Кандидатите не са заставали един срещу друг с лични нападки и не са обсъждали негативните си страни, което е един добър пример за водене на кампании. От самото начало кампаниите са преминали в този дух, а не с удари под кръста. "Предстои да се види как ще протече кампанията за втория тур между Здравко Димитров и опонента му, но не очаквам негативни ходове", каза още Аврамов.
Според него по-вероятно е такива да има в София, отколкото в Пловдив.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров: Първият консултативен съвет, който ще създам, ще е за хората в неравностойно положение

Местни избори 2019: Кандидатът за кмет на Пловдив Здравко Димитров: Първият консултативен съвет, който ще създам, ще е за хората в неравностойно положение

24 Октомври 2019 | 12:02 | Агенция "Фокус"
Пловдив. След поредица от срещи с хората с различни увреждания, след като чух много от проблемите им, след като видях с какви трудности се сблъскват, взех решение, че първият консултативен съвет, който ще създам към администрацията на кмета, ще е за хората в неравностойно положение. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров при срещата си в Националния център за обучение на слепи, съобщиха от предизборния щаб на кандидата. В срещата участваха незрящи хора от целия град и отново поставиха проблемите си. Основните от тях са свързани с трудния достъп до градския транспорт, неудобната градска инфраструктура, липсата на служители в администрацията, които да им помагат при попълването на документи, липсата на възможност за реализация за тези, които са в трудоспособна възраст.
В Консултативния съвет ще бъдат привлечени експерти и съвместно с тях ще се изработват предложения и решения за проблемите за интеграция, спорт, рехабилитация и професионална реализация.
Заедно със Здравко Димитров в срещата участваха кандидатът за кмет на район „Източен“ Иван Стоянов, кандидати за общински съветници и Пенчо Малинов, Христина Кашилска, Емил Русинов и Златин Велев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив: Основни приоритети за мен ще бъдат инфраструктурните проекти и грижата за хората

Местни избори 2019: Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив: Основни приоритети за мен ще бъдат инфраструктурните проекти и грижата за хората

23 Октомври 2019 | 13:09 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Ред и сигурност – това гарантираха при срещите си с жители на кварталите „Изгрев“ и „Гладно поле“ кандидатите на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров и на район „Източен“ Иван Стоянов. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Така те откликнаха на основния проблем, който вълнува гражданите в тази част на града.
Единна система с дежурен администратор за денонощно видеонаблюдение на възловите места, бързо взаимодействие с Шесто районно управление на МВР, обходни патрулни двойки от ОП „Общинска охрана“ са сред заложените от Иван Стоянов мерки за сигурност в управленската програма за района.
Здравко Димитров заяви, че освен успешното реализиране на големите инфраструктурни проекти за Пловдив, негова постоянна и важна задача ще е градът да бъде удобен за всички негови жители, независимо дали живеят в центъра или в крайните квартали. Той заяви, че ще подкрепя всяка идея на Иван Стоянов в тази насока.
Кандидатите за кмет на Пловдив и за район „Източен“ обещаха открито и честно управление, допитване до гражданите как по най-добрия начин да се решат важни за общността проблеми. И двамата поеха ангажимент да се подобри състоянието на вътрешните улици, междублоковите пространства, да се изградят нови паркове с детски и спортни площадки, поне още една нова детска градина, охраняеми паркинги и стотици други паркоместа.
В срещите с гражданите от района активно се включиха кандидатите за общински съветници Златин Велев, Христина Кашилска, Емил Русинов, Атанас Кунчев, Пенчо Малинов и Костадин Янев, настоящият районен кмет Николай Чунчуков, заместник-областният управител Петър Петров, който също е бил кмет на „Източен“, членове и симпатизанти на ГЕРБ. Всички те призоваха пловдивчани на местните избори на 27 октомври да гласуват за ГЕРБ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Д-р Андрей Ковачев с категорична подкрепа за Здравко Димитров за кмет на Пловдив

Местни избори 2019: Д-р Андрей Ковачев с категорична подкрепа за Здравко Димитров за кмет на Пловдив

23 Октомври 2019 | 12:57 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Заместник-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент д-р Андрей Ковачев заяви във видеообръщение към пловдивчани категоричната си подкрепа за кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Община Пловдив Здравко Димитров. Ковачев сподели впечатленията си, че за последните 8 години, при управлението на ГЕРБ, Пловдив се е преобразил по удивителен начин и се е превърнал в модерен европейски град, който заслужено заема своето място сред останалите Европейски столици на културата, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.
„Убеден съм, че г-н Здравко Димитров има нужния потенциал и управленски опит да отговори на динамиката на развитието на града, да чуе вас, гражданите на Пловдив, за да се превърне той в още по-добър град за живеене", заяви в своето обръщение към пловдивчани д-р Андрей Ковачев. Той увери, че градът ще продължи да има директен достъп до европейските институции и европейската солидарност, с цел реализация на още повече проекти за подобряване на инфраструктурата и градската среда, за икономика с висока добавена стойност, за младежки политики и култура, за по-чиста околна среда.
Ковачев, чиито род има корени в Пловдив, не допуска градът да няма дясно управление и призова гражданите да се обединят около кандидатите за кмет на община, кметове на райони и общински съветници от ГЕРБ, като заяви, че цялата политическа партия застава зад поетите към гражданите ангажименти и всички ще работят за тяхната реализация.
„Благодаря на Андрей Ковачев за подкрепата! Още повече, че тя идва от един човек силно свързан с Пловдив, който като член на Европейския парламент винаги е помагал и работил за града ни", заяви в отговор Здравко Димитров.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ/СДС: След изборите ще поканя на среща моите опоненти, за да начертаем бъдещето на Пловдив за 20 години напред

Местни избори 2019: Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ/СДС: След изборите ще поканя на среща моите опоненти, за да начертаем бъдещето на Пловдив за 20 години напред

20 Октомври 2019 | 18:45 | Агенция "Фокус"
София. След изборите ще поканя на среща моите опоненти, за да начертаем бъдещето на Пловдив за 20 години напред. Това каза Здравко Димитров, кандидат за кмет на Пловдив от ГЕРБ/СДС, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и Радио „К2“, съобщиха от екипа на предаването.
Здравко Димитров заяви позиции по следните теми:
Отказът на опонентите му Славчо Атанасов и Дани Каназирева да участват в предаването.
„Формата, който бяхме договорили още преди две седмици, беше да се явите един след друг вие, г-н Радев, г-н Славчо Атанасов и г-жа Дани Каназирева. Г-н Славчо Атанасов отказа с учтив имейл, а г-жа Каназирева съобщи, че е разбрала, че предаването е в събота, а не в неделя и затова не е тук. Дължа това обяснение не само на Вас, не само на г-н Радев, който чака след Вас, а и на Пловдив, защото тук трябваше да се състои последно представяне, след което трябваше да се съберете четиримата! Вие сте тук, независимо, че след това трябва да заминете веднага, за да присъствате на футболния мач Локомотив Пловдив – ЦСКА!“, започна с това уточнение разговора водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров потвърди, че нещата стоят точно така. Той добави: „Човек, поеме ли ангажимент, трябва да си го спазва, а това е показателно за нещата, които говорим и дали ще се случат след това. Пловдивчани са интелигентни хора, те ще си направят своята сметка, така че коментарът по-нататък е излишен!“.
От кого е получил подкрепа?
„7 дни преди финалната битка, можете ли да кажете кой ви подкрепи през тези 3 седмици?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че е получил подкрепа от гражданите. Той подчерта, че е провел доста срещи с граждани, с представители на бизнеса и може да каже, че изборите в Пловдив вече се усещат. Хората не са безразлични, задават всякакви въпроси, които ги вълнуват. „А кой ме подкрепи? СДС, с тях имаме споразумение на национално ниво!“, добави той.
„Нямам предвид само партийно, подкрепиха ли ви бизнесът, подкрепиха ли ви профсъюзите, подкрепиха ли ви спортистите, подкрепиха ли ви майките?“, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че е провел доста срещи, от тях е останал с впечатление, че бизнесът иска съвсем нормални неща, администрацията да работи в негова подкрепа. Той обясни, че е провел срещи и с КТ „Подкрепа“, които искат да има чуваемост, нормален диалог.
„Добре, но разбийте представата, която витае в публичното пространство, не за Вас, а изобщо, че бизнесът подкрепя една власт, в случая кметската в Пловдив, за да може да вземе после обществени поръчки, изгоди, облаги?“, продължи с въпросите си водещата Илиана Беновска. Кандидатът за кмет на Пловдив отговори, че нещата не стоят така, според него бизнесът иска прозрачност. Бизнесът не иска едни и същи фирми да печелят обществените поръчки, а Здравко Димитров подчерта, че ако стане кмет, подобни порочни практики няма да съществуват.
Управлението на досегашния кмет на Пловдив Иван Тотев.
„Вие от областен управител искате да станете кмет, деликатна е ситуацията, че Вашият предшественик също беше от ГЕРБ и продължава да бъде областен координатор. На Вас не ви е възможно, може би, да критикувате предшественика си Иван Тотев, както го правят опонентите ви!“, отбеляза водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че неговите опоненти критикуват достатъчно Тотев, макар и да прекаляват понякога. Той продължи, че Пловдив се развива добре през последните 8 години, особено в сравнение с 4-те преди това, когато са управлявали Славчо Атанасов и БСП. Случили са се хубави неща, които трябва да се надграждат. Площадът вече има съвсем друг вид, градът се е сдобил с многофункционална спортна зала, развива се археологията. „Разбира се винаги може и още, но Пловдив се развива правилно!“, категоричен беше кандидатът за кмет на града от ГЕРБ/СДС.
„Така ще кажете разбира се, но да довършим още малко този не много удобен въпрос, ще кажете после какво ще надградите над мандата на Иван Тотев, но какво има да се поправя?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че на първо място това е отношението на администрацията към хората. Той продължи: „Това съм длъжен да го направя и това всеки след мен ще го направи - по-голяма чуваемост. В това отношение, ако трябва да бъдем честни, търпим критика всички, защото ние сме от една партия!“. Той продължи, че сериозен проблем в Пловдив е трафикът, който на практика блокира града. На първо място трябва да се оправят циклограмите на сфетофарите, да се изградят кръстовища на две нива, трафикът да се изведе извън Пловдив. В този ред на мисли след няколко дни премиерът Борисов ще посети града, където ще се запознае с ремонтните дейности и тогава вероятно ще се постигне споразумение за изграждане на обхода на югоизток от града.
„Премиерът добре познава Пловдив, но ще успеете ли да го склоните да се поразходи малко с Вас из Пловдив?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че би го направил с най-голямо удоволствие. „Ето, сега го каня от ефир да изпием по едно кафе, ще ми бъде приятно!“, заяви той. „Вашите опоненти няма ли да ви обвинят, че Борисов прави политическа предизборна агитация, той е в правото си, защото е лидер на ГЕРБ?“, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че това са съвсем нормални неща и припомни, че наскоро и Сергей Станишев е пил кафе в града. В този момент се включи и кандидатът за кмет на Пловдив от БСП Николай Радев, който репликира, че Станишев не раздава пари предизборно. Здравко Димитров отговори: „Кой раздава пари предизборно, къде дават пари, г-н Радев? Не ги делим, кметовете не се делят! Аз не знам някой да раздава предизборно пари, това е несериозно!“.
„Разбира се тези забележки са важни, защото вие очертавате политическия си облик. Вашите конкуренти, не знам дали да им отделя още една минута, Атанасов и Каназирева, са с не много ясна политическа физиономия! Защото Славчо Атанасов беше от ВМРО, сега е от НФСБ, а ВМРО и НФСБ са коалиционни политически партньори на ГЕРБ! Дани Каназирева пък беше избрана от ГЕРБ, после ги напусна и създаде своя партия!“, отбеляза водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че в Пловдив вече ясно се очертава ляво и дясно.
Бюджета на Пловдив.
„Как стои въпросът със задлъжнялостта на Пловдив, това е един въпрос, който ще възниква и при реализацията на инфраструктурата, и при разширяването на икономическите зони и проекти, и при образованието и детските градини?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че това ще стане напълно ясно, когато се направи ревизия, но при всички положения събираемостта трябва да се повиши. Той продължи, че Пловдив е един от малкото големи градове, където общинските приходи са по-малко от трансфера от републиканския бюджет. Кандидатът за кмет от ГЕРБ/СДС беше категоричен, че трябва да се създадат добри условия за работа на бизнеса, съответно той да създава нови работни места и производства с по-висока добавена стойност. Така ще се повиши и стандарта на живот. „Един кмет е длъжен да създаде такива условия, да привлече инвеститори, за да се повишат и доходите на населението!“, категоричен бе Димитров.
„Аз ви благодаря, че споменахте, че ще направите ревизия веднага, ако ви изберат, защото пак повтарям, вие приемате общината от Вашия съпартиец Иван Тотев! Деликатният въпрос – кой ще направи тази ревизия?“, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че си има оторизирани органи, които се занимават с това. „Въпросът е по-скоро дали тя ще бъде обективна?“, продължи водещата. Гостът й отговори: „Задължително трябва да бъде обективна, защото с числата шега не бива. Трябва да знаем на какво стъпваме! Това са нормални неща при всяко едно ново управление, така че не виждам някаква драма!“.
„Како увеличение на бюджета бихте искали, предстои приемането на държавния бюджет?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че най-важното е да няма кух бюджет, да няма заложени неща, които да не могат да се изпълнят. Той подчерта, че за всички е важно да знаят с какво разполагат в следващите няколко години.
Основните му приоритети.
„Кое е най-наболялото, разбира се за всеки гражданин, за всяка категория граждани, които ви подкрепят, има различна гледна точка кое е най-важното, за едни са детските градини, за други движението, за трети работните места. Как степенувате, кой е най-важният ви приоритет след като минаха 3 седмици, Вие имахте една програма, разговаряхте с хората, нещо пренаредихте ли?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори: „Чистият въздух, питейната вода, детските заведения, ясли и детски градини, здравеопазване! Това са нещата, които интересуват хората, както и доходите. Това са нормални неща. Това всичко трябва да се нареди по приоритети и да се работи независимо той е. Аз пак казвам, ние след изборите ще се съберем всички пак заедно опоненти, за да предначертаем бъдещето на Пловдив за 10-15-20 години напред, да видим как го искаме визионерски и който и да е на власт след време да ги следва! Всичко друго е работа на парче!“.
„За кой път го казвате, г-н Димитров, че ще се съберете четиримата опоненти след изборите?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори, че го е повтарял много пъти, защото смята, че така е правилно. „А получихте ли отговор от тях, съгласие?“, попита водещата Илиана Беновска. Събеседникът й отговори, че за съжаление все още не е получил отговор, но е сигурен, че всеки един ще откликне, защото всички имат добри намерения, но се различават по начина на изпълнение и времето. Той добави, че помощта на държавата също е много важна.
Обръщението му към избирателите.
Здравко Димитров се обърна към избирателите със следните думи: „Пловдивчани са интелигентни хора, те знаят, усещат кое е правилното, а правилното е бюлетина номер 43! Да ни дадат възможност Пловдив след 4 години да стигне София по стандарт на живот, да може всички неща едно по едно да се случват. Първо пожелавам на всички да са живи и здрави, това е най-важното, изборите минават и заминават, но ние пловдивчани си оставаме, затова нека да си направим сами един по-добър град за живеене и да се срещаме след време и да се гледаме очи в очи!“. Водещата покани следващия си гост, кандидата за кмет от БСП Николай Радев, и призова двамата да си стиснат ръцете. Здравко Димитров отговори, че ще го направи с удоволствие, той поясни, че уважава много своя опонент, пожела му късмет и изрази надеждата си именно той да му бъде опонент на балотажа, с което приключи участието си в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и Радио „К2”.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Кандидатът на ГЕРБ на кмет на Пловдив Здравко Димитров подари над 400 книги в инициативата от „От приятели за приятели“

Местни избори 2019: Кандидатът на ГЕРБ на кмет на Пловдив Здравко Димитров подари над 400 книги в инициативата от „От приятели за приятели“

19 Октомври 2019 | 18:02 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Кандидатът на ГЕРБ на кмет на Пловдив Здравко Димитров и изпълняващият длъжността кмет на район „Северен“ Красимир Асенов подариха на жителите на града над 400 книги с художествена литература по време на инициативата „От приятели за приятели“. Те бяха раздадени на шатрата на ГЕРБ пред Общината. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Антикварните томчета са събрани от приятели на кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, а новите са дарение от издателска къща „Хермес“.
„Щастлив съм, че толкова много хора дойдоха днес тук и говорихме за книги и литература. Все още има пловдивчани, който се докосват до истинската книга. Все пак Пловдив неслучайно е културната столица на Европа“, заяви по време на акцията кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров.
Специални книжки имаше и за най-младите читатели. Според инициаторите трябва да се насърчава четенето от най-ранна детска възраст. Интересът към четенето и способностите за разбирането трябва да бъдат създадени и поощрявани и то не само от родителите и учителите, но и цялото общество.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: С флашмоб цирк „Балкански“ подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров

Местни избори 2019: С флашмоб цирк „Балкански“ подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров

19 Октомври 2019 | 16:35 | Агенция "Фокус"
Пловдив. С атрактивен флашмоб до Цар-Симеоновата градина собственикът на цирк „Балкански“ - Александър Балкански и екипът му, подкрепиха кандидата на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На събитието присъстваха още кандидатът за кмет на „Централен“ Георги Стаменов и претендентите за общински съветници от района Фиданка Кацарева, Александър Радев, Деница Чингарова, Тони Каменова, Мария Ненчева и Божидар Лилов.
„Екипът на цирк „Балкански“ подкрепя кандидатурата на Здравко Димитров за кмет на Пловдив. Искам да изкажа своята благодарност на г-н Димитров, за това, че той съдейства на цирковото изкуство на всички нива и никога не е отказвал молба за помощ на мен и моите колеги. Пожелавам Ви да продължавате да помагате и да носите искрицата цирково изкуство в себе си“, обърна се Александър Балкански към Здравко Димитров.
В знак на признателност най-младата циркова звезда на фамилията – Натали, подари на кандидата за кмет на Пловдив програмата от първия си спектакъл в цирк „Балкански“.
Стотици минувачи гледаха с интерес мини цирковото представление, в което участва и носителката на „Икар“ за цирково изкуство пластичната Кристина Костова. Хората се забавляваха и с фокусите на илюзиониста и танца на 3-метровия мечок, заедно с балета на цирк „Балкански“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Кандидатът на ГЕРБ на кмет на Пловдив Здравко Димитров и Стоян Алексиев раздадоха курбан в район „Северен”

Местни избори 2019: Кандидатът на ГЕРБ на кмет на Пловдив Здравко Димитров и Стоян Алексиев раздадоха курбан в район „Северен”

19 Октомври 2019 | 15:23 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Курбан за здраве и благополучие по случай празника на Свeти Йоан Рилски Чудотворец раздадоха днес в двора на църквата „Свети Иван Рилски” от организацията на ПП ГЕРБ при район „Северен” с ръководител Стефан Дедев. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Рано сутринта бе отслужена архиерейска света Литургия от Знеполския епископ Арсений, а след това бе осветена храната за всички миряни, изпълнили двора на храма.
Кандидатът на ГЕРБ на кмет на Пловдив Здравко Димитров и кандидатът за кмет на района Стоян Алексиев поздравиха присъстващите с празника и раздадоха лично курбан на над 350 миряни.
На събитието присъстваха кандидатите за общински съветници от ГЕРБ за „Северен” Стефан Дедев, Гошо Къчков, Лариса Кътова, Анастасия Маташева, Никола Папазов, районният кмет Красимир Асенов, симпатизанти и членове на партията, както и много граждани.
На 19 октомври Православната църква отбелязва празника на свети Иван Рилски Чудотворец и покровител на българския народ. Иван Рилски е един от най-известните български духовници, лечители, основател на Рилския манастир, патрон на българските лекари.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Здравко Димитров и Георги Стаменов се срещнаха с жители на булевард „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив

Местни избори 2019: Здравко Димитров и Георги Стаменов се срещнаха с жители на булевард „Княгиня Мария Луиза“ в Пловдив

19 Октомври 2019 | 15:00 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Кандидатите на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров и за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов спечелиха адмирациите на жителите на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 32-36, след като повече от час разговаряха с тях и намериха решение на всеки от проблемите им. Това съобщиха от пресцентъра на партията. В срещата участваха и народният представител Димитър Лазаров и претендентите за общински съветници Фиданка Кацарева, Александър Радев, Деница Чингарова и Тони Каменова.
Живеещите в квартала благодариха на Георги Стаменов за новите тротоари, осветление и наскоро изградения огромен паркинг зад блоковете на ул. „Гео Милев“. Желанието на всички присъстващи бе кафенето на бул. „Княгиня Мария Луиза“ до № 32-36, което е на общински терен, да заработи в най-скоро време.
„Във всеки от трите блока живеят по 44 семейства и откак затвориха заведението няма къде да се събираме“, обясниха жителите.
Георги Стаменов ги увери, че процедурата за отдаване под наем ще бъде задействана до края на годината, а до пролетта на следващата, кафенето ще има нов стопанин. Той допълни, че едно от условията за бъдещия наемател ще бъде да изгради нова детска площадка до заведението.
„Така ще има място и за по-възрастните хора от блоковете и за майките с деца“, отбеляза той и думите му бяха посрещнати с радост от присъстващите. Кандидатът на ГЕРБ за нов мандат за кмет на район „Централен“ Георги Стаменов обеща да съдейства и за поставянето на кофи за разделно събиране на отпадъците на бул. „Княгиня Мария Луиза“ 32 и на контейнер за смет до кръстовището на улиците „Богомил“ и „Сан Стефано“.
„Не съм срещал досега такъв кмет, който да си говори толкова много с хората, да ги изслушва така търпеливо и да им обяснява човешки по какъв начин и кога ще реши казусите им. Надявам се повече политици да са като Вас“, възкликна удивено жител на „Централен“. Той придружаваше съпругата си - млада майка, която сигнализира, че детските колички няма откъде да минат, заради автомобилите, паркирани до алеите на новия парк на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и „Източен“. Стаменов посочи, че проблемът ще бъде решен до дни с монтирането на няколко анти паркинг съоръжения.
Гражданите благодариха за разбирането и пожелаха успех на вота на 27 октомври.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: ПП ГЕРБ и СДС в Пловдив сключиха споразумение за подкрепа на кандидата за кмет на града Здравко Димитров

Местни избори 2019: ПП ГЕРБ и СДС в Пловдив сключиха споразумение за подкрепа на кандидата за кмет на града Здравко Димитров

17 Октомври 2019 | 11:36 | Агенция "Фокус"
Пловдив. ПП ГЕРБ и СДС в Пловдив сключиха споразумение за подкрепа на кандидата за кмет на града Здравко Димитров. Това бе обявено на специална пресконференция днес от члена на ИК на ГЕРБ Менда Стоянова, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пловдив. На пресконференцията присъстваха още кандидатът за кмет на ГЕРБ Здравко Димитров, както и Илия Лазаров, главен секретар на СДС и Тони Симидчиева, водач на листата на партията за общински съветник в Пловдив.
Менда Стоянова обяви, че това споразумение идва след като на национално ниво Изпълнителната комисия на ГЕРБ и ръководството на СДС са подписали рамково споразумение за взаимна подкрепа и работа по места, като са дали свобода на всяка една от структурите си да организира тези взаимоотношения. Според Стоянова това е логично продължение на свършеното за евроизборите и това е правилният път, по който трябва да се върви, а именно консолидация на всички десни демократични формации в България, не само за избори, но и когато се правят политиките. „Ние сме сестрински партии, и в ЕП сме заедно, ценностите и целите ни са сходни и това ни дава основание да осъществяване подобни споразумения“, каза Менда Стоянова. „В Пловдив СДС има своите кандидати за кметове в три от районите, има и листа за общински съветници, но по отношение на избора за кмет те подкрепят категорично нашият кандидат, в лицето на Здравко Димитров“, добави Стоянова.
Илия Лазаров обяви, че по отношение на политиката СДС категорично подкрепя кандидатите на ГЕРБ в петте големи града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора, с решение на Националния изпълнителен съвет. „Смятаме, че е важно да се застане за кандидата на ГЕРБ, тъй като това показва, че дясното се обединява и е недопустимо да се дава възможност на БСП да трупа дивиденти, ако сме разделени. Според него е важно вторият по големина град Пловдив да има десен кмет и това е кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров. Илия Лазаров предаде в аванс, че зад кандидатурата на Здравко Димитров, без никакво колебание, застава и президентът Петър Стоянов. Той ще бъде в града, за да обяви официално това.
Менда Стоянова припомни, че Пловдив, след демократичните промени е бил винаги един от най-сините и демократични градове, а БСП досега никога не е печелила избори в града. Стоянова припомни още, че през управлението на Славчо Атанасов БСП са влезли в управлението през задния вход и това не бива да се допуска отново. „За да се развива правилно и да продължи Пловдив да бъде индустриалното сърце на България е важно гражданите да гласуват за правилните политики“, добави Менда Стоянова.
Кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров благодари за подкрепата на „първото и истинското СДС“. „Ние сме партии от едно семейство и това е едно нормално продължение на нещата. И за в бъдеще ще работим така, за да продължи градът ни да се управлява от десни партии. Пловдив е синята крепост и трябва да продължим доброто развитие на града и през следващите четири години“, каза още Димитров. „Гарантираме, че това, което се случва, е добро и то ще проличи през следващите години“, добави Здравко Димитров.
Междувременно стана ясно, че според социологически проучвания симпатизантите на СДС за София са между 25 - 30 000, а за Пловдив се очаква да са между 3 и 5 000 гласа.
Менда Стоянова отбеляза, че не е правилно да се правят подобни аритметики, тъй като решението за споразумение е взето не заради аритметики, а заради ценности, политики и това е едно начало на една отделна формация, каквато е ГЕРБ и СДС.
„Избирателите на СДС припознават ГЕРБ като сродна партия“, каза Здравко Димитров и показа бюлетина още от създаването на СДС, подарена му от една жена по време на приемна. „Смятаме, че сме вземи правилното решение и вървим в правилната посока, което ще доведе до добри резултати“, посочи кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019:  Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров награди победителите в турнира "Тодор Ненов"

Местни избори 2019: Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров награди победителите в турнира "Тодор Ненов"

13 Октомври 2019 | 17:46 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров връчи награди на победителите в турнира „Тодор Ненов“, който се проведе в зала „Строител“.Това съобщиха от ПП ГЕРБ-Пловдив. На церемонията присъства и кандидат-кметът за район „Централен” Георги Стаменов. В двубоя между 12-годишните БК „Академик Бултекс 99“ и БК „Марица“ завършиха с равен резултат 28:28. При по-големите „Академик“ победи „Марица“ с 45:12. „Голямото предизвикателство днес пред нас е как да изпълним залите и стадионите с живот, да върнем децата в тях. Пловдив е град на таланти – гените ни са същите, както в годините на най-големите спортни успехи, тук са и треньорите, въздухът е същият. Трябва само да ги подкрепим, за да работят. Те си знаят как да го направят“, заяви при награждаването кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков отличи с почетни медали „100 години баскетбол в Пловдив“ спортните легенди Здравко Димитров, Цонка Вайсилова, Тодорка Николова, Манчо Бонев, Мадлен Бонева, Ангелина Михайлова, Лалка Хорозова и други. В последните издания на турнира се почита паметта на всички велики баскетболни треньори в Пловдив. Тази година с минута мълчание беше почетена и най-голямата пловдивска баскетболистка Пенка Стоянова, която почина тази година, както и паметта на Васил Кожухаров, Георги Йотков, Иван Николов, Йордан Делев, Любен Илиев, Любомир Гичев, Марин Груев, Симеон Вулев, Симеон Иванов, Тенчо Начев, Тодор Ненов и Христо Маринов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров се включи в засаждането на дръвчета в парк „Рибница“

Местни избори 2019: Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров се включи в засаждането на дръвчета в парк „Рибница“

13 Октомври 2019 | 17:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров, кметът на града и областен координатор на партията Иван Тотев и кандидатът за кмет на район „Северен” Стоян Алексиев се включиха в засаждането на дръвчета в парк „Рибница“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Екологичната инициатива под надслов „Засаждаме бъдеще” събра много желаещи, които с ентусиазъм участваха в събитието. Близо 200 души посадиха 50 броя фиданки - чинари, липи, каталпи, кипариси и други видове.
„С гордост заставам пред вас, защото за 8 години посадихме над 15000 дървета, с което преобразихме зелената система на град Пловдив и това е видимо. Дърветата са като децата. Вече имаме едно ново поколение, което обгрижваме с много обич и се радваме на зеленината и по-чистия въздух. „Засаждаме бъдеще” обединява всички нас и е най-добрият начин да оставим нещо след себе си”, каза кандидатът за кмет на район „Северен” Стоян Алексиев, който в продължение на осем години бе директор на общинското предприятие „Градини и паркове“.
„Днес всички говорят за екология. Гордея се, че виждам все повече хора, които не само говорят, но и реално работят за това Пловдив да има по-добра зелена система и да диша по-чист въздух. Ще продължим и ще допълваме Програмата за поддържане и развитие на зелената система. В града има подходящи места за изграждане на нови паркове. Поне по един във всеки район. Заедно с това ще работим усилено за поддържането на съществуващите зелени площи. Големите резерви са в междублоковите пространства”, обърна се към присъстващите кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров.
В събитието в парк „Рибница“ участваха още кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Лариса Кътова и Гошо Къчков, кметът на район „Източен” Николай Чунчуков, общинският съветник Ангел Ангелов и директорът на Областно пътно управление Пламен Райчев.
Кулминацията на събитието бе пускането на 50 зелени балона с хелий, които полетяха в небето като символ на дърветата, които са „белите дробове” на града.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Израел попадна под ракетен обстрел от Ивицата Газа. 12 ноември 2019 г.
Израел попадна под ракетен обстрел от Ивицата Газа. 12 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.