НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Стефан Иванов: Столичани ни подкрепят, защото сме хора на действието и работим за истинска промяна

Местни избори 2019: Стефан Иванов: Столичани ни подкрепят, защото сме хора на действието и работим за истинска промяна

23 Октомври 2019 | 09:37 | Агенция "Фокус"
София. На 23 октомври кандидатите на коалиция „НФСБ – БДС „Радикали“ от 17.30 ч. ще бъдат в градинката на „Кристал“ за официалното закриване на кампанията в столицата. Това съобщиха от пресцентъра на НФСБ. „Софиянци вече не са апатични, те вярват, че промяна в управлението на града е възможна, и че ние, десните патриотични партии, носим тази промяна“ – каза Стефан Иванов кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на коалиция „НФСБ – БДС „Радикали“, подкрепени от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България в столицата –Аз се явявам на избори, за да дам на гражданите една по-добра и по-модерна визия за София, каза Стефан Иванов. Местното самоуправление има две части – кмет и общински съвет. И социологическите изследвания (които ние не сме плащали), показват, че коалиция НФСБ – БДС „Радикали“, подкрепена от Движение Демократично Действие и Общество за Нова България, ще има представители в общинския съвет. Това е важно, защото ние ще внесем свеж полъх в иначе умореното и апатично управление на града. Следващият общински съвет ще бъде с много повече групи, отколкото сегашния и аз виждам в това възможност да се вземат решения, които са добри и аргументирани, а не такива, които една партия ни налага единствено по силата на мнозинството си.
„В София коалицията НФСБ – БДС „Радикали“ печели доверието на избирателите с най-позитивния кандидат, с най-продължителен политически опит и с неопетнена репутация – Стефан Иванов, - подчерта Валери Симеонов.
Всеки ден в различни квартали на София избирателите се срещаха с кандидатите за кмет и за общински съветници на коалицията, запознаваха се с програмата, обсъждаха проблемите на кварталите и на града. Местната власт в столицата проявява „избирателна глухота“ към едно от най-важните искания на гражданите – борбата с корупцията. Затова кандидатите за общински съветници предлагат ефективна превантивна мярка: пълна прозрачност на всички разходи на Столична община чрез създаване на публичен регистър на всички договори, сключени от общината, и на всички анекси към тях, на издръжката на различните дейности на централната и на районните администрации, на общинските дружества, предприятия и културни институти. Когато обясняваме, че предлагаме реална децентрализация, това звучи абстрактно, когато обаче кажем, че предлагаме живеещите във всеки квартал или микрорайон да имат право сами да определят още от предишната година кои улици, тротоари, градинки и други общински обекти да бъдат ремонтирани по план през следващата, повечето хора приемат идеята – разказват кандидатите.
„Най-важно в тази кампания за мен е да не се дават празни обещания, а да убедим избирателите, че сме хора на действието. Всички, които ни познават, знаят, че защитаваме интересите им не само на думи и не само по време на избори – казва Венера Тодорова, кандидат за общински съветник (с № 102 в листата на коалицията). – Лично за мен е най-важно да се забрани блокирането на ключови кръстовища в София с политическа цел (напр. Орлов мост), защото аз, като майка на три деца, съм била потърпевша нееднократно. Не може няколко десетки души да пречат на десетки хиляди да изпълняват ежедневните си задължения.“
„В София направихме обединение на традиционни десни и патриотични политически формации, които имат опита, възможностите и разума да прокарат принципни промени в местната власт – смята Цветан Манчев, председател на БДС „Радикали“ и съпредседател на коалицията. – В хода на кампанията станахме разпознаваеми за столичани, които споделят тези ценности, и очакваме те да ни подкрепят на 27 октомври“.
Според Валери Симеонов, лидер на НФСБ, в листата за София са събрани силни личности със самостоятелно изградени биографии, със собствен бизнес, с принципи и морал, които ще внесат енергия и компетентност в политиката.
Такива хора могат да наложат добри решения за града, и едно от най-важните е да се изработи стратегия за развитие на столицата в средносрочен и дългосрочен план. През последните 30 години решенията за София се вземат „на парче“, едни квартали се презастрояват и презаселват, докато други незаслужено се неглижират. Липсват цялостни решения за придвижването в града – транспортни схеми, паркинги, организация на градския транспорт и на движението. Скандална е липсата на удобен транспорт към Витоша и пълното неглижиране на планината като място за краткотраен отдих и спорт на столичани. Най-важното е, че София има достатъчно финанси, за да осигури на гражданите си по-добра среда – стига тези средства да се изразходват правилно. „За да се случи всичко това, ни е необходима широката подкрепа на гражданите, които призоваваме – подкрепете ни с № 69 в бюлетината за кмет на София и за общински съветници“, призова Валери Симеонов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Стефан Иванов, НФСБ: Транспортната схема на София трябва да се преработи по начин, по който да дадем стимули на хората да слязат от автомобилите

Местни избори 2019: Стефан Иванов, НФСБ: Транспортната схема на София трябва да се преработи по начин, по който да дадем стимули на хората да слязат от автомобилите

19 Октомври 2019 | 09:32 | Агенция "Фокус"
София. Транспортната схема на София трябва да се преработи по начин, по който да дадем стимули на хората да слязат от автомобилите. Това каза кандидатът за кмет на София от „НФСБ - БДС „Радикали” с подкрепата на Движение „Демократично действие и общество за нова България“ Стефан Иванов в предаването „Денят започва“ по БНТ. „Трябва да се предложи такъв тип транспорт, който ще накара хората да слязат от колите и да се качат на него. Две са нещата, които са привлекателни – той да стига бързо то точка А до точка Б и да бъде на една относително приемлива обществена цена“, допълни той. Иванов подчерта, че големият проблем, за съжаление от досегашното ръководство на Столична община, е недостатъчно дългосрочен поглед и сериозна визия за решение на въпроса с проблемите транспортната схема и паркирането. „Има общ устройствен план, който трябва да се приеме с активното участие и съучастие на гражданите. След като в устройствения план са предвидени едни процедури, след като човек е купил определено място, за да реализира някакъв проект, разбира се, че трябва да се реализира. От друга страна това не може да бъде за сметка на обществения интерес“, допълни Иванов. Кандидатът за кмет на столицата обясни, че по отношение на строителството особено на транспортна инфраструктура, например, улици, има две неща, които са особено дразнещи и за обществеността, и за него. „Преасфалтират се едни и същи булеварди, не се влиза в малките улици и се стига до ситуации, в които големите транспортни инфраструктурни проекти срещу много пари, не решават никакви проблеми“, обясни Иванов.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
"Белград на вода" ще бъде най-модерният квартал на Балканите. 19 ноември 2019 г....

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.