НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора

100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора

21 Октомври 2019 | 14:58 | Агенция "Фокус"
Сливен. 100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. За поредна година Фондация “А21 България”, в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, организираха най-мащабната информационна кампания против трафика на хора „Поход за Свобода”, по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.
100 младежи от Сливен взеха участие в глобалното събитие, което се проведе на 19 октомври в целия свят и хиляди хора застанаха зад каузата за борба с трафика на хора. Целта на инициативата е да привлече общественото и медийно внимание върху проблема със съвременното робство и да подкрепи жертвите на това тежко престъпление.
Походът е глобално събитие, което се провежда в един конкретен ден и час в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. В рамките на събитието се популяризира Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.
Тази година 25 български градове осъществиха инициативата, включително и гр. Сливен, благодарение на ефективното партньорство и взаимодействие между Фондация “А21 България”, Община Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и Български младежки Червен кръст – Сливен.
Трафикът на хора е престъпление срещу личността и човешките права, нарушение на общочовешките етични норми и ценности. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им. Трафикът на хора в голяма степен засяга жените и момичетата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инициативата „Поход за Свобода“ ще се състои в Сливен

Инициативата „Поход за Свобода“ ще се състои в Сливен

19 Октомври 2019 | 07:44 | Агенция "Фокус"
Сливен. За първи път инициативата „Поход за Свобода“ в подкрепа на жертвите на трафик на хора се провежда едновременно в Сливен и още 24 града в България. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. На 19 октомври за поредна година Фондация „А21 България” в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора – Сливен, организират най-мащабната информационна кампания против трафика на хора „Поход за Свобода“ - глобално събитие, което се провежда ежегодно в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света.
Посветена на Европейския ден за борба с трафика на хора - 18 октомври, кампанията събира граждани с активна обществена позиция, партньори и съмишленици в борбата с трафика на хора, като има за цел да обърне вниманието на българските граждани към огромните мащаби на престъплението и търговията с човешки животи у нас. Събитието цели да популяризира и Националната телефонна линия за борба с трафика на хора, която приема сигнали денонощно и безплатно на телефон 0800 20 100.
Тази година 25 български градове ще участват в инициативата, включително и Сливен, благодарение на ефективнито партньорство и взаимодействие между Фондация „А21 България”, Община Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора - Сливен, Професионална гимназия по хотелилерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и Български младежки червен кръст – Сливен. В един и същи ден - в 11.00 часа млади хора от цял свят ще тръгнат в колона по един в мълчалив поход в борбата срещу трафика на хора.
Походът ще стартира от 11.00 часа от бул. „Цар Освободител” 1 пред централния вход на Община Сливен и ще премине по пешеходната зона на булеварда.
Всички, които се регистрират на място в 10.30 часа, ще получат специални материали на кампанията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Израел попадна под ракетен обстрел от Ивицата Газа. 12 ноември 2019 г.
Израел попадна под ракетен обстрел от Ивицата Газа. 12 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.