НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:12


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора

100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора

21 Октомври 2019 | 14:58 | Агенция "Фокус"
Сливен. 100 младежи от Сливен се включиха в „Поход за Свобода” в подкрепа на жертвите на трафика на хора. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен. За поредна година Фондация “А21 България”, в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора и Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, организираха най-мащабната информационна кампания против трафика на хора „Поход за Свобода”, по повод 18 октомври – Европейския ден за борба с трафика на хора.
100 младежи от Сливен взеха участие в глобалното събитие, което се проведе на 19 октомври в целия свят и хиляди хора застанаха зад каузата за борба с трафика на хора. Целта на инициативата е да привлече общественото и медийно внимание върху проблема със съвременното робство и да подкрепи жертвите на това тежко престъпление.
Походът е глобално събитие, което се провежда в един конкретен ден и час в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света. В рамките на събитието се популяризира Националната телефонна линия за борба с трафика на хора – 080020100.
Тази година 25 български градове осъществиха инициативата, включително и гр. Сливен, благодарение на ефективното партньорство и взаимодействие между Фондация “А21 България”, Община Сливен, Местната комисия за борба с трафика на хора, гр. Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и Български младежки Червен кръст – Сливен.
Трафикът на хора е престъпление срещу личността и човешките права, нарушение на общочовешките етични норми и ценности. Престъплението трафик на хора е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им. Трафикът на хора в голяма степен засяга жените и момичетата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора се провежда в Сливен

Информационна кампания по повод Европейския ден за борба с трафика на хора се провежда в Сливен

19 Октомври 2019 | 07:58 | Агенция "Фокус"
Сливен. Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Сливен и Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) провеждат ежегодната информационна кампания по повод 18 октомври – Европейски ден за борба с трафика на хора, в партньорство с Община Сливен, Бюро по труда – Сливен, Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев” и А21 България. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.
Основен акцент в кампанията, която е насочена към млади хора тази година, е организирането на Поход за Свободата от 11.00 часа. Той ще започне от бул. „Цар Освободител” № 1, пред централния вход на Община Сливен и ще премине по пешеходната зона на булеварда. Поход за Свободата е ежегодно събитие, което се провежда в повече от 450 града в над 50 държави по цял свят и с това се превръща в най-голямата и значима инициатива в подкрепа на жертвите на трафик на хора в света.
Трафикът на хора е сериозно престъпление срещу личността, човешките права, достойнството и самочувствието, нарушение на общочовешките етични норми и морални ценности. Той е и сред най-доходоносните престъпления, наред с трафика на наркотици и оръжие. Престъпление е набирането, транспортирането, укриването на хора чрез заплахи, използване на сила или друга форма на принуда, с цел експлоатацията им. Включва насилствена проституция, принудителен труд, държане в принудително подчинение, експлоатация с цел просия и джебчийство, отнемане на телесни органи и трафик на бременни жени с цел продажба на новородените им.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.