НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Александър Грозданов, БСП: Общината трябва да насочи средства към квалификация на учителите

Местни избори 2019: Александър Грозданов, БСП: Общината трябва да насочи средства към квалификация на учителите

18 Октомври 2019 | 19:26 | Агенция "Фокус"
София. Общината трябва да насочи средства към квалификация на учителите. Това каза кандидатът за общински съветник на БСП Александър Грозданов при откриването на дискусия на тема „Честно за образованието", предаде репортер на Агенция „Фокус“. Грозданов посочи, че квалификацията на учителите е оставена на Министерството с фонд от над 700 милиона лева и този фонд се разпределя, по думите му, между кого ли не. „Ние не можем да въздействаме на министерството, не можем да въздействаме и на този фонд, но за своите учители Общината ми могла да отдели средства за истинска и качествена квалификация и тези средства да бъдат насочени не по същия начин, което си е чисто разпиляване, а насочени към висшите училища, които наистина могат да дадат добрата подготовка“, добави Грозданов.
Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мариана Божкова, БСП: Искаме да направим така, че във всички столични училища материалната база да бъде еднаква

Местни избори 2019: Мариана Божкова, БСП: Искаме да направим така, че във всички столични училища материалната база да бъде еднаква

18 Октомври 2019 | 19:24 | Агенция "Фокус"
София. Искаме да направим така, че във всички столични училища материалната база да бъде еднаква, общината да осигури средства за ремонтиране и модернизиране на материалната база така, че всяко да има достъп до качествено образование. Това каза кандидатът за общински съветник на БСП Мариана Божкова при откриването на дискусия на тема „Честно за образованието", предаде репортер на Агенция „Фокус“. Божкова посочи, че не всяко училище може да си позволи това, което се дължи на делегираните бюджети. „В София са една шепа училищата, които имат много голям брой ученици, от 175 общински училища, сигурно 20-ина са по-богати, а останалите едва свързват двата края. Мисля, че Общината може да отпусне финансиране и да се премахне това неравенство“, добави още Божкова. Тя посочи, че вече е в ход и план за преминаване към едносменно обучение в училищата. „Знаем, че децата са най-работоспособни сутрин, следобед има възможност за извънкласни дейности, за спорт, за целодневна организация на обучение базата да се използва за това“, обясни тя. Божкова допълни, че Общината ще помогне (така е записано в платформата им) и за осигуряване на безопасността в училищата с осигуряване на допълнителни средства за изграждане на оградите.
Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Париж полицията разпръсква демонстранти една година след началото на протестите на
В Париж полицията разпръсква демонстранти една година след началото на протестит...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.