НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:00


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Рекордно ниско ниво на кражби се отчита през туристически сезон 2019 в Слънчев бряг благодарение на ефективната система за видеонаблюдение и охрана

Рекордно ниско ниво на кражби се отчита през туристически сезон 2019 в Слънчев бряг благодарение на ефективната система за видеонаблюдение и охрана

18 Октомври 2019 | 13:46 | Агенция "Фокус"
Бургас. Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД, представи темата „Ефективна система за видеонаблюдение и охрана в Слънчев бряг“ в рамките на Третата национална конференция SMARTOURISM.BG. Това съобщиха от пресцентъра на „Слънчев бряг“ АД. В конференцията взеха участие и представители на държавни и общински институции с интереси в сферата на туризма, университети, технологични компании, туристически бизнес и професионални организации. Събитието се проведе на 17 и 18 октомври 2019 г. под патронажа на Министерството на туризма в партньорство с Община Бургас.
„През последните 4 години основният приоритет и инвестиции от страна на „Слънчев бряг“ АД са в системи за ефективно видеонаблюдение и охрана на комплекса по време на активния туристически сезон. Над 300 камери покриват 80% от територията на най-големия комплекс у нас и улесняват работата на полицията при разследване и разкриване на нередности.“, заяви Златко Димитров.
„През сезон 2019 отчитаме рекордно ниско ниво на кражби в Слънчев бряг. Това е и благодарение на ефективната система за видеонаблюдение и охрана, внедрена от „Слънчев бряг“ АД“, заяви Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР в Бургас.
В рамките на презентацията си г-н Димитров сподели, че в Слънчев бряг зона Изток функционират над 300 камери за видеонаблюдение, които обезпечават 4 лъча:
- Лъч 1: по ул. „Първа“, кръговото на Несебър до разклонението на кръстовище „Емона“, както и на всеки вход и изход (КПП);
- Лъч 2: Крайбрежна алея – от х-л Синя перла до х-л Хелена;
- Лъч 3: Пешеходна алея до х-л Кубан;
- Лъч 4: Южна част на Слънчев бряг – Лазур, х-л Европа, х-л Несебър, Станция Министерски съвет КПП и моста на р. Хаджийска.
Изградена е система за разпознаване на регистрационните номера на превозните средства, която следи движението на всяко МПС от влизането до изхода от комплекса. Направени са инвестиции в система за охрана и видео наблюдение, като за 2019 г. разходите за командировани полицаи са 166 935 лв., а за периода 2015-2019 г. възлизат общо на 940 391 лв. За физическата охрана на 8 КПП са инвестирани 162 515 лв., а за периода 2015-2019 г. сумата е 570 367 лв. Инвестицията в система за видео наблюдение за периода 2015-2019 е 95 957 лв.
Дружеството е отделило средства и за изграждането на ново улично осветление по Крайбрежна алея Слънчев бряг. През 2019 г. е монтирано ново LED осветление на стойност 50 000 лв. по цялата продължителност на крайбрежната алея в Слънчев бряг. Това осигурява както комфорт за туристите, така и е ключово за работата на органите на реда и за ефективността на видеонаблюдението в комплекса.
„Време е да спрем да бъдем само реактивни в моментите на криза, а да станем проактивни и да успяваме да се подготвим за реакция още при първите сигнали за предстоящи проблеми в туристически сезон. Вярвам, че туристическият бизнес на територията на община Несебър е много опитен, в годините на криза показа, че е гъвкав и може да се справя.“, коментира още Златко Димитров, в отговор на въпрос за проблемите в сектора предвид фалита на Thomas Cook и последствия от него за бранша.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД: За нас най-важният приоритет е осигуряване сигурността на туристите

Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД: За нас най-важният приоритет е осигуряване сигурността на туристите

18 Октомври 2019 | 13:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. За нас най-важният приоритет е осигуряване сигурността на туристите. Това каза пред журналисти изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров по време на Третата национална конференция SMARTOURISM.BG, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. „Ние работим изключително много както за надграждането на системата за видеонаблюдение и за охраната на курортния комплекс. Относно системата за видеонаблюдение, ние винаги се стремим да обхващаме най-конфликтните и най-напрегнатите точки в комплекса“, добави Димитров. По думите му това е свързано с провеждането на срещи с представители на Министерството на туризма и Министерството на вътрешните работи преди началото на сезона. На тези срещи се дискутира подготовката за сезона. „Важни за нас са и срещите със съответните посолства, които са силно заангажирани за сигурността на своите туристи, като и пред тях всяка година представяме мерките, които сме взели при подготовката си за настоящия туристически сезон. Тук говорим за може би най-големия туристически комплекс на Балканите, говорим и за най-много туристи, които са концентрирани на едно място“, заяви Златко Димитров.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет на Бургас: Очаква се зрителите на „Писта Бургас“ да бъдат между 15 и 20 хиляди

Д-р Лорис Мануелян, зам.-кмет на Бургас: Очаква се зрителите на „Писта Бургас“ да бъдат между 15 и 20 хиляди

18 Октомври 2019 | 12:54 | Агенция "Фокус"
Бургас. Очаква се зрителите на „Писта Бургас“ да бъдат между 15 и 20 хиляди. Това каза зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян по време на пресконференция във връзка с провеждането на традиционното рали, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му състезанието е най-атрактивното спортно събитие за града. „Зрителите няма да са само от Бургас, вероятно ще дойдат посетители от съседни и далечни области, затова апелираме гражданите да спазват всички указателни табели и инструкции на представителите на МВР. Пистата трябва да бъде абсолютно празна“, отбеляза д-р Мануелян. Той добави, че организаторите са осигурили необходимите условия за добро настроение по време на събитието – безплатен вход, безалкохолни напитки и храна. "Това е състезание, което всяка година се надгражда с нещо ново - и по отношение на организацията, и по отношение на участниците", каза още д-р Лорис Мануелян.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Писта Бургас“ - петият и последен кръг от Националния пистов шампионат на България за 2019 г., ще се проведе в града на 19 и 20 октомври

„Писта Бургас“ - петият и последен кръг от Националния пистов шампионат на България за 2019 г., ще се проведе в града на 19 и 20 октомври

18 Октомври 2019 | 12:23 | Агенция "Фокус"
Бургас. „Писта Бургас“ - петият и последен кръг от Националния пистов шампионат на България за 2019 г., ще се проведе в града на 19 и 20 октомври. Това стана ясно по време на пресконференция във връзка с провеждането на традиционното рали, предаде репортер на Радио "Фокус" - Бургас. На пресконференцията присъстваха зам.-кметът д-р Лорис Мануелян, Радко Петров - председател на Автомобилен клуб "Вромос", Димитър Дачев и Мирослав Кръстев – представители на Областна дирекция на МВР – Бургас, Иван Гюлев - началник на общинския отдел "Безопасност и организация на движението". По време на тазгодишното издание на "Писта Бургас" участие ще вземат рекорден брой пилоти – 67. Трасето, на което ще се проведе мероприятието, се намира в района на пътен възел "Запад". Според организаторите то е избрано за трета поредна година, тъй като ще създаде най-малко неудобства за гражданите. Обособени са 2 паркинга за зрителите – единият е този на предприятието „Кроношпан“, а другият се намира на улица „Крайезерна". По време на двата дни от състезанието ще бъде създадена временна организация на движение в района – ще бъде затворен пътен възел „Запад“ до надлез "Владимир Павлов". Забраната за преминаване ще бъде въведена от 9.30 часа на 19 октомври до 16.00 часа на 20 октомври. По време на двата състезателни дни ще бъде създадена и необходимата организация за охрана на обществения ред от служители на Областна дирекция на МВР - Бургас.
Мария ПОПЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.
Жанин Аниес се обяви за и.д. президент на Боливия. 13 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.