НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 23-годишен мъж, обвинен за убийство в село Старо Оряхово

Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 23-годишен мъж, обвинен за убийство в село Старо Оряхово

30 Септември 2019 | 14:00 | Агенция "Фокус"
Варна. Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен съд за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Подсъдим за квалифицираното убийство е 23-годишният Тодор Т., а жертва на тежкото умишлено престъпление е 70-годишният му съселянин Недялко Г.
На 8 февруари тази година около 17.00 часа в магазин в село Старо Оряхово, пред който имало няколко маси, се засекли Тодор, известен сред съселяните си с прякора Лудия, и Недялко. 70-годишният мъж работел като пастир. Всяка сутрин преди работа пиел кафе пред магазина, а вечер работодателят му го оставял пак там. След като Тодор забелязал присъствието на пастира, споделил на свидетел по делото, с когото пиели бира, че се дразни от Недялко, че му „има зъб“ и ще го набие.
Около 20.30 часа пристигнал друг свидетел по делото, когото Недялко почерпил. Половин час по-късно помолил съселянина си да го придружи до дома му, тъй като бил употребил значително количество алкохол. Мъжът го оставил в изоставена тухлена постройка, в която живеел 70-годишният Недялко.
По-късно от магазина си тръгвал и подсъдимият, минал пред дома на сестра си, взел от навеса с дървата за огрев дърво с дължина около метър и половина и отишъл в дома на Недялко. Тодор влязъл в къщата, видял жертвата си, която била с гръб, и започнал да му нанася удари с дървото по гърба. Част от дървения кол се счупил от ударите. Недялко направил опит да го издърпа от ръцете на Тодор, но не успял. Разгневен, 23-годишният продължил побоя над възрастния мъж с юмруци по лицето и главата. Когато Недялко спрял да мърда, извлачил тялото му на двора и го захвърлил заедно с вещите му. Започнал да чупи дървените плоскости, с които били закрити прозорците, изкъртил и вратата, като забил кола в нея.
Тройната съдебномедицинска експертиза сочи като причина за смъртта механичната асфикция от аспирация на кръв в дихателните пътища и белите дробове на убития Недялко, причинена от кръвоизлив от разкъсаните съдове при счупването на костите на лицевата част на черепа.
Авторството на деянието се доказва освен от признанията на подсъдимия, и от ДНК-експертизите на веществени доказателства. Единственото смекчаващо вината на Тодор Т. обстоятелство е неговото чисто съдебно минало.
Предстои делото срещу 23-годишния Тодор да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Наказанието за престъплението е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното наводнение. 14 ноември 2019 г.
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното навод...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.