НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Още един блок в Сливен ще има обновена визия по програмата за енергийна ефективност

Още един блок в Сливен ще има обновена визия по програмата за енергийна ефективност

1 Ноември 2019 | 15:58 | Агенция "Фокус"
Сливен. Още един блок в Сливен ще има обновена визия. Това е 46-та поред сграда от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
Временно изпълняващият длъжността кмет на общината Румен Иванов посети днес строителната площадка за саниране. Пред жителите на блока той сподели радостта си, че поетапно Сливен започва да придобива все по-модерен облик, за който допринасят и обновените визии на жилищните блокове в града. Румен Иванов  призова живущите да оказват съдействие на изпълнителя на обекта, както и да сигнализират, ако забележат нередности. Той изрази надежда, че метеорологичните условия ще позволят строителните дейности да приключат в  срок и те ще могат да се радват, както на по-комфортна среда за живеене, така и на значително облекчение в сметките за ток.
На сградата предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.
Фирмата-изпълнител е „Копекс и Ко“ ЕООД, а надзорът е поверен на „Новел“ ЕООД. Срокът за приключване на дейностите е 149 календарни дни.
Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради

2 Октомври 2019 | 15:20 | Агенция "Фокус"
Сливен. Община Сливен продължава изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
Официално започна санирането на блок 86 в кв. „Стоян Заимов“. Временно изпълняващият длъжността кмет на Общината Румен Иванов поздрави живеещите в него за добрата организация и пожела безпроблемно завършване на обекта. Той ги призова да бъдат единни, да проявяват търпение и да сигнализират за нередности. Пред него съседите от блока изразиха благодарност за обновяването на пътната инфраструктура и благоустрояването в района, което не е правено от над трийсет години.
На сградата предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена. Изпълнител на проекта е „Строймонтаж“ ЕООД, гр. Пазарджик, а надзорът е по
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Продължава обновяването на жилищни блокове в Сливен

Продължава обновяването на жилищни блокове в Сливен

19 Септември 2019 | 19:41 | Агенция "Фокус"
Сливен. Стартира санирането на 16-и блок на ул. „Гео Милев“. Това е 39-ата поред сграда от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
Кметът Стефан Радев поздрави жителите на блока за инициативността им, благодарение, на която ще се радват на обновени домове. Той подчерта, че с общи усилия ще могат да се справят с разногласията и след приключване на ремонтните дейности да се поздравят с една по-приветлива и комфортна за живеене среда.
Те от своя страна изразиха готовността си за съдействие в процеса и не скриха радостта си от факта, че жилищата им ще придобият изцяло нов облик.
На сградата, в която се помещават 40 апартамента предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.
Срокът за изпълнение е 171 календарни дни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стефан Радев, кмет на Сливен: Всички включени сгради в програмата за енергийна ефективност в Сливен ще бъдат санирани

Стефан Радев, кмет на Сливен: Всички включени сгради в програмата за енергийна ефективност в Сливен ще бъдат санирани

19 Септември 2019 | 13:44 | Агенция "Фокус"
Сливен. Проблеми с третата вълна на санирането по програмата за енергийна ефективност в Сливен няма да има. Това каза пред Радио „Фокус“ – Сливен кметът Стефан Радев след разговор с ресорния заместник-министър. Процедурата не е приключила за общо четири блока в Сливен, за които се очаква разрешение от МРРБ за начало на строителните дейности. „Няма вероятност тези жилищни сгради да отпаднат от програмата. Вчера имахме разговор с ресорния заместник-министър, който ни увери, че съвсем скоро казусът ще бъде разгледан и ще продължим напред“, заяви Стефан Радев. „Договорът за 21 блок в кв. „Българка“ е подписан, както и за другите, има неща по административната процедура и по размяната на информация между МРРБ и Банката за развитие, които трябва да бъдат разчистени, за да продължи процедурата“, поясни кметът на Сливен.
По думите му за някои обекти срокът за изпълнение на някои от забавените обекти, ще продължи и след началото на зимния период, но ако метеорологичните условия доведат до спиране на ремонтите, ще бъдат предприети всички мерки, за да няма поражения върху сградите.
„Няма опасност за третата вълна от саниране в Сливен“, добави Стефан Радев.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Приключи санирането на сградата на ОУ “ Отец Паисий“ в село Мененкьово

Приключи санирането на сградата на ОУ “ Отец Паисий“ в село Мененкьово

17 Септември 2019 | 21:26 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Приключи санирането на сградата на ОУ “ Отец Паисий“ в село Мененкьово, община Белово, каза за Радио „Фокус“ – Пазарджик директорът на училището Бисер Паров. Той обясни, че е подменена цялата дограма на учебния корпус, освен това и неучебния корпус, а също и физкултурния салон също са с нова дограма. „Всички сгради са боядисани и обновени. На този етап не сме правили вътрешни ремонти, тъй като предстои подмяна и на осветлението на сградите. След това ще направим естетични ремонти, за да може класните стаи да са достатъчно уютни“, коментира Паров. Той допълни, че в училището има записани 38 деца, очакват се и още две. Директорът уточни, че всеки един от учениците има свое шкафче, в което поставя раницата си и лични вещи. „Шкафчетата се заключват и са удобство за децата“, каза още Бисер Паров.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Продължава санирането в града по Програмата за енергийна ефективност

Сливен: Продължава санирането в града по Програмата за енергийна ефективност

2 Септември 2019 | 13:28 | Агенция "Фокус"
Сливен. Продължава санирането в града по Програмата за енергийна ефективност. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Санирането на блок № 58 на ул. „Йосиф Щросмайер“ стартира днес. Това е 38-ата поред сграда от общо 51, които се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Сливен.
По време на срещата си с жителите на блока,кметът Стефан Радев ги поздрави за активността по време на подаването на документите, свързани с програмата. Той изрази надежда още, че тя ще бъде подновена от правителството и повече сгради в Сливен ще бъдат с нов облик. Той пожела на всички да проявяват търпение и готовност за съдействие, за да може процесът да протича гладко и по график. Те от своя страна изказаха радостта си от факта, че жилищата им ще придобият изцяло нова визия и надежда, че сметките им за ток ще се понижат.
Предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.
Изпълнител на обекта е Обединение „АВС-ЧЕРТОГ“ ДЗЗД, а строителен надзор ще упражнява „Пловдивинвест“ АД. Срокът за изпълнение е 173 календарни дни.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протестен митинг в Киев пред офиса на президента. 8 декември 2019
Протестен митинг в Киев пред офиса на президента. 8 декември 2019

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.