НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:09


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Баните: ДПС се ангажира с решаването на проблемите ви

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Баните: ДПС се ангажира с решаването на проблемите ви

20 Октомври 2019 | 14:36 | Агенция "Фокус"
Баните. „От името на ДПС искам да ви уверя, че ако община Баните избере нашата коалиция, ДПС ще подпомага местната власт по начина, по който го виждате и в съседните общини.“ Това каза по време на предизборна среща с жители на община Баните председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на партията.
ДПС подкрепя кандидата за кмет на община Баните Ферад Емин, който е издигнат от местна коалиция с участието на ДПС.
Карадайъ каза, че много хора ще дойдат и ще обещават много неща. Най-много ще обещават тези, които нямат намерение да вършат нищо. Но ние знаем, че кой каквото и да обещава, ако ние не си свършим нашата работа, никой няма да ни я свърши, обяви той. Вие ще решите откъде и от кого каква подкрепа може да очаквате, призова лидерът. Ние в ДПС сме част от коалицията и сме тук да изразим нашата подкрепа на тези кандидати, каза Каадайъ.
Ферад Емин е борбения човек, който през годините е направил така, че да се случат ред инвестиции в общината, независимо, че не сме участвали пряко в местната власт, каза Карадайъ и даде пълната си подкрепа за Ферад Емин.
Всеки един значим проект, който се е случвал в Баните, той се случвал благодарение на активната работа на Ферад Емин и подкрепата на ДПС, обяви Мустафа Карадайъ. Но това не е достатъчно. Има още много работа за вършене в община Баните. Трябва да се доверим, да гласуваме доверие на нашите кандидати и да им възложим отговорността да решават тези проблеми, а те да имат очите да чукат на вратата на ДПС, изтъкна още лидерът.
Карадайъ каза, че големите партии получават гласове от четири големи града, те са длъжни да обръщат внимание към тези градове. ДПС получава гласовете си от Родопите, Делиормана и от нашите населени места, каза още той. Както го потвърждават и от Брюксел, ДПС за всичките тези 30 години се превърна в еталон за управление на малките общини. И няма нужда Брюксел да ни го казва това в Баните, защото е достатъчно да погледнем оттук, какво се случва през годините в Мадан, Рудозем и Неделино, обясни още председателят на ДПС.
Карадайъ каза, че през последните години държавата ни върви по инерция, няма приоритети и програми. Ако вървим по инерция, ще продължаваме да бъдем в дъното на Европа. Ние от ДПС имаме програма за ускорено догонващо развитие на страната и догонващо развитие на средните европейски стандарти, обясни лидерът на ДПС. От такава програма има нужда нашата Родина, за да може не нашите младежи да бягат в Европа, а да има среда и условия да си изкарват хляба в местата, където сме се родили, добави той.
На предизборната среща присъстваха и евродепутатът Атидже Алиева-Вели и областният председател на ДПС Смолян Салих Аршинси.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ и екипът на Централния лъч на ДПС дадоха подкрепата си за Неджми Али за кмет на Джебел

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ и екипът на Централния лъч на ДПС дадоха подкрепата си за Неджми Али за кмет на Джебел

19 Октомври 2019 | 13:12 | Агенция "Фокус"
Кърджали. „Ние в Джебел и България не искаме омразата да бъде част от политиката“. Това каза от джебелското село Мишевско председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на ДПС. „Не искаме омразата, разделението и противопоставянето да са на трибуната на НС, в централната власт и част от законодателството на България. На еврозиборите през тази година ние показахме, че си взехме урока от разделението през 2017 г.“, добави лидерът на ДПС.
На предизборна среща в село Мишевско, община Джебел, бяха представени кандидатите на ДПС за общински съветници и кандидатът на ДПС за кмет на община Джебел Неджми Али.
Карадайъ обясни, че преди 1989 г. за говоренето на турски език глобата е била 5 лева. „Сега в Изборния кодекс има забрана да говорим на турски и глобата е 2000 лева“, добави той. „За това, че сме се поздравявали на еврозиборите, ние бивахме глобявани. И това става в 21 век и уж демократична България. По всички международни стандарти имаме правото на информиран избор. Да се информираме за програмите, за развитието и идеите на нашата община и държава на какъвто и да е език“, обясни лидерът.
Карадайъ каза, че някои партии идват и подлъгват някой наш човек, наши роднини и комшии с разни обещания и те стават техни кандидати. Бойко Борисов излиза и казва: „Ние взимаме 100 000 гласа от турците и мюсюлманите в България. Тази политика, която водим се одобрява от 100 000 мюсюлмани в България“. Излиза, че политиката на забрана на турския език се одобрява от тези, които гласуват за ГЕРБ, заяви той. Гледат да откраднат някой друг глас, за да отслабят нас. Ние даваме гласа си за ГЕРБ, те получават власт и тази власт я ползват против нас. Но ние няма да допуснем това“, заяви лидерът на ДПС.
Мустафа Карадайъ каза, че гласовете за големите партии идват от големите градове и затова те ще се грижат за избирателите на големите градове, а не за нашите села. „Гласовете на ДПС идват от нашите села и ние сме длъжни да се грижим за тях. Няма как да гласуваме за тези големи партии, които ползват властта против нас“, обясни още Карадайъ.
„Избираме нашия кмет на кметство, но той не може да реши самостоятелно проблемите и затова отива при кмета на общината, за да постави нашите проблеми от селото“, заяви лидерът. „Избираме и общинските ни съветници, за да вземат правилните решения за нашите проблеми. Но зад всички тези добри идея, в община Джебел средства няма, добави той. И като не стигат парите, кмета на общината ще се обърне към народния представител. ДПС има най-мощната и силна парламентарна група днес в НС. Няма значение кой колко на брой народни представители има. Всички признават, че най-добрите експерти са в ДПС“, обяви Карадайъ.
Председателят на ДПС заяви, че най-много обещават тези, които нямат намерение да вършат работа. „Само че ние много добре знаем, че независимо кой какво обещава, ние ако не си свършим нашата работа, няма кой друг да ни я свърши. На 27 октомври ще има избори, а следващия ден празник на победата“, заключи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
„Към всичките титли на Неджми Али трябва да прибавя и титлата архитект. Неговата програма е чудесна, амбициозна, изпълнима и в нея има великолепен икономически замисъл. Това показва само ниво. Нивото на нашата партия, на Неджми Али, на община Джебел и на нашите общини“, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.
Цонев каза, че председателят и ДПС идват тук да направят централното мероприятие за деня във вашето село. „ДПС може да събере на площада 5000 души, но за нас са важни малките населени места и вие хората.
ДПС е нашата партия. Да подкрепим нашата партия, да си свършим нашата работа и да бъдем полезни на нашите деца, всички хора, на Джебел и на нашата Родина“, призова още Йордан Цонев.
На предизборната среща присъстваха и евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народният представител Ерол Мехмед, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и бившият народен представител Салиха Емин.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Момчилград: Прекрасен кмет поема щафетата

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Момчилград: Прекрасен кмет поема щафетата

18 Октомври 2019 | 16:17 | Агенция "Фокус"
Момчилград. Ще имате прекрасен кмет, който ще оправдае очакванията на всички момчилградчани. Това заяви пред избиратели на предизборна среща в Момчилград председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. „Ние сме онази система, която може да бъдем заедно и да си предаваме щафетата от екип на екип и от поколение на поколение. Най-яркият пример затова е тук, в Момчилград, това ни отива на нас в ДПС“, каза още лидерът на ДПС. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ДПС.
На срещата бяха представени кандидатите на ДПС за кметове на кметства, кандидатите за общински съветници и кандидата за кмет на община Момчилград Илкнур Кязим. „Не може друга партия да има такива кандидати, това е Момчилград, това сме ние“, каза още председателят на ДПС и даде пълната си подкрепа за кандидат кмета на ДПС Илкнур Кязим и екипа и. „През годините някои временно заставаха начело, заради властта, но след това заминаха в небитието. За съжаление резултатът от парламентарните избори през 2017 г. докара националистите във властта. Днес ГЕРБ и БСП се състезават кой е по-голям националист”, заяви още Мустафа Карадайъ. Лидерът на ДПС каза, че ако някои хора тръгнат да вземат властта с недемократични средства, ние трябва да им кажем, че ние сме пазителите на демокрацията в България. В името на стабилността и сигурността понякога сме подкрепяли някои правителства, но когато се е налагало пак заради стабилността и сигурността, то ние сме сваляли правителства, обяви председателят. Затова кажете на онези, че ние ще продължаваме да отстояваме демокрацията, те явно не я разбират. Държавата и държавността ще пазим ние, бе категоричен Карадайъ.
„ДПС винаги е била близо до хората и винаги се е грижила за своите избиратели. Нашата партия най-правилно разчита знаците на демокрацията, че властта идва от хората, а не със сила”, каза още лидерът на ДПС.
“Като откривахме кампанията в Дулово, отидохме малко със свити сърца, защото преди 8 години ни превзеха бастиона в Северна България. Отидохме там и казахме, че ще си върнем този бастион. Че сме разбрали грешката си, че сме я поправили и искаме доверието на хората. Там Илкнур излезе и взриви залата със словото си от сърце и истинските думи, които извират отвътре като даде страхотен заряд на дуловци, които бъдете сигурни, че ще спечелят изборите и ще ни върнат крепостта Дулово”, обяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев и даде подкрепа на кандидата за кмет на община Момчилград Илкнур Кязим. На предизборната среща присъстваха още евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед и членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от кърджалийското село Енчец: Заедността няма алтернатива

Местни избори 2019: Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от кърджалийското село Енчец: Заедността няма алтернатива

17 Октомври 2019 | 14:05 | Агенция "Фокус"
Кърджали. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на предизборна среща с жителите на село Енчец, община Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС. Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ посочи област Враца за пример за постигнати добри резултати на последните избори за ЕП като нетрадиционен район на ДПС. „В общините Борован и Хайредин ДПС управлява от 2 мандата, а сега ще управлява и трети. В тези две общини не живее нито един турчин“, добави той.
Председателят на ДПС каза, че моделът на заедността дава своя продукт. Днес имаме няколко общини, където не живеят мюсюлмани, но местната власт е на ДПС. „Тази година жребия ни задължи общините на ДПС да не са по-малко от 55, подчерта Карадайъ“, посочи той.
„В България етническите българи и християни знаят, че философията и политиката на заедността на ДПС нямат алтернатива в нашата Родина“, каза още председателят на ДПС. Затова искат техните общини да се управляват от знаещи, можещи, образовани и отговорни хора с политиката на ДПС“, добави той.
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза, че освен председателя на ДПС няма как да видите председателите на останалите системни партии да дойдат в Енчец. „ГЕРБ ще вземе 300 000 гласа от София и 100 000 от Пловдив, Варна и Бургас. И след това като разпределят бюджета, познайте къде ще отидат парите от вашите данъци, добави той. Останалите партии нямат интерес към малките населени места и общини. ДПС е партията, която събира вашите гласове и подкрепа от малките села, махалите, малките и средните общини“, обяви Цонев.
„Не позволявайте нито един наш глас да отиде в друга партия, а само за ДПС, само за вас и вашето бъдеще“, заключи Йордан Цонев.
На предизборната среща присъстваха още зам.-председателят на ДПС и кмет на Община Кърджали инж. Хасан Азис, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Кърджали: ДПС е пазител на единството в страната

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Кърджали: ДПС е пазител на единството в страната

16 Октомври 2019 | 13:53 | Агенция "Фокус"
Кърджали. „Българският етнически модел проповядва философията на толерантността и заедността“, с тези думи председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ се обърна към хората в кърджалийското село Мост. Карадайъ каза, че по време на избори ни е забранено да си говорим на майчиния език. ГЕРБ вкараха националистите във властта, без да има нужда от това и резултатът е такъв, че ГЕРБ и БСП се състезават кои са по-големи националисти, обяви той. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС. Всеки ден виждаме в НС, по медиите и в законодателството, че стъпват в полето на национализма. ГЕРБ взимат властта и обръщат тази власт против нас в законодателството, каза още Карадайъ. Карадайъ обясни, че във всички международни стандарти се посочва, че в условията на демокрация трябва да има информиран избор. Това е ценността – информирания избор, а не езикът, каза той. От Венецианската комисия има поне 15 препоръки за вдигането на тази забрана. Нашата политика не е разделението и противопоставянето. Нашата политика е Българският етнически модел, в който се проповядва толерантността и философията на заедността, бе категоричен лидерът. Всеки със своето различие, отстоявайки своята идентичност с достойнство, да бъдем заедно и да градим нашите общини и нашата държава. Това дава резултат вече от 30 години, заяви Мустафа Карадайъ. Пред препълнената зала с привърженици и симпатизанти на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че ДПС докара демокрацията в нашата Родина и трябва да я опази. ДПС е пазител на единството на страната, заяви той. За ДПС формулата на отворено управление означава включването на активните и свободни граждани в процеса на взимане на решения и в контрола на изпълнението на решенията, обясни лидерът. След тези избори сме решени да приложим този модел на отворено управление във всички общини, в които управлява ДПС. Ще начертаем параметрите на такъв тип управление и ще го направим във всички общини, които се управляват от ДПС, каза още той. Председателят на ДПС каза, че моделът на заедността дава своя продукт. Днес имаме няколко общини, където не живеят мюсюлмани, но местната власт е на ДПС. Тази година жребия ни задължи общините на ДПС да не са по-малко от 55, подчерта Карадайъ. След тези избори ще видите, че ДПС ще има много сериозно разширение извън нашите традиционни райони, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Ще видите, че ДПС ще управлява общини, в които не живеят етнически турци. Видяхме го и на евроизборите. Ще видите, че много мои братя и сестри етнически българи не само че работят и живеят с нас в ДПС, но вече организират групи и цели общности, които разбират, че политиката на ДПС през тези 30 години е правилната политика за България, заяви Йордан Цонев. „Заедно трябва да продължим по пътя напред като се противопоставим на опитите за разделение, противопоставяне и на национализма“,каза зам.-председателят на ДПС и кмет на Кърджали инж. Хасан Азис. На предизборната среща присъстваха и народните представители Адлен Шевкед и Ерол Мехмед, членът на ЦОБ Ердинч Хайрула и областният председател на ДПС Кърджали Изет Шабан.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Стамболово: Ще приложим модела на д-р Доган за отворено управление в поне 55 общини

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Стамболово: Ще приложим модела на д-р Доган за отворено управление в поне 55 общини

15 Октомври 2019 | 15:09 | Агенция "Фокус"
Стамболово. На тези избори жребият ни определи да сме с номер 55, което означава, че ДПС ще има най-малко 55 общини, каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Стамболово. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС. На нея бяха представени кандидатите за кметове на кметства и общински съветници и кандидата за кмет на община Стамболово Аднан Йълдъз.
Мустафа Карадайъ каза, че ДПС разширява влиянието си в местната власт и географията на своето присъствие. Така ще бъде и на тези избори, каза още той. В ДПС щафетата се предава от поколение на поколение. Понякога ще бъдем кметове, понякога народни представители и понякога в ръководството на партията, но дойде ли време ще предадем щафетата на следващото поколение, това се случва единствено в ДПС. Това ни е посланието към бъдещият кмет и всички общински съветници, каза още Карадайъ.
ДПС винаги е била близо до хората и винаги се е грижила за своите избиратели, обяви председателят. Дори, когато сме в опозиция виждаме нашите кметове какво отчитат с подкрепата на ДПС. В последните 30 години ДПС е показала модела на заедността, толерантността и Българския етнически модел. Затова ДПС ще продължава да бъде още 300 години основната сила в нашата Родина, каза още той.
Карадайъ каза, че от община Стамболово трябва да дадем ясен и мощен сигнал към София и Брюксел. Тези грозни процеси, които се случват в България като езика на омразата, противопоставянето и разделението, което виждаме в НС, властта и медиите. Нейното грозно проявление по време на избори не бива да продължава повече и ние няма да го позволим, обяви лидерът. За 30 години ние доказахме, че ние сме пазителите на целостта, стабилността, сигурността и мира в нашата страна, заяви той. Когато става въпрос за интереса на нашата държава ние може да подкрепим някое правителство, но когато сигурността и стабилността на нашата Родина изисква ние можем да свалим всяка една власт, бе категоричен Карадайъ.
Мустафа Карадайъ каза, че грозните процеси, които се случват в последните дни са резултат от това, което предупреждавахме премиера, правителството и президента. Призовавахме ги да реагират на случващото се в НС, но ГЕРБ и БСП влязоха в полето на национализма и заедно с националистите се състезават кой по-голям националист е. Оттам идва този резултат, който днес виждаме, обяви той.
Карадайъ каза, че почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган говори за отворено управление. От медиите ние говорим за включването на свободните и активни граждани във формирането на решения и контрола върху реализацията на тези решения. През изминалия мандат ние тествахме този модел в 3-4 наши общини и даде добър резултат, обяви още Карадайъ. След 27 октомври моделът на отворено управление ще бъде приложен най-малко в 55 общини, които ще имат кметовете от ДПС, заключи лидерът на ДПС.
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза, че само в ДПС щафетата се предава от поколение на поколение. Така ни показа и д-р Ахмед Доган през 2012г., когато цялата партия не искаше да го пусне, но той каза, че е време да дадем път на младите и сам даде пример. Ето го този пример в действие, добави той. Това е ДПС като организационна структура, като пример и разбиране за властта, че властта е за хората, идва от хората и служи на хората, каза още Цонев.
Много пъти д-р Ахмед Доган е казвал, че Българският етнически модел е моделът, който още Левски ни е завещал и затова на ДПС му отива девиза на Левски да е девиза на ДПС: „В чистата и свята република България ще живеем всички заедно – българи, турци, арменци, роми и всички останали етноси“, обяви Йордан Цонев.
На предизборната среща присъстваха и евродепутатът Атидже Алиева-Вели, областният председател на ДПС Хасково Ерджан Юсуф и бившият народен представител Мехмед Атаман.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019 г.: 22 предизборни срещи и митинг в Момчилград на ДПС с Мустафа Карадайъ ще се състоят в Кърджалийска област

Местни избори 2019 г.: 22 предизборни срещи и митинг в Момчилград на ДПС с Мустафа Карадайъ ще се състоят в Кърджалийска област

15 Октомври 2019 | 11:14 | Агенция "Фокус"
Кърджали. 22 предизборни срещи и митинг в Момчилград ще проведе ръководството на ДПС, начело с Мустафа Карадайъ в Кърджалийска област. Това съобщиха от областната организация на ДПС-Кърджали, предаде кореспондент на Радио „Фокус“ . Днес започват срещите с кандидатите на партията за кметове и общински съвети в село Звиница и село Мост. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ съпровождан от активисти и народни представители от партията ще обиколи села и градове в областта от днес до петък. В четвъртък ще се проведе митинг в Момчилград, на който ще присъстват всички ръководни дейци на партията в региона, начело с Мустафа Карадйъ, зам.-председателят на партията Хасан Азис, народните представители Адлен Шефкет, областният председател на ДПС-Кърджали Изет Шабан.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от Казанлък: На тези избори трябва да дадем ясен, силен и мощен знак към София, Брюксел и света

Местни избори 2019: Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ от Казанлък: На тези избори трябва да дадем ясен, силен и мощен знак към София, Брюксел и света

14 Октомври 2019 | 15:42 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на представянето на кандидатите за общински съветници на ДПС в общините Павел баня и Казанлък и кандидата за кмет на ДПС за Община Павел Баня Иса Бесоолу в град Казанлък. Това съобщиха от пресцентъра на политическата сила.
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че предстоящите избори ще определят посоката на развитие на общините и на страната. Много хора може да са кандидати от различни партии, но много по-важно е каква политика и философия изповядват, заяви той.
ГЕРБ включиха националистите във властта, без да има нужда от това и виждаме резултата, каза лидерът на ДПС. Леви и десни, всеки който проповядва разделение и противопоставяне и омраза към различието знае, че не води до нищо добро в нашата страна, обясни лидерът. Карадайъ каза, че благодарение на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, ние се обединихме през 1989г. и докарахме демокрацията в нашата държава. 30 години ние споделяме политиката на толерантността и заедността, добави той. Карадайъ заяви, че различни хора ползват тези думички в речника си, но явно не знаят тяхното съдържание. Заедността означава да сме различни по религия и етнос, но да сме заедно. Всеки с достойнство да си отстоява своята идентичност, но заедно да градим нашето бъдеще и бъдещето на нашите деца в нашата Родина, обяви Карадайъ.
Лидерът на ДПС обяви, че няма да позволим на никой да ни противопоставя нито по етнически, нито по религиозен признак. Затова на тези избори трябва да дадем ясен, силен и мощен знак към София, Брюксел и света, заяви той.
Карадайъ поздрави Община Казанлък, Павел баня и цялата област Стара Загора за постигнатите резултати на изминалите евроизбори и каза, че доказахме че с нашето обединение, сила, ценности и кадри можем да успеем и на предстоящите местни избори.
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че ДПС е мащабна организация, с много ясни виждания и цели, с много мощна структура и както обича да казва почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, ДПС е машина за демокрация.
Нищо не може да спре нас етническите българи и православни християни да бъдем в най-патриотичната партия, каквато е ДПС, каза още той.
В нашата Родина има сили, които не искат да сме заедно, живеят в миналото и такива, които смятат, че разделението по етнически и религиозен признак е някакъв патриотизъм, изтъкна още Цонев. Той каза, че това не е така, защото ако беше така нашият най-голям революционер Васил Левски нямаше да изрече великата мисъл, че в чистата и свята република ще живеем заедно като равни българи, турци, арменци, роми, евреи и всички останали етноси, обясни той. Ето това е идеологията на патриотизма и на ДПС. ДПС е единствената партия, в която патриотичният модел на Васил Левски се прилага на практика и на дела. Това е нещото, което може да възроди България, заяви още Йордан Цонев.
На предизборната среща присъства и зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Гурково: Нашият кандидат ще бъде кмет-обединител, който ще се грижи еднакво за проблемите на всички

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Гурково: Нашият кандидат ще бъде кмет-обединител, който ще се грижи еднакво за проблемите на всички

13 Октомври 2019 | 14:18 | Агенция "Фокус"
Гурково. „В ДПС всички етноси сме заедно и всички с достойнството си отстояват своята идентичност и ще продължават по този път. Ние милеем за нашата Родина и от 30 години сме доказали с делата си, че сме пазители на целостта, стабилността, сигурността и мира на нашата страна.“ Така се обърна към жителите на община Гурково председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.
На предизборната среща в град Гурково бе представена листата за общински съветници и кандидата на ДПС за кмет на общината Мариан Цонев. Председателят на ДПС каза, че няма да позволим на никой да поставя под риск демокрацията в нашата държава. Тяхната омраза не може да победи нашата любов. Ние ще им отвърнем с любов, за да им кажем, че нас никой не може да разделя, каза още той. Нито в Сунгурларе, нито в Гурково, нито в България. Никой не може да ни раздели по етнически и религиозен принцип, добави Карадайъ.
Правят се на националисти, говорят за Левски, но не чуват неговите завети, а именно да живеем заедно всички етноси в чиста и свята република, обяви още лидерът. Това е завета на Левски и това прави ДПС в продължение на вече 30 години, бе категоричен той.
Карадайъ даде подкрепата за кандидата за кмет на община Гурково Мариан Цонев и каза, че ние задължаваме нашия кандидат да стане кмет-обединител на хората в община Гурково. Кметът, който ще се грижи еднакво за проблемите на община Гурково и на всички населени места, добави той.
Нашите деца искат четири години грижи, а не еднодневно внимание, обяви лидерът. Ние в ДПС знаем, че властта в една демокрация не се взима със сила, а от хората. Властта е на хората, а всички политици са инструмент за реализиране на тази власт, която е на хората. Там персоните са временно, заключи лидерът на ДПС.
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза, че ДПС е партията, която олицетворява единството на България. ДПС е партията, която възникна от болката и мъката на един етнос и една религия. ДПС поведе битката за демокрация от тази мъка, добави той. Превърна я в мирния европейски път на България и днес изправя пред вас една партия, обединила букет от етноси – българи, турци, роми, арменци и всички етноси. Един прекрасен букет от религии носи знамето на демокрацията, единството и прогреса, заяви още Цонев.
Йордан Цонев каза, че някой в нашата страна е силно разтревожен от това, че в ДПС всички сме заедно. Че в ДПС различието не е проблем, а е богатство, изтъкна той. ДПС прави от различието богатство и политика, която е пример не само за останалите в България, а и за цяла Европа. За ДПС са важни малките общини и малките населени места, защото в ДПС са важни хората, децата и тяхното бъдеще, обяви Цонев.
На предизборната среща присъства и зам.-председателят на ПГ на ДПС Халил Летифов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019 г.: Мустафа Карадайъ от Манолич: Няма да се поддадем на натиск, ние сме пазителите на демокрацията

Местни избори 2019 г.: Мустафа Карадайъ от Манолич: Няма да се поддадем на натиск, ние сме пазителите на демокрацията

12 Октомври 2019 | 15:48 | Агенция "Фокус"
Сунгурларе. Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ бе в община Сунгурларе. След поредица от срещи в сунгурларските села се проведе предизборен митинг в село Манолич. На него бяха представени кандидатите за кметове на кметства, кандидатите за общински съветници и кандидатът на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.
Първо нека да подкрепим Пламен, съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, каза в началото на речта си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, визирайки нападението над Пламен Терзиев. Карадайъ заяви, че ДПС е доказало с действията си в последните 30 години и занапред ще продължава по същия път. Нашата мисия е да пазим целостта, стабилността, мира и сигурността на нашата държава, допълни той. Но днес нашата сестра Димитрина явно е заплаха за някои големи „герои“. Толкова са „големи“, че тръгват да се саморазправят физически с Димитрина и нейния съпруг. Плашат се от Димитрина, защото тя е силна и е част от ДПС, обяви Карадайъ.
От Манолич трябва да отправим едно послание на тези страхливци, обяви председателят. Да им кажем, че са страхливци, защото силният човек не се плаши. Силният човек не търси власт с тояга, страх и преса. Силния човек има нужда да има до себе си силни хора, за да бъде още по-силен и за да работим, каза още той. Но страхливият човек търси власт чрез силата и да сее страх сред хората. Ние няма да се поддадем на техните методи, заяви категорично Карадайъ. Ние докарахме демокрацията в нашата Родина и всеки един, който тръгне да руши тази демокрация ще си получи урока от ДПС, заяви лидерът на ДПС. Ние сме защитници и пазители на демокрацията и няма да позволим на никого да застрашава демокрацията, стабилността и сигурността в нашата Родина и на нашите деца в утрешния ден, допълни той.
Мустафа Карадайъ обяви, че на 27 октомври трябва да направим нашия демократичен избор и то без нито един глас за друга партия в Манолич, освен за ДПС.
Той заяви, че страхливецът се опитва да взема властта чрез сила и репресии, но ние в ДПС знаем, че в демокрацията властта идва от хората. Страхливците си мислят, че властта е тяхна и служи за техния личен интерес. Но ние в ДПС знаем, че властта е на хората и кмета на кметството, общинските съветници, народните представители и всички останали политици са инструмент за реализация на тази власт, добави той. Ние в ДПС знаем, че властта служи за решаване на проблемите на хората и затова сме тук, заключи Мустафа Карадайъ.
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев заяви, че някои хора се опитват да плашат и да дават знаци. Опитват се да плашат хората, които излязоха с голи ръце и открити гърди срещу танковете и автоматите на тоталитарната власт. Срещу хората, които свалиха тази тоталитарната власт и доведоха демокрацията в нашата страна. Тези хора никой не може да ги уплаши, каза още той.
Посланието този път беше по-дълбоко и към нас етническите българи и православни християни, които живеем, работим и другаруваме с нашите братя и сестри мюсюлмани. Посланието беше отправено с юмруци към един абсолютно беззащитен и мирен човек и към неговата съпруга Димитрина, която има честта, гордостта и радостта да работи за ДПС и чрез него за България, заяви още Цонев.
На тях ще им отговоря от мое име и от името на моите братя и сестри етнически българи, които работят, творят и живеят с духа на ДПС. От името на Камен, Велислава, Христо, Симеон, Димитрина, Пламен и от името на стотиците етнически българи, които са в структурите на ДПС. От името на десетките хиляди етнически българи, които на последните избори подкрепиха ДПС в райони, в които няма нито един етнически турчин. Ще им кажа, че нищо не може да ни спре, защото ние сме в ДПС, бе категорично Цонев.
ДПС е кауза и правилният път за България. В ДПС ние видяхме приятелство, обич, признателност и истински патриотизъм, обясни той. Ще ставаме все повече тези, които работим и живеем за вас. Помним девиза на иконата на българското Възраждане и освободително движение Васил Левски. Той формулира българският патриотизъм и бъдещия ни живот: „В чистата и свята Република ще живеят заедно и като равни - българи, турци, арменци и всички етноси.“ Това е нашето верую, това е нашата вяра и това е нашият път. ДПС е нашият път. Да живее ДПС, да живее България и заедно да направим нашата Родина пример за цяла Европа, заключи Йордан Цонев.
На предизборния митинг присъстваха още народният представител Севим Али, членът на ЦОБ Дурхан Мустафа и областният председател на ДПС Бургас Ахмед Сюлейман.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Полицията разследва случая на побой в Сунгурларе

Полицията разследва случая на побой в Сунгурларе

11 Октомври 2019 | 17:22 | Агенция "Фокус"
Сунгурларе. Полицията разследва случая на побой в Сунгурларе. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. Сигналът е подаден на 10 октомври т.г. около 23.30 часа в Районно управление – Сунгурларе. Съобщено е за инцидент, при който на 35-годишен мъж от Сунгурларе е нанесен побой от неустановени до момента лица.
Своевременно местопроизшествието е посетено от полицейски служители, които извършили множество процесуално-следствени действия с цел установяване самоличността на извършителите на деянието. Потърпевшият е разпитан. Прегледан е от медицински екип, но не е с опасност за живота.
Провеждането на процесуално-следствени действия продължава и към момента. По случая е образувано досъдебно производство, което е докладвано в Районна прокуратура – Карнобат.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: В битката за ОбС-Плевен ДПС влиза с млада и амбициозна листа от 19 човека- кандидати за общински съветници

Местни избори 2019: В битката за ОбС-Плевен ДПС влиза с млада и амбициозна листа от 19 човека- кандидати за общински съветници

11 Октомври 2019 | 15:50 | Агенция "Фокус"
Плевен. ДПС представи листата си с кандидатите за общински съветници и програмата си за управление на Плевен, както и 55 идеи за по-добро качество на живот в общината. Листата е представена от 19 човека, които са амбицирани хора, готови за промяна и да дадат на града това, от което имат нужда неговите граждани, съобщиха от пресцентъра на ДПС. Водачът на листата е Велислава Кръстева, която е народен представител в 44-то Народно събрание и първият и най-дългогодишен ръководител на „Връзки с обществеността“ на ПП ДПС. Според Велислава Кръстева, всяка от идеите за по-добро развитие на града може да бъде осъществена от ОбС и кметът на общината. Тя посочва, че ДПС са за по-добро качество на живот чрез ангажиране на всички граждани във вземането на решенията за управление на общината. Амбицията на ДПС на тези избори е да вкара минимум петима съветници в ОбС-Плевен. Втори в листата е Енгин Кючуков, който в периода 2013/2014 заема длъжността зам.-областен управител на Плевен и е дългогодишен областен председател на ПП ДПС-Плевен от 2006. Като личен приоритет той приема изграждането на зала Арена Плевен, също така посочва, че градът се нуждае от осъществяването на политики, които да привличат инвестиции и да развиват общината. Третият в листата е общинският председател на Младежко ДПС-Плевен и ръководител на офиса на евродепутата Илхан Кючюк - Васил Петков. Той ще разчита на ефективно взаимодействие между образование и бизнес, както и на въвеждането и развитието на дуалната система за обучение. Тя, според него, ще внесе баланса, чрез който училищата ще предоставят на бизнеса кадри в точния брой и с точните компетенции. В приоритетите на Петков е и изграждането на общински образователен център, в който да могат да придобиват квалификация и да се преквалифицират младежи до 30 години. Част от листата на ДПС за Плевен са и двамата заместник-общински председатели на Младежката организация в града Ивайло Ивайлов и Ахмед Мустафов, като за Ивайлов приоритет ще бъде разрешаването на проблема с бездомните кучета в града и изграждането на приют, а задача за Мустафов ще е Плевен да се превърне в приоритет на централната и местната власт. В листата на ДПС е включен още и Тамер Куртанов – заместник-областен председател на ДПС – Плевен. Той ще иска промяна в работата на Общинския съвет, чрез осъществяване на експертни и открити за обществото ни решения. Реализирането на 55-те идеи, представени от ДПС, ще ангажира всички граждани във взимането на решенията за управлението на общината и ще осигури по-добро качество на живот във всеки дом:

1. Подобряване на качеството на живот в общината
2. Модернизация на градската инфраструктура – ремонтиране и поддръжка на кварталните улици;
3. Изграждане на отводнителната канализация
4. Разработване на проект “Светлините на града” за уличното осветление
5. Изработването на общинска програма за енергийна ефективност
6. Оформяне и поддържане на междублоковите пространства
7. Изграждане на нови детски площадки
8. Достъпна градска среда за майките с малки деца и за хората в неравностойно положение
9. Инсталиране на “Умни” светофари
10. Изграждане на модерни спирки на градския транспорт
11. Безплатен уай-фай на всяка спирка
12. Електронен център за градска мобилност за регулиране на градския трафик
13. Актуализиране на общинската транспортна схема
14. Изграждането на общински паркинги
15. Изграждане на пътно съоръжение- детелина Сторгозия-Индустриална зона
16. Изработването на нова схема за междуселски транспорт
17. Приемането на общинска програма за междуселските пътища в общината– ремонти, изграждането на банкети, маркировка и поддръжка
18. Премахване на незаконните сметища
19. Поддръжка и почистване на гробищните паркове
20. Предприемането на необходимите мерки за чистотата на града
21. Реално и отговорно справяне с проблема с бездомните кучета
22. Повишаване на мерките за ред и сигурност - видео-наблюдение в парковете
23. Приемането на общинска стратегия за връщането на младите хора в общината
24. Осигуряването на безплатни детски градини и ясли за всички деца
25. Изграждането на център за спешна и неотложна медицинска помощ
26. Общинска денонощна аптека
27. Общинска стратегия за хората в неравностойно положение/увреждания
28. Изработването на проект за интеграция на пазара на труда
29. Приемане на програма за оземляване на безимотни и малоимотни със земеделска земя
30. Стратегия на общината за намаляване на младежката безработица
31. “Аз мога повече” – програма за преквалификация
32. Изграждане на общински образователен център за квалификация и преквалификация на младежи до 30 години
33. Приемането на общинска стратегия за развитие на спорта
34. Възстановяване на ученическата спортна школа
35. Изграждане на нови спортни площадки и съоръжения – волейбол, баскетбол, стрийт фитнес, скейтборд площадки, градски басейн
36. Изграждане на Арена Плевен
37. Възстановяване на гребните бази
38. Ремонт на градски стадион
39. Приемането на общинска стратегия за ефективно взаимодействие между образование и бизнес;
40. Ремонт и модернизация на образователна инфраструктура
41. Грижа за здравето на децата в училищата - училищните доктори/медицински сестри
42. Оптимизиране на схемата на училищният транспорт
43. Приемане на общинска програма за развитие на исторически и културен туризъм
44. Увеличаване на бюджета за култура
45. Засилване на читалищната дейност, чрез активна подкрепа от общината
46. Програма за изучаване на майчин език в читалищата
47. Етно-културен фестивал
48. Приемане на общинска стратегия за парк “Кайлъка”
49. Приемането на активни действи за превръщането на община Плевен в привлекателен център за инвеститори и модерни бизнеси
50. Намаляване на административната тежест и въвеждането на електронни услуги в общината
51. Повишаване на инвеститорския интерес на високотехнологични компании
52. Обособяване на общински терени за индустриални зони
53. Приемане на общинска програма за насърчаване на собствен бизнес за смяна на професията
54. Директно участие на общината за проекти по европрограми
55. Подкрепа за кметствата пряко да участват с проекти по национални и европейски програми.

Състав на листата на ДПС-Плевен:

1. Велислава Кръстева
Велислава Кръстева – водач на листата на ДПС Плевен. Народен представител от Плевен в 44 НС.
Родена в гр. Плевен на 2 септември. Завършила е Средното музикално училище "Панайот Пипков" в родния си град със специалност виолончело. Магистър е по политически науки и бакалавър по икономика. Работила е като журналист във вестниците “Монитор”, “Стандарт”, Дарик радио, главен редактор на в. “Конкурент”. Била е заместник-министър на културата в периода 2013-2014 г. През 2014 г. е член на ЦИК за избиране на представители на България в Европейския парламент и член и говорител на ЦИК за местни избори. Съветник в Комисията по труда и социалната политика в Народното събрание, съветник в Комисията по вътрешна сигурност в НС и шеф на Пресцентъра на Агенция за закрила на детето. Политическата й кариера е свързана с Движението за права свободи. Ръководител е на Пресцентъра на ДПС повече от 15 години.

2.Енгин Кючюков
Роден на 26 август в Плевен на завършва аграрна икономика в "СА.Д.А. Ценов" Свищов
Зам. председател на Съвета на директорите и изп. директор на Агропласмент и търговия ЕАД в периода 2002-2009.
В периода 2013/2014 заема длъжността Зам. Областен Управител на Плевен, дългогодишен областен председател на ПП ДПС Плевен от 2006 .
Плевен се нуждае от осъществяването на политики, които да привличат инвестиции и да развиват общината. Като личен приоритет приемам изграждането на зала Арена Плевен. През 2013 г извоювахме 12 млн. лв. финансиране за нея, но строежът на залата спря. Плевен е спортен град - развиваме волейбол, баскетбол, футбол, изграждаме национални състезатели. Любимият на всички ни „Спартак Плевен“ ще играе мачовете си в Ловеч. Това е унизително за град със спортни традиции. ДПС има своите лостове да осигури средства за рехабилитация на градския стадион. Възстановяване на ученическата спортна школа, изграждане на спортни площадки за баскетбол, тенис, волейбол, площадка за скейтборд – това е моята визия за развитието на спортен Плевен, с когото всички отново да се гордеем.

3.Васил Петков
Роден на 3 декември в гр. Плевен. Учи право в УНСС. Владее английски език. Общински председател на Младежко ДПС Плевен и ръководител на офиса на евродепутата Илхан Кючюк.
Плевен има нужда от промяна в областта на младежко образование. Ние знаем и можем да реализираме тази промяна. Не случайно 55 на сто от нашата листа е с млади и образовани хора. Трябва да има ефективно взаимодействие между образование и бизнес. Въвеждането и развитието на дуалната система за обучение ще внесе баланса, чрез който училищата ще предоставят на бизнеса кадри в точния брой и с точните компетенции. За да могат младите хора да останат да живеят, работят и отглеждат децата си в Плевен и общината. В моите приоритети е изграждането на общински образователен център, в който да могат да придобиват квалификация и да се преквалифицират младежи до 30 години. Само така те ще бъдат конкурентоспособни на пазара на труда и ще могат да работят тук, а не да търсят възможности извън страната. Като общински съветник ще работя за общинска подкрепа за читалищната дейност и стартиране на програма за изучаване на майчин език в читалищата на общината.

4.Ристем Халкоглу
Роден на 24.01.1974 г. от Славяново. Занимава се със земеделие и животновъдство. Общински съветник от ДПС в периода 2015-2019.
Приоритет в работата ми ще бъде разработването на общинска програма за оземляване на безимотни и малоимотни със земеделска земя. Това ще създаде възможности за създаването на малки семейни стопанства, в които да е заето цялото семейство. Така по-бедните ще имат възможност да работят и да променят своя жизнен стандарт, да създадат поминък и условия децата им да останат и да развиват фамилното стопанство. Ние сме компетентен екип и можем да носим отговорност!

5.Ерол Юсеинов
Роден на 27 септември в Плевен. Завършва СПТУ - машинострене „Георги Петков“. Управлява собствен бизнес.
Плевен трябва да заеме своето централно място не само географски, а и инфраструктурно. Ще настояваме за включването в инвестиционните държавни проекти на пътната връзка между града ни и новостроящата се магистрала „Хемус“. Това ще отвори коридор за инвеститори, тъй като ще улесни достъпът им до главния път и ще направи района привлекателен за бизнес. Инфраструктурно обновяване и на кварталите, където живеят различни етности – ще работим за изграждането на канализация, улично осветление, асфалтиране на улици и облагородяване на муждублокови пространства и детски площадки в кварталите Изток и ДРужба в гр. Плевен. Само с усилена работа можем да задържим хората тук!

6.Невин Исмаилова
Родена на 17 май в Плевен. Завършва ГПЧЕ с профил немски/английски език. Магистър по Право от УНСС. Владее английски, немски и турски език .Работи като ръководител търговска експлоатация в „Грейнстор Трейдинг“ АД.
Плевен се нуждае от промяна в мерките за справяне с младежката безработица. Необходим е нов подход и общинска стратегия за младежката безработица. От една страна този показател може да се понижи чрез проектите и програмите, които да осъществи общината с европейско финансиране, а от друга инвеститорите на територията на общината трябва да поемат ангажимент за запазване на работните места най-малко 5 години. Сред основните ни цели е да задържим образованите кадри, защото когато млади работят за млади, това ще е най-големият просперитет за града.
В областта на културата промяната също е наложителна. Организирането на етно-културни фестивали би допринесло за популяризирането на културните традиции на етносите в региона.

7. Георги Божинов
Роден на 11 ноември в гр. Плевен. Завършва средно образование в ТМП-Плевен. Завършва висше образование в СА."Д.А. Ценов", гр.Свищов. Началник цех в "Технокороза".
Приоритет в работата ми като общински съветник ще бъде разработването на програма и мерки за привличане на инвеститори, развиващи т.н. модерни бизнеси. Това включва компании от сферата на високите и смарт технологии. За тази цел е необходима промяна и преструктуриране на общинските административни услуги за бизнеса. Обслужване на“едно гише“ и електронни услуги за бизнеса, намаляване на административната тежест, както и скъсяване на времето за издаване на документи и разрешителни за стартиране на бизнес в общината – това е пътят за привличане на модерните технологии в Плевен.

8. Ивет Деветашка
Родена на 7 януари в град Плевен. Завършва средно образование в Математическа гимназия "Гео Милев" с профил "Информатика" с английски език. Притежава бакалавърска степен по Икономика на търговията в УНСС. Завършил е магистратура по международни икономически отношения в УНСС. Владее английски и руски език. В момента работи като експерт "Връзки с обществеността" в плевенско предприятие.
Плевен се нуждае от качествена промяна в политиките по опазване на околната среда. Въвеждането на мониторингова система за чистотата на атмосферния въздух, общински инвестиции в екологичен градски транспорт, екомобилност и все повече нулеви емисии във въздуха от досегашните големи замърсители. Необходимо е да бъдат направени инвестиции в зелени пояси, паркове, залесявания. Плевенчани трябва да дишат чист въздух и да живеят в екологична среда. За да бъдат децата ни здрави, да останат и да създават поколение тук. За младите хора общината трябва да обособи центрове за професионална насоченост и развитие.
Жителите на града и селата в общината заслужават да живеят спокойно и да не се страхуват дали няма да бъдат ограбени или нападнати в домовете си. Ще настоявам за реално полицейско присъствие по селата, изграждане на работещо видеонаблюдение и превантивни мерки и политики срещу хулиганството и битовата престъпност

9. Тамер Куртанов
Роден в гр.Плевен. Завършил е Средно специално техническо образование. В момента е заместник-областен председател на ДПС Плевен.
Плевен има нужда от промяна в мисленето и управленческите цели. Нашата листа е букет от етноси, от възрасти, от експерти. Ние сме млади, умни и амбициозни! Искаме промяна в работата на Общинския съвет, чрез осъществяване на експертни и открити за обществото ни решения. Хората трябва да знаят, че ние получаваме доверието им, а не властта. Защото властта остава у хората. В тези избори нашият слоган е „Власт за хората“ и това ще направим чрез промяна.

10. Бисер Велиев
Роден на 12 февруари в гр. Плевен. Завършва средното си образование ПГПЧЕ гр. Плевен. Студент по право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Председател на ОМС-Плевен.
Повече средства за култура и съхраняване на културните традиции и културно-историческото наследство на Плевен – това е промяната, от която градът има нужда. Необходимо е младите да съхранят паметта за славното минало на Плевен и да са горди, че са жители на този град. Промяна е необходима в политиките, насочени към младежите и младейжките дейности. Това включва ремонт и модернизация на образователната инфраструктура, която да предоставя съвременни условия за усвояване на знанията и уменията. Бъдещето на младите не трябва да бъде оставено на случайността, а целенасочено да се изпълняват проекти за преодоляване на безработицата сред младите и трудовата им миграция.

11. Илхан Куртаджъ
Роден на 10 март в Плевен. Магистър по педагогика и история от ВТУ "Св.св. Кирил и Методий".
Плевен има нужда от промяна в областта на образованието. Необходима е стратегия за развитието на сектора в община Плевен за периода 2019-2023 г. Европейските политики за образование предлагат обмен на добри общообразователни практики. ДПС са верни на Евроатлантическата ориентация и на образователната традиция в община Плевен, която е добра основа за изграждането на стратегия за образование и обучение. Трябва да се работи за равен достъп до качествено образование на всички и подготвянето на качествен човешки капитал за реализиране в икономиката на общината. повишаване на качеството на образованието и обучението. Част от мерките за постигане на това е осигуряването на адекватна и иновативна образователна среда във всички учебни заведения на областта. Това всключва интерактивни методи на преподаване, аудио визуална техника и съвременна методика на преподаване, интеграционни процеси и активно гражданско участие. За да бъдат постигнати тези цели, са необходими усилията не само на община Плевен, но и на плевенската общественост, частният и неправителствения сектор.

13. Первис Мутиев
Роден на 28 май в Плевен. Завършва "Компютърни техники и технологии" в ПГМЕТ гр. Плевен. Висше образование завършва в Университета на Мармара, гр.Истанбул, специалност "Банково дело". Областен председател на Младежко ДПС гр. Плевен.
Промяна в инвестиционната политика на общината – това е необходимо, за да се отвори коридор за крупни инвеститори и Плевен да върне славата си на икономически център. Местната власт трябва да търси тясно сътрудничество с Агенцията за инвестиции. Необходимо е промотиране на Плевен и общината пред чуждестранни контрагенти за привличане на инвеститори клас А, който се дава за обем на извършена инвестиция, брой на разкрити нови работни места и локализиране на бизнеса в определен регион в България. Необходимо е да бъдат обособени терени, които да бъдат предложени на Национална компания „Индустриални зони“ за привличане на инвеститори. Общинските съветници трябва да работят в интерес на хората, да успеят да върнат нашите приятели от чужбина в своя град!

14. Шенсес Азизов
Роден на 23 януари в гр. Плевен. Завършил "Машиностроене" в СПТУ "Георги Петров". Общински председател на ДПС Плевен. Общински съветник от ДПС в периода 2015-2019.
Необходима е и промяна в областта на спорта. Плевен се гордее със своите шампиони и трябва да възроди традицията да дава таланти на българския спорт. Необходимо е да се изградят нови спортни площадки за баскетбол, волейбол, стрийтфитнес, съоръжения за скейтборд. Нашите усилия и ще бъдат насочени към ремонт на градския стадион, възстановяването на ученическата спортна школа, възстановяването на гребните бази и градския плувен басейн. Целта ни е да имаме поне петима общински съветници, за да постигнем това в името на плевенчани.

15.Алдомир Проданов
Роден на 5 май. Завършил полувисше образование в Медицински институт, Велико Търново. Заместник-кмет на гр. Славяново в периода 2011-2015 г. Кандидат за кмет на гр. Славяново.
Като кандидат за кмет на гр. Славяново ще насоча усилията си към създаването на благоприятни условия за развитие на бизнес и за повишаване на жизнения стандарт на хората. Като медицински специалист приоритет ща бъдат здравните грижи и подобряването на здравния статус на населението. Ще положа усилия за изграждането на Център за спешна и неотложна медицинска помощ. Ще направя необходимото, за да бъдат разкрити денонощни аптеки в общината. Приоритет ще бъде и осигуряването на детски градини и ясли за всички деца в общината.

16. Айнур Асанов
Роден на 26 март в Плевен. Завършил в ПГСАГ “Никола Фичев“. Развива успешен собствен бизнес.
Листата на ДПС Плевен е един букет от етноси. В нея има млади и способни хора, амбицирани да променят статуквото в общината и да работят за просперитета й. Като човек, развиващ собствен бизнес, в Общински съвет Плевен ще работя, за да бъде създадена и реално да функционира общинска програма за насърчаване на собствен бизнес за смяна на професията. Само така можем да отговорим на изискванията на динамичния пазар на труда и да преодоляваме безработицата особено при младите хора.

17. Добрин Асенов
Роден на 26 март в Плевен. Средното си образование завършва в техникум гр. Пордим. Кандидат за кмет на с. Пелишат.
Разработването и приемането на общинска програма за междуселски пътища ще бъде сред основните ми приоритети като кмет на с. Пелишат. Необходими са спешни ремонти на пътната настилка, изграждане на банкети, полагане на маркировка. Разработването на нова схема за междуселски транспорт също ще бъде сред водещите проблеми, за които ще настоявам да се решат. Хората имат право да се придвижват нормално и безпрепятствено до съседните населени места. Ще направя всичко, което зависи от местната власт, за да има в с. Пелишат лекарски и зъболекарски кабинет. Така хората ще могат да живеят сигурно и спокойно, да работят и да се учат в общината, а не да напускат родните си места

18. Ивайло Ивайлов
Роден на 13 февруари в Ловеч. Завършил висше образование СА."Д.А. Ценов" Аграрна икономика, гр.Свищов. Ветеринарен техник. Заместник-общински председател на Младежко ДПС.
Плевен има нужда от промяна на подхода за справяне с проблема с бездомните кучета. Необходими са реални мерки като изграждане на приют за бездомни кучета, в който те трайно да пребивават. Трябва да се сложи край на порочната практика кучетата да се прибират за обезпаразитяване и чипиране, а после отново да се връщат на улицата. Ние знаем как и можем да се справим.

19. Ахмед Мусатафов
Роден на 20 май в гр.Плевен. Завършил специалност „Машиностроене“ в СПТУ "Георги Петров". Заместник-общински председател на ДПС Плевен.
Местни избори 2019 са момента, в който ДПС трябва да заеме своето място в общинския съвет. Обръщам се към всички наши избиратели да дадат своя вот на доверие, за да покажем, както и в други населени места, къдетоДПС управлява, как качеството на живот се повишава. Искаме да имаме лостовете на местната власт, защото помним как Плевен имаше тежка и лека промишленост, как имаше професионални училища. Като участници в местната власт ние можем да защитим интересите на хората, да решим проблеми, които стоят от 30 години. Искаме Плевен да стане приоритет на централната и местната власт. Искаме нашите деца да се завърнат по домовете си.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019 г.: Илхан Кючюк, ДПС: Партията ни доказва, че следва път на толерантност

Местни избори 2019 г.: Илхан Кючюк, ДПС: Партията ни доказва, че следва път на толерантност

11 Октомври 2019 | 15:00 | Агенция "Фокус"
Плевен. Партията ни доказва, че следва път на толерантност. Това каза по при демонстративно заседание на Общински съвет пред младежи, симпатизанти на партията в зала "Гена Димитрова" Илхан Кючюк, евродепутат от ДПС по повод инцидента в Сунгурларе със съпруга на председателка на младежката организация на партията, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. „Познавам Димитрина и нейното семейство. Тя е председател на младежката ни организацията в Сунгурларе и е един млад, много образован и отдаден на работата си човек. През годините тя доказа, че може да защитава както интересите на младите хора в общината, така и да работи за един проспериращ Общински съвет и за идеи, които са от значение за цялата община. Тя не го заслужаваше. Не го заслужава и България“, посочи той. „ДПС предупреждаваше и не просто изказваше тежки, но верни позиции за състоянието на демокрацията в България, но и предупреждаваше, че езикът на омразата не може да се лее от най-високо ниво - от трибуната на Народното събрание. Това води до тежки разделения в обществото, етническо противопоставяне и за съжаление стигаме до такива инциденти като в Сунгурларе. Демократична България - член на ЕС вече 12 години и част от едно цивилизационно пространство, бидейки член на и НАТО вече 15 години и най-вече ние, младите хора, не заслужаваме такава държава, в която противопоставянето и омразата вземат връх. В която идеите биват набивани от юмруците на един или друг", каза Илхан Кючюк. „Ние осъждаме този акт. Изразяваме искрените ни съчувствия към Димитрина и искаме да я окуражим, че тя не е сама. В Плевен и в цяла България има много млади хора, които искат да бъдат заедно с нея и рамо до рамо да работят за една държава, в която толерантността, заедността, разбирателството и идеите имат превес над бунтарщината, пошлостта и юмруците на един или друг, било то и политически опонент“, каза още той. По думите му ДПС ще продължи по пътя на толерантността и развитието, който е бил начертан от идеолога на партията д-р Ахмед Доган. „Ние като млади хора ще продължаваме да защитаваме онези универсални човешки ценности, които ще дадат на страната ни да бъде истинска европейска държава, зачитайки правата и свободите на всеки един български гражданин, включително и правото на политическо самоопределение“, добави Илхан Кючюк.
Виолета КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019 г.: Велислава Кръстева, водач на листа на ДПС в Плевен: Няма да ни отклонят от реализацията на идеите ни въпреки акта на насилие в Сунгурларе

Местни избори 2019 г.: Велислава Кръстева, водач на листа на ДПС в Плевен: Няма да ни отклонят от реализацията на идеите ни въпреки акта на насилие в Сунгурларе

11 Октомври 2019 | 14:13 | Агенция "Фокус"
Плевен. Няма да ни отклонят от реализацията на идеите ни въпреки акта на насилие в Сунгурларе. Това каза по при откриването на демонстративно заседание на общински съвет пред младежи, симпатизанти на партията в зала „Гена Димитрова" Велислава Кръстева, водач на листа на ДПС в Плевен, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. „В средата сме на предизборната кампания и с много настроение представям Илхан Кючюк, председател на младежката ни организация и евродепутат", каза Велислава Кръстева. „Присъствието му е знак за отношението на централата на работата ни като кандидати за общински съветници. „Градусът на предизборната надпревара явно вече е станал твърде висок. За съжаление трябва да ви информирам за един изключително неприятен инцидент от снощи в Сунгурларе, при който е бил пребит съпругът на председателката на младежката ни организация в Сунгурларе. Това е акт на насилие, саморазправа юмручна с политически опонент. Това е нещо, което си мислехме, че е останало назад в историята. Всички ние от ДПС изразяваме гнева си от това, че битката на идеи се измества от битката с юмруци и боксове. Всички ние сме изключително възмутени от този акт и подкрепяме Димитрина, нейния съпруг и всички членове. Това е нашата сила - да продължаваме да бъдем заедно дори в критични моменти като този. Централният ни изборен щаб излезе с декларация, която публикувахме тази сутрин. Всички ние смятаме, че няма уплаши и няма да ни отклони от пътя, по който сме поели“, каза още тя.
„Искрено съжалявам, че тази толкова неприятна тема се наложи да измести днешния ни дневен ред, но ние трябва да водим себе си, така че никога да не допускаме на никой да мисли, че може да ни изплаши с юмруци. Ние сме по-силни от юмруците. Нашата идея шества вече 30 години в страната", каза още Велислава Кръстева. „Ние сме от една кръвна група. Нашата кръвна група е ДПС и ние не се страхуваме. Трябва да сме горди от това, което сме, трябва да сме горди с различията си и да сме обединени заедно, за да правим онова, което умеем най-добре - да променяме общия ни живот към по-добро, да намираме своите съгласия, да излагаме своите идеи и да ги защитаваме и да бъдем толкова силни, че никой да не може да ни принуди да отстъпим от идеите си. Когато говорим за Плевен, ние имаме 55 чудесни идеи за това какво да се промени в Плевен през следващия мандат на Общинския съвет. Ние знаме как да го направим и всичките наши идеи са осъществими не в рамките на целия мандат, а в рамките на първите година и половина или две още. Днес ми се иска да покажем как би изглеждал Общинския съвет в Плевен, когато заработи примерно след 3 седмици и когато ние ще имаме една солидна група общински съветници, която ще изпълнява тези 55 идеи, които предлагаме на Плевен", допълни Велислава Кръстева.
Виолета КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Пребиха съпругa на председателката на Младежкото ДПС-Сунгурларе Димитрина Събева

Местни избори 2019: Пребиха съпругa на председателката на Младежкото ДПС-Сунгурларе Димитрина Събева

11 Октомври 2019 | 12:42 | Агенция "Фокус"
Сунгурларе. Пребиха съпругa на председателката на Младежко ДПС-Сунгурларе Димитрина Събева. Това се казва в декларация на Централния предизборен щаб на ДПС, изпратена до медиите. "На 10 октомври, около 23:00 часа в град Сунгурларе беше пребит в дома му съпругът на председателката на Младежко ДПС Сунгурларе Димитрина Събева, която е член на предизборния екип на кандидата на ДПС за кмет на община Сунгурларе Хатидже Георгиева. Три лица нахлуват в дома му с викове „Ние нали предупредихме съпругата ти да не се занимава с политика.“ и „Каква работа имате вие българите в ДПС при тези турци?“. Следва тежък побой.Централният предизборен щаб категорично протестира срещу този акт на насилие, който опорочава цялата предизборна кампания и подставя под съмнение честността на изборите и демокрацията в страната. Вече 30 години ДПС води политика на толерантност, взаимно уважение между различните религиозни групи. Нашата партия обединява българи, турци, роми - всички етноси. Вярваме, че това е правилният път на съвременна, европейска България", се посочва в декларацията. "Призоваваме органите на МВР незабавно да издирят и заловят извършителите на това грозно хулиганско деяние с етнически характер. Едновременно с това ние заявяваме, че това престъпление е пряк резултат от насаждания от националистите език на омразата и етническото противопоставяне в обществото. Основната отговорност за това носи управляващата партия ГЕРБ! Многократно сме предупреждавали ръководството на ГЕРБ, че включването на националистите във властта ще доведе рано или късно до етническо напрежение. Овластяването на националистите, което ГЕРБ направи, е овластяване на езика на омразата. Искаме да припомним на Гражданите за Европейско Развитие на България, че това не е европейският път на България! Длъжни сме да предупредим европейските институции, както и посланиците на европейските държави за последиците от водената политика на омраза и овластяване на екстремизма и ксенофобията. ДПС ще продължи да отстоява мирния път и политиката на заедност между всички етноси в страната", се казва още в декларацията.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Добрич: Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и да ни противопоставя нито по етнически принцип, нито по религиозен

Местни избори 2019: Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Добрич: Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и да ни противопоставя нито по етнически принцип, нито по религиозен

8 Октомври 2019 | 21:44 | Агенция "Фокус"
Добрич. „Ние от Добрич не искаме никой да ни разделя и да ни противопоставя нито по етнически принцип, нито по религиозен“. Това заяви в Добрич председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. „Има проблем, който на централно ниво се получава и създава проблеми в Добричкия регион. В централното управление включиха националистите без да има нужда от това. И от трибуната на Народното събрание, и в законодателството се надпреварват кой по-голям националист е. От трибуната на Народното събрание се сее езика на омразата, разделението и противопоставянето. Всички ние знаем, че разделението и противопоставянето не водят до нищо добро“, каза председателят на ДПС. По думите му БСП в добруджанския регион със своето „инерционно и носталгично управление“ от последните 25-30 години не води до нищо добро. И ако това продължи, децата ще продължат да напускат страната, защото в региона няма развитие. „Този модел трябва да се промени. Този модел може да се промени от ДПС. Ние няма да обещаваме, защото знаем, че кой каквото и да ни обещава, ние ако не си свършим нашата работа, няма кой друг да ни върши работата“, категоричен е Мустафа Карадайъ. Той допълни, че с достойните кандидати на партията в Добричко целта е постижима – искана от хората промяна с общи усилия, в единение. Председателят на ДПС призова симпатизанти и актив към пълна мобилизация, така че идеите да достигнат до всеки човек, включително и до опонентите, защото заявеното намерение е едно - да милееш за своята Родина.
Жулиета НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Добрич: Днес Добруджа има нужда от модела на заедността

Местни избори 2019: Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в Добрич: Днес Добруджа има нужда от модела на заедността

8 Октомври 2019 | 21:23 | Агенция "Фокус"
Добрич.Днес Добруджа има нужда от модела на заедността. Това заяви в Добрич председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който бе на обиколка в областта, която завърши с представяне на кандидатите за кметове на общини, на населени места и на кандидатите за общински съветници, предаде кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. Мустафа Карадайъ приветства присъстващите в залата на Младежкия център в добруджанския град, подчертавайки, че в залата има много енергия, която обаче трябва да доведе до нужното, а то е осъществяването на философията на ДПС, която е заедността още от създаването на партията, за да задържи и да върне хората в региона. „Заедността означава всеки със своето различие да бъдем заедно, всеки да бъде достоен, горд, да може да отстоява своята идентичност, да утвърждава своята идентичност и своето различие, но да бъдем заедно. И това нещо го правим 30 години в нашата Родина“, каза Мустафа Карадайъ. Той отбеляза, че всяко време иска своето, а времената се менят. Ако преди 50 години условията и изискванията са били едни, то сега те са други. „Днес Добруджа има нужда от ДПС. За пореден път ние трябва да носим нашата отговорност и ще я носим“, заяви председателят на партията. По думите му за изминалите години ДПС е доказало, че различието не е проблем в партията, то е ценност. Етническата идентичност е богатството на ДПС. „Различните идентичности ни дават богатство и на култура, и на всичко“, подчерта Мустафа Карадайъ. Той отбеляза, че сега в навечерието на местните избори средата е много различна, защото много хора са напуснали страната, за да търсят поминък навън, "защото няма бъдеще, няма перспектива, няма поминък в повечето населени места“. По думите на Мустафа Карадайъ в последните 10 години се наблюдава инерционно управление на страната и това е проблем. „Затова ние в национален план казваме: имаме програма за ускорено догонващо развитие на нашата страна“, заяви председателят на ДПС.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Зърнево: Вие сте достойни патриоти, изберете модела на заедността в Тервел

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Зърнево: Вие сте достойни патриоти, изберете модела на заедността в Тервел

8 Октомври 2019 | 12:51 | Агенция "Фокус"
Тервел. „Здравейте горди и достойни патриоти.“ С тези думи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ поздрави жителите на село Зърнево, община Тервел, съобщиха от пресцентъра на ДПС. „Героично Зърнево, което пише история явно трябва да направи исторически избор и крачка и тази година, както е правил през 1989 г.“, добави лидерът на ДПС.
На предизборната среща в тервелското село Зърнево бе представена листата на ДПС за общински съветници начело с кандидата за кмет на община Тервел Аксел Наз.
Карадайъ заяви още, че ДПС е партията, която от 30 години е пазител на целостта, мира и стабилността на България. Онези самозвани патриоти, които всъщност са националисти умеят само да разделят и противопоставят хората в нашата страна на религиозен и етнически принцип. „Патриот е онзи, който обича Родината, ближния, различния и ги обединява“, обяви Карадайъ. Той каза, че това се случва само в ДПС.
Мустафа Карадайъ напомни завета Левски за чиста и свята република и каза, че ДПС е последовател на завета на Левски. „Да живеем равни българи, турци, християни и мюсюлмани в нашата чиста и свята република, припомни той. Затова Зърнево през 2019 г. ще направи пак историческа крачка тук в Тервел. Ще каже „Не“ на противопоставянето и разделението и „Да“ на красивите, умните, образованите и доказалите себе си“, заяви лидерът на ДПС.
Карадайъ каза, че против всякакви световни правила ГЕРБ забраниха нашия майчин език. Не можем да гласуваме за тях, каза още той. „Това направиха заедно с националистите и се състезаваха кой по-голям националист е“, обяви председателят на ДПС.
„Вие имате шанс да направите историческата крачка към обединението, заедността на хората и различния модел на управление в община Тервел, обяви лидерът. „Не“ на модела на разделението, противопоставянето и страха и „Да“ на модела на обединението и заедността“, заяви той.
„Моето доверие към нашият кандидат е безпрекословно“, обяви зам.-председателят на ДПС Филиз Хюсменова. „Тя е една от вас и събира в себе си всички ваши силни страни. Тя умее да гледа смело хората в очите, да казва истината, изпълнява обещанията си и тя е тази, която няма да ви предаде“, обяви Хюсменова. „Ще управлява община Тервел със силна ръка, облечена в кадифена ръкавица в името на всеки един от вас и с грижа към вас. Доверете и се, защото тя го заслужава“, каза още тя.
„Ние трябва да покажем на България, че в смесените райони като Тервел, ДПС е правилният избор“. С тези думи се обърна зам.-председателят на ПГ на ДПС към жителите на селото. „Ние знаем как да управляваме такива общини в интерес на всички етноси без да делим хората по религиозен и етнически признак“, обяви Цонев.
„Затова се обръщам към всички мои приятели християни да преодолеят предразсъдъците, защото не върши работа никому. Не помага да живеем добре заедно, не помага общините ни да станат по-красиви и не помага за доброто на хората“, изтъкна той. „За доброто на хората помага тогава, когато ги избираме не по етнически и религиозен признак, а по техните качества и способности. И аз знам, че ще изпълните вашият дълг към Зърнево, Тервел, България и децата“, заключи Йордан Цонев.
На предизборната среща присъстваха още народният представител д-р Хасан Адемов и членът на ЦОБ Рушен Риза.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от Хитрино: Няма да допуснем един хитрец да се прави на диктатор, ще бъдем силни и единни

Местни избори 2019: Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от Хитрино: Няма да допуснем един хитрец да се прави на диктатор, ще бъдем силни и единни

7 Октомври 2019 | 16:38 | Агенция "Фокус"
Шумен. Екипът на Централния лъч на ДПС бе в община Хитрино. На предизборната среща в общинския център бяха представени кандидатите на ДПС за кметове на кметства, общински съветници и кандидатът за кмет на Общината Билгин Бакиев. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.
"Дълбок поклон и извинение пред цялото Хитрино", каза в началото на изказването си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. "Трябваше да се случи трагедия, за да видим едни самозабравили се хора, които ги направихме силни, благодарение на партията. Но оттук трябва да заявим онова, което в последните две години се случва в партията и ще продължава по този модел, каза още той. Ние сме длъжни да бъдем силни и пак ще изграждаме силни хора в ДПС. Но този, който обърне силата получена на гърба на тези хора и партията срещу хората, ще бъде изхвърлен от партията", обяви лидерът. "Няма да чакаме избори, в които народа да ни наказва. Ще ги изхвърляме в неизборно време, както тези бездушни хора бяха изхвърлени", бе категоричен той.
"ДПС е на всички нас и на нашето единство. Това единство докара демокрацията в България", каза Карадайъ. Председателят на ДПС заяви, че ДПС от 30 години защитава демокрацията, целостта, мира и сигурността на нашата Родина. "Тук някакъв хитрец ще плаши хората в Хитрино и ще се прави на диктатор. Няма да го позволим", заяви Карадайъ.
Председателят на ДПС каза, че цялата партия беше мобилизирана, когато се случи трагедията и всички искаха с чиста душа и сърце да помогнат. "Но някой дойде, взе тоягата и се опита да бъде деребея в района. Взе на хората нивите и магазините. Тази арогантност и тази наглост трябва да приключат на тези избори", призова той.
Карадайъ каза, че властта и парите покваряват човека. "Покваряват този, който вътре е гнил. Но който е наясно със себе си и има здрава основа, няма как да се разболее. Страхливецът почувства ли малко сила вади тоягата да плаши, за да се героизира, да застава пред огледалото и да се вижда колко е велик, обясни той. Ето срещу тези трябва да се бори нашата партия. Ние сме длъжни да го правим и ще продължаваме да го правим", заяви Мустафа Карадайъ.
Той даде пълната си подкрепа за кандидата на ДПС за кмет на Община Хитрино Билгин Бакиев и каза, че той е човек, който е завършил най-модерното образование в света и най-бързо развиващия се като бизнес в света. "На 27 октомври, ако заявите че искате Билгин за кмет, другото веднага ще дойде на 28-ми", заяви арадайъ.
"Властта идва от хората, тя е на хората и за хората. Всичките политици са само инструмент за реализиране на властта и всичко това е временен инструмент", изтъкна още лидерът на ДПС. "Властта служи за решаването на проблемите на хората и този, който получи власт и не разбира, че тя трябва да служи за проблемите на хората си заминава от ДПС", заключи Мустафа Карадайъ.
"В Хитрино трябва да се смени модела на арогантността, алчността и самозабравата. Трагедията трябваше да се случи в Хитрино, за да се освети цялата тази арогантност, наглост и алчност, както и предателството", каза зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. "Днес сме застанали пред цяло Хитрино, за да поискаме вашата подкрепа за вашата партия ДПС. А чуваме от всички места вече няколко години, че тук има страх, натиск и безобразно нахалство. Вместо да се борим за нашето общо бъдеще, вместо да превърнем трагедията в начин Хитрино да промени всичко – инфраструктура, живот и бизнес. Ние тук заставаме пред вас със свити сърца и искаме да изгоните наглостта от Общината", призова Цонев.
"Зад нашия кандидат стои цялата партия ДПС, почетният председател д-р Ахмед Доган, председателят Мустафа Карадайъ, цялата парламентарна група, нашите евродепутати и всички представители на всичките нива на изпълнителната власт. Зад него стоят 500 000 симпатизанти и привърженици на ДПС", обяви Цонев.
На предизборната среща присъстваха и зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк и зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Венец: Властта не е държавата – държавата са хората и правилата

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Венец: Властта не е държавата – държавата са хората и правилата

4 Октомври 2019 | 12:16 | Агенция "Фокус"
Шумен. Властта не е държавата – държавата са хората и правилата, с тези думи се обърна към жителите на община Венец председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС. На предизборна среща в шуменското село Венец лидерът на ДПС заяви, че кандидатите за кмет и общински съветници от ДПС вече са избрани, защото те са издигнати от най-силната партия, която е еталон за управление на малки и средни общини.
На срещата в общинския център бяха представени кандидатите за кметове и листата за общински съветници начело с кандидата на ДПС за кмет на община Венец Нехрибан Ахмедова.
Някои партии идват тук и си заминават като се опитват да ни мътят главите. Ние знаем коя е нашата сила и коя е партията, която се грижи за нас, но понякога наши „приятели“ ни подвеждат да гласуваме за тези, които работят против нас, обяви лидерът.
Ние искахме да се спазват международните правила и да имаме правото на информиран избор, като можем да говорим на майчиния си език по време на изборна кампания, заяви Карадайъ. ГЕРБ наложиха забрана за ползването на нашия майчин език. Криейки се зад един термин, свързан с уж уседналост, на база на някакви служебни адреси, които абсолютно незаконно са наложени на нашите братя и сестри, които бяха изгонени от България, отнеха техните конституционни права да могат да гласуват. И ГЕРБ и БСП заедно гласуваха за това, обясни председателят на ДПС.
Мустафа Карадайъ каза, че ГЕРБ налага противоконституционни текстове в Изборния кодекс, но когато дойде ситуация, в която техните кандидати да не отговарят на наложения от тях Изборен кодекс, нарушават закона. Когато се нарушават по този начин законите, особено по време на избори, това е удар в основата на демокрацията в нашата Родина. На демокрацията, за която дадохме свидни жертви, за да живеем свободно, обяви той.
Мустафа Карадайъ каза, че ДПС няма да позволи на никого да заплашва и да руши демокрацията. За партията важи същото. ДПС не е на никой. ДПС е на всеки един от нас, защото ДПС е нашето единство и никой няма правото да си присвоява ДПС, обясни председателят.
Той поясни, че ДПС си има вътрешни правила, по които да функционира – има Устав, своите компетентни и колективни органи, на база чиито решения партията функционира демократично. Ако някой тръгне да си присвоява партията, да нарушава правилата и си мисли, че обществена организация може да се управлява еднолично, там е нужно да правим корекции, бе категоричен лидерът на ДПС.
Карадайъ каза, че е важно всички да излезем и да гласуваме на тези избори. С тези избори не само ще изберем нашите кметове, а и да дадем послание до София, че ние няма да допуснем да се нарушават законите и демокрацията в нашата Родина. Ще отправим послание до Брюксел и ще кажем, че властта не е държавата – държавата са хората и правилата. Някой, който е на власт, не може да си мисли, че е държавата, обяви лидерът на ДПС Мустафа Карадйъ.
Чувстваме се свободни в нашата страна и в тази страна ще говорим, всеки на какъвто език си иска – на майчиния си и ще учим майчините езици на нашите приятели, защото това е ДПС, заяви зам.-председателят на ПГ на Йордан Цонев. Ние сме една общност в най-българската партия – ДПС. Той каза, че ДПС е партията на истинските патриоти. Партията, в която хората не разделят другите хора. Нашият основен девиз е заедността, заяви Цонев. Партията, която осигури победата над тоталитарния режим по мирен, но изключително силен начин. Победата срещу поругаването на човешкото достойнство. Партията, която осигури мирният преход на България. Партията, която осигури със своя лидер и визионерът в българската политика д-р Ахмед Доган нашето европейско и евроатлантическо бъдеще. Партията, която и днес е в авангарда на всички битки за хората и за нашата Родина, бе категоричен Цонев.
Евродепутатът и председател на Младежко ДПС Илхан Кючюк каза, че ДПС гледа на Венец не като отговорност, а като ценност и затова другите политически сили няма какво да се оглеждат тук. Нашият избор е ясен. Кого ще изберем ние на предстоящият вот, ако не майката и нашият учител, популярната Нехрибан Ахмедова, запита Кючюк.
На предизборната среща присъстваха още зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, зам.- председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид и бившият народен представител Христо Бисеров.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Търговище: Изборите тук ще приключат от първи тур, ще имате цялата ни подкрепа

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Търговище: Изборите тук ще приключат от първи тур, ще имате цялата ни подкрепа

3 Октомври 2019 | 14:25 | Агенция "Фокус"
Търговище. Екипът на Централния лъч на ДПС бе в област Търговище. Това съобщиха от пресцентъра на партията. На официалното откриване в Драматичния театър в град Търговище бяха представени кандидатите за кметове на кметства и листата за общински съветници начело с кандидата на ДПС за кмет на общината Хамди Илиязов.
В своето изказване пред жителите на Търговище Илиязов каза, че е време за властта на хората. „Време е да променим нагласите и да се обединим в името на Търговище. ДПС има екип и капацитет да управлява успешно Община Търговище“, каза още кандидатът за кмет на Община Търговище Хамди Илиязов.
„Изборите в Търговище ще приключат още на първи тур“, прогнозира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. „Зная, че ще ви виждам в следващите 4 години като кмет“, с тези думи се обърна той към Хамди Илиязов и обеща пълната подкрепа на партията за развитието на региона.
„Нашите деца, братя и сестри са пред нас и искат да вземат решенията за бъдещето на своя живот в община Търговище. Искат да вземат бъдещето в своите ръце и да гарантират достоен живот за техните деца тук в нашата община Търговище и България“, каза още Карадайъ.
Карадайъ коментира и пресконференцията на ГЕРБ: „Вчера направиха натиск за незаконни решения за членове на ОИК, включително и на ЦИК по една тема“, заяви той. „Темата, свързана с уседналостта, зад която, криейки се зад нея ограничиха правата на българските граждани да могат да гласуват и да бъдат избирани. След служебната проверка се оказа, че кандидати за кметове от ГЕРБ не отговарят на условията да бъдат кандидати именно за това, че те наложиха тези ограничения уж в ущърб на ДПС“, обяви лидерът. „Сега се оказа, че те са в тази ситуация, нарушавайки закона, опитват се да ги оставят като кандидати за кметове. И веднага тръгват да прехвърлят темата от болната на здравата глава“, допълни той.
Карадайъ обясни, че на пресконференцията хора с „объркани души“ говорят за смесените райони, говорят за преса и натиск. „Иде реч за наглост от тяхна страна. Надявам се да вземат поука, заяви Мустафа Карадайъ. Моят апел е на предстоящите избори в община Търговище и в цялата област Търговище да излезем масово всички да гласуваме и да покажем, че в София и Брюксел няма да позволим такъв род двоен стандарт от властимащите“, каза още председателят на ДПС.
В емоционално обръщение зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев изтъкна, че Търговище може да направи историческа крачка и всички, без разлика в етнос и изповедание, да се обединят, да подкрепят достойния кандидат от ДПС, който не дели хората, помага и на християни, и на мюсюлмани.
„Ако единственият ви аргумент да не гласувате за него е, че не е християнин и че не е етнически българин, нека да ви кажа, че етническата карта и етническото разделение е донесло само сълзи, мъка и страдание на балканските народи“, каза още Цонев. „Ние сме обречени да живеем тук заедно и да бъдем пример за Балканите. А Търговище е обречено да докаже на цяла България, че този модел може да направи своята решителна историческа крачка“, посочи Йордан Цонев.
На предизборната среща присъстваха и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, народният представител и кандидат за кмет на община Попова Танер Али и народният представител Имрен Мехмедова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мустафа Карадайъ от Попово: Всички различни се чувстват горди и достойни в ДПС

Мустафа Карадайъ от Попово: Всички различни се чувстват горди и достойни в ДПС

2 Октомври 2019 | 15:45 | Агенция "Фокус"
Попово. Единствено в ДПС различието не е проблем, а е ценност и богатство. Всички различни се чувстват горди и достойни в ДПС. Така се обърна към жителите на Попово председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на представянето на кандидатите на ДПС за предстоящите местни избори, съобщиха от пресцентъра на партията.
Екипът на Централния лъч на ДПС проведе предизборни срещи в общините Опака и Попово. На предизборната среща в град Опака бяха представени кандидатите на ДПС начело с кандидата за кмет на общината Мехидин Кадиров. В град Попово бе представена листата на ДПС за местния парламент начело с кандидата за общински кмет Танер Али.
Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че всички жители и граждани на община Попово искат да се случват онези хубави неща, които се случват в общините, в които управлява ДПС и затова ще изберат ДПС.
Аз съм убеден, че вече ги няма предразсъдъците и предубежденията на хората в Попово. Убеден съм, че всички етноси и религии, които ги има в Попово ще гласуват за ДПС с чест, гордост и достойнство. Единствено в ДПС различието не е проблем, а е ценност и богатство. Всички различни се чувстват горди и достойни в ДПС, обяви лидерът на ДПС.
Изборите в Попово ще приключат още на първи тур, прогнозира Карадайъ. За кмета на общината няма какво да говорим. Неговите дела в местната власт сами по себе си говорят за него. Знаем какво се случи в община Антоново – как изглеждаше Антоново преди ДПС да има кмет в лицето на Танер Али и как изглежда днес, каза Карадайъ и даде пълната си подкрепа за кандидата на ДПС за кмет на Попово Танер Али.
Имаме рецептата, диагнозата е поставена, взимаме лекарството и лекуваме проблемите на цялата община, а не само града. ДПС го може, бе категоричен той. Ние сме онези, които станахме еталон за управление на малки и средни общини в България, обяви лидерът на ДПС.
Лидерът на ДПС каза, че само страхливите се опитват да плашат хората. Силният винаги е великодушен, толерантен и винаги иска да има до себе си още хора, защото ще бъде още по-силен. Нашето мото на тази кампания е: „Власт за хората“. Тя идва от хората, тя е на хората и е за хората, заяви още той.
Отбелязваме 55 и правим правилната инвестиция за бъдещето на нашата община и на нашите деца, заключи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.
Ние в ДПС на нашите кандидати им казваме кметове. ДПС се развива. Тя е единствената партия, която от създаването и в началото на прехода оцеля до ден-днешен. Не само оцеля, но и е в развитие, заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.
Аз съм етнически българин и християнин, работя отдавна в ДПС и съм много щастлив. За нищо на света не бих заменил тези 20 години с моите приятели, сред които видях признание, обич и им дадох обич, каза още Цонев. Видях патриотизъм и всичко, което бих искал да видя във всички български граждани. ДПС много отдавна е излязла от клишето, което ни приписват, че сме етническа партия, бе категоричен той.
Кажете на поповчани, които смятат, че различието е проблем да се довериш на такъв специалист като Танер Али. Кажете им, че много българи с прогресивно мислене вече знаят, че ДПС е най-патриотичната българска политическа формация, обяви той. Не се срамуват, гордеят се, открито застават зад нея и гласуват за нейните кандидати, заключи Йордан Цонев.
На предизбирните срещи присъстваха и зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, народният представител Имрен Мехмедова и областният председател на ДПС Търговище и кандидат за кмет на община Търговище Хамди Илиязов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Ветово: Единственото място, в което различието е ценност, а не проблем – това е ДПС

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Ветово: Единственото място, в което различието е ценност, а не проблем – това е ДПС

1 Октомври 2019 | 13:44 | Агенция "Фокус"
Ветово. Лесно е да управляваш малка община, когато си от ДПС. Лесно е, защото нашето единство и нашата сила дава властта, с тези думи се обърна председателят на ДПС Мустафа Карадайъ към жителите на община Ветово на предизборния митинг в центъра на града, съобщиха от пресцентъра на партията. На предизборната среща бяха представени кметове на кметства и листата за общински съветници начело с кандидата за кмет на община Ветово д-р Мехмед Мехмед.
"Печелим местната власт с тези образовани, знаещи, можещи и доказали себе си в сферата, в която се развиват кандидати. Ние познаваме всеки от тях, даваме им местната власт, те със своята компетентност правят проектите, а не община Ветово за цял мандат да няма нито един проект. Кметът д-р Мехмед има врата в София, на която да почука и тази врата е вратата на ДПС", каза Мустафа Карадайъ.
"Кандидатите, които сегашният кмет е посочил и двамата ги знаем. Но партиите им никой не ги знае в България. Тези партии нямат офиси в София, нямат и парламентарна група. С какво ще помогнат на местната власт, че да решава проблеми", попита Карадайъ.
"Скъпи братя и сестри от всички етноси, единственото място, в което различието е ценност, а не проблем – това е ДПС", бе категоричен лидерът на ДПС.
"Всички заедно да градим Ветово, за да има бъдеще за нашите деца във Ветово", призова Карадайъ. "За последните 30 години в нашата Родина се знае едно – ДПС е пазител на целостта, стабилността, мира и сигурността в страната", казак още той.
"В трудни и сложни времена, когато е необходимо ние подкрепяме и власт в името на стабилността и сигурността на страната, но когато е необходимо сваляме власт в името на стабилността и сигурността. Ние можем да го направим, знаем как и затова за Ветово на 27 октомври д-р Мехмед ще е кмет на общината", призова Мустафа Карадайъ.
"Скъпи братя и сестри, две трети от моя дълъг политически път минаха в ДПС, които са почти 20 години. Аз живея и работя с етническите турци, българи и роми и всички други етноси. Две трети от пътя ми минаха, аз православният християнин да работя с мюсюлмани и искам най-гордо и отговорно да ви заявя, че няма да заменя този път за нищо на света, защото видях какво е толерантност, обич и уважение, визия за бъдещето, истински патриотизъм, любов към нашата обща Родина България", каза в емоционалното си обръщение зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.
"Каквото и да ви говорят, ДПС е най-българската партия", бе категоричен Цонев. "Това е партията, която с мирни протести и бунт точно на българските мюсюлмани, срещу поруганото им достойнство докара демокрацията и свали тоталитарния режим. Режимът на ченгетата от ДС, какъвто е и дълго управлявалият тази община. Евроатлантическият път на България не можеше да стане без ДПС и без визионерската мисия на почетния председател д-р Ахмед Доган – без неговата решаваща роля, без патриотизма и любовта на тези хора към България", бе категоричен Цонев.
Йордан Цонев каза, че ДПС е гарант за националната сигурност и териториалната цялост на България. "Колко още случки трябва да се случат в нашата история, за да разберете, че нашият път е път на заедността – пътят на девиза на ДПС. Затова аз призовавам, нека да помним уроците на историята, да гледаме в бъдещето. Заедно и всички, за да има добруване, за просперитета на хората на нашата Родина България", заключи той.
На предизборният митинг присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, членът на ЦОБ Емел Етем, народният представител Бюрхан Абазов, областният председател и кандидат за кмет на Русе Дауд Ибрям.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019 г.: Мустафа Карадайъ от Кубрат: Нашата заедност е пример за цял свят

Местни избори 2019 г.: Мустафа Карадайъ от Кубрат: Нашата заедност е пример за цял свят

30 Септември 2019 | 16:09 | Агенция "Фокус"
Разград. Екипът на Централния лъч на ДПС бе в разградска област. След срещи с избиратели в град Самуил и исперихските села Подайва и Лъвино, ръководството присъства на предизборния митинг на центъра в град Кубрат. Ние от ДПС знаем, че властта идва от хората, властта е на хората и тя служи за решаването на проблемите на хората и затова нашето мото е „Власт за хората“, заяви в началото на словото си председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. Това съобщиха от пресцентъра на ДПС.
Той заяви, че е убеден, че даже и кандидатите на други партии ще гласуват за листата на ДПС, защото те са образовани, знаещи, можещи и доказали себе си в сферите. Това е правилният избор за развитието, спокойствието, честта и достойнството на гражданите на община Кубрат. Правилният избор е номер 55, допълни Карадайъ.
Някои хора, които бяха продукт на партията сами избраха позицията на предатели и се опитват чрез преса и натиск, чрез лъжи и измама да се възползват от нашия глас в личен интерес, сподели Карадайъ. Ние в Кубрат сме толерантни, но и знаем, че толерантността върви заедно с отговорността и точно на тези хора няма да позволим да мине тяхното хитруване. Ние от ДПС сме в Кубрат, защото милеем за хората на Кубрат, допълни той.
Нашата заедност е пример за цял свят. Различието, заедността и толерантността за нас са ценности. Това е най-важното за нас – да бъдем заедно, единни, силни, да си помагаме в трудни времена и да се веселим в добрите, обяви председателят на ДПС.
Алкин Неби доказа себе си. Преди две години бяхме заедно, застанахме пред вас и казахме ви да се обединим и с общи усилия да подобрим условията живот във вашата община. Направихме го, каза Карадайъ давайки пълната си подкрепа за кмета на Кубрат Алкин Неби. Когато сме заедно, когато сме силни и когато имаме местната власт всички заедно ще решаваме всичките проблеми, имайки подкрепата на ДПС, допълни той.
Скъпи приятели, моят апел е да бъдем разумни, да си съхраним единството и заедността и да направим правилният избор на 27 октомври, се обърна Карадайъ към събралите се жители на площада и заяви: „Да изберем правилните хора, които ще вземат властта от народа и тази власт ще служи за решаването проблемите на народа“, заключи лидерът на ДПС.
Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза, че местната власт е властта, която е най-близо до хората. Кметът, общинските съветници и администрацията са тези, които всекидневно са сред вас и които откликват при всяка една ваша нужда. Това е най-важната власт за вас, защото е до вас, заяви той. Но е важна и за нас. Без местната власт, ние в парламента не можем да направим нищо за вас или ако направим това е много далечно. За това, там където ДПС не държи местната власт, там нищо не се случва. И затова всички общини завиждат на общините на ДПС, допълни Цонев.
Смисълът на съществуването на ДПС сте вие, вашето добруване, мирът, стабилността и сигурността на нашата обща Родина България и затова аз съм абсолютно сигурен, че вие знаете, че трябва да подкрепяте ДПС и ще го направите на тези избори, заключи Йордан Цонев.
Ние залагаме на този екип, защото за две години нашият кмет на община Кубрат г-н Алкин Неби се доказа, че наистина е човек, който ежедневно и ежечасно се бори за доверието на хората, каза зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. А доверието е много крехко и нестабилно. Вие, жителите на Кубрат сте закърмени със завета на Кубрат. Когато ние запазим нашето единство и заедност никой не може да ни пречупи. В хората в община Кубрат са заложени гените на правата и свободите на малцинствата и евроатлантическата ориентация. Нека да гласуваме за по-доброто бъдеще на Кубрат и за да могат хората да управляват, каза още Ахмедов.
На предизборната среща присъстваха още Емел Етем-член на ЦОБ, народните представители Ихсан Хаккъ и д-р Хасан Адемов, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, областният председател на ДПС Разград и кмет на община Лозница Севгин Шукри, кандиддатът за кмет на община Исперих Белгин Шукри и кметът на Цар Калоян Дауд Аляовлу.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Исперих: Властта служи за решаването на проблемите на хората, затова нашето мото е "Власт за хората"

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Исперих: Властта служи за решаването на проблемите на хората, затова нашето мото е "Власт за хората"

29 Септември 2019 | 15:10 | Агенция "Фокус"
Исперих. Екипът на Централния лъч на ДПС присъства на предизборен митинг в град Исперих. Това съобщиха от пресцентъра на партията. В препълнена зала бяха представени кандидатите за кметове на населени места и общински съветници на ДПС начело с кандидата за кмет на община Исперих инж. Белгин Шукри.
В своето изказване председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пожела успех на кандидатите и каза: "Убеден съм, че на 27-ми октомври още на първия тур Белгин Шукри ще бъде избран за кмет на община Исперих".
Карадайъ подчерта, че ДПС говори за включването на свободните и активни граждани във вземането на решенията и в контрола на изпълнението на тези решения. "Ние казваме властта идва от хората, властта е на хората, властта служи за решаването на проблемите на хората и затова нашето мото е "Власт за хората", допълни той.
Лидерът на ДПС критикува и модела на управление на общината и заяви, че никой няма право да си мисли, че може да репресира нашите хора. "ДПС сме пазители на мира, стабилността и сигурността в нашата Родина", бе категоричен Карадайъ.
"В името на стабилността и сигурността в нашата Родина, ние през 1989 г. създадохме срещу дулата на танковете и автоматите и до днес в 21. век ние няма да допуснем някой да си играе с нашата чест и достойнство", допълни Карадайъ. "И в името на стабилността и сигурността на нашата Родина, ако е необходимо ще подкрепяме някоя власт. Но ако някоя власт не работи за стабилността и сигурността, ще я сваляме. Имаме тази сила", заяви ясно председателят на ДПС.
Карадайъ обяви, че ДПС е единствения пазител на мира, целостта и стабилността. "Това е нашата мисия, това е нашата карма", заключи той.
"Пишем историята на нашата Родина България, нашата обща Родина – на християни, мюсюлмани, българи, турци и на всички етноси, които живеят", каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. "Ние от ДПС пишем тази история с доброта, патриотизъм, мъдрост и без страх. Това е историята, която написахте вие и която продължихме да пишем заедно", допълни той.
На предизборния митинг в Исперих присъстваха още зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, членът на ЦОБ Емел Етем, народните представители Ихсан Хаккъ, д-р Хасан Адемов, Имрен Мехмедова и Танер Али, Гюнер Четин, зам.-кмет на Община Чорлу, и отговорник на ДПС за район Тракия, Република Турция, както и кандидати за кметове на общини и населени места.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Дулово: Вярвам в общия ни успех на тези избори, за да гарантираме сигурност и бъдеще на нашите деца в нашата Родина

Местни избори 2019: Мустафа Карадайъ от Дулово: Вярвам в общия ни успех на тези избори, за да гарантираме сигурност и бъдеще на нашите деца в нашата Родина

28 Септември 2019 | 12:29 | Агенция "Фокус"
Дулово. ДПС даде начало на предизборната си кампания от Дулово, съобщиха от пресцентъра на партията. Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ бе посрещнат в общината от членовете и симпатизантите на партията. На предизборната среща присъстваха кандидати за общински кметове на ДПС от цялата страна.
В изказването си лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ разкритикува управлението на общината като каза, че Дулово вижда какво се случва в Главиница, Ситово и Каолиново. Дулово иска ДПС, каза той. Никой няма правото нито от ДПС, нито извън ДПС в 21-ви век да подлага хората на страх, каза още Карадайъ. Ние сме свободни и достойни хора и искаме достойно да живеем в нашата Родина. Ние сме ДПС. Ние сме борци за права и свободи. Истински свободен е онзи, на когото не му се налага да се подчинява под страх на някого, отбеляза Карадайъ.
Дулово е носителя на промяната. Дулово ще донесе промяната и в Дулово и в страната, бе категоричен Мустафа Карадайъ.
В Дулово когато е нужно сме смели. Помним онези грозни времена от 1984-1985 и 1989, припомни Карадайъ. През 89-та Дулово беше от правилната страна на барикадата и донесе промяната в България. Докара демокрацията в България, върна нашето достойнство и гордост в нашата Родина. Когато е било нужно да се коригираме, Дулово пак си е било на мястото, каза още председателят на ДПС.
И Дулово пак ще бъде на правилната страна на барикадата през 2019, както беше през 1989. Аз съм убеден в това, бе категоричен лидерът на ДПС.
Мустафа Карадайъ поднесе специалните поздрави на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган към членовете и симпатизантите на ДПС в Дулово.
Правилният номер е 55, правилният път е ДПС, заяви още той. Аз вярвам във вас, аз вярвам в общия ни успех на тези избори, за да гарантираме сигурност и бъдеще на нашите деца в нашата Родина-майка България и в нашите населени места, заключи председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
ДПС е единствената партия, създадена в годините на прехода и оцеляла до ден-днешен и то в развитие, каза зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. Връзката ни с вас е много близка и нашите кандидати знаят, освен какво да правят, знаят, че трябва уважение, трябва добра дума, приятелство и близост до хората. Властта няма никакъв смисъл, ако не е в името на хората, каза още той. Нашите кандидати знаят много добре това и затова те ще победят на тези избори. Това е нашето послание към България - тази местна власт е власт за хората, заключи Йордан Цонев.
Ние искаме властта в името на хората, защото можем да управляваме компетентно. Защото имаме ясна програма, която се чува от нашите кандидати, каза председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк. Защото имаме професионално подготвени политици, изградили се в тази 20-годишна младежка организация, която е най-голямата младежка организация днес в Европа и това е повод за гордост. Имаме опит, имаме знания и е време да ни се доверите, за да направим живота на всеки български гражданин по-добър, допълни Кючюк.
На предизборната среща в Дулово присъстваха и зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Филиз Хюсменова, зам.-председателят на НС д-р Нигяр Джафер, евродепутатът Атидже Алиева-Вели, народните представители Имрен Мехмедова, Ихсан Хаккъ, Танер Али, Бюрхан Абазов и д-р Хасан Адемов, членът на ЦОБ Четин Казак, областни и общински председатели на ДПС, кандидат кметове на кметства и общини и кандидати за общински съветници.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мустафа Карадайъ, ДПС: Очертава се важна битка за стратегии за бъдещето развитие на страната и подобряване на живота на всеки български гражданин

Мустафа Карадайъ, ДПС: Очертава се важна битка за стратегии за бъдещето развитие на страната и подобряване на живота на всеки български гражданин

4 Септември 2019 | 10:31 | Агенция "Фокус"
София. Очертава се важна битка за стратегии за бъдещето развитие на страната и подобряване на живота на всеки български гражданин. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група по повод новия политически сезон, предаде репортер на Агенция "Фокус". "В обръщението си президентът очерта много от проблемите на българското общество, но най-важното е, че той е добро начало за възстановяване на диалога между институциите. Прав сте, г-н президент, че българските граждани с двойно гражданство нямат право да бъдат избирани. Има нещо повече - те са лишени от конституционното си право да гласуват. И по тази тема само ДПС води битки за възстановяване на тези конституционни права. Прав сте за това, че България се нуждае от програма за ускорено, догонващо икономическо развитие. По тази тема пак ДПС настоява за диалог и за определяне на националните приоритети", заяви още Карадайъ.
"Днес откриваме есенната сесия за 2019 г. на 44-ото Народно събрание, година наситена с важни политически процеси, на прага на важни за цялото общество избори. Предстоящите процеси вещаят стратегически решения за бъдещето на всяко населено място", допълни Карадайъ.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Движението по път Сунгурларе – Пъдарево в участъка с. Чубра – с. Пъдарево е ограничено за МПС над 12 тона поради намалена носимоспособност на пътното платно

Сливен: Движението по път Сунгурларе – Пъдарево в участъка с. Чубра – с. Пъдарево е ограничено за МПС над 12 тона поради намалена носимоспособност на пътното платно

20 Август 2019 | 09:31 | Агенция "Фокус"
Сливен. Трафикът по пътищата в областта е интензивен, но без задръствания. Пътните настилки са сухи и нормално проходими. Няма нововъведени ограничения по пътищата, съобщиха от Областно пътно управление - Сливен. По пътя между Твърдица и Елена в отсечката от км 47+800 до км 48+000 има пропадане на пътното платно и се извършват ремонтни дейности, които трябва да приключат до 31 август. Затворени за тежкотоварни автомобили над 10 тона са проходите Твърдишки и Вратник. Котленският проход е отворен за всички превозни средства. Опасност от падащи камъни има по пътя Сливен – Ичера – Градец. По път ІІІ-7006 Бероново – Градец в участъка от с. Садово до с. Градец от км 9+645 до км 13+042 е ограничено за движение на МПС над 12 тона поради намалена носимоспособност на мостово съоръжение на км 10+868. Движението по път ІІІ-7306 Сунгурларе – Пъдарево в участъка с. Чубра – с. Пъдарево е ограничено за МПС над 12 тона поради намалена носимоспособност на пътното платно в участъка на област Бургас. Срокът на двата ремонта е удължен до края на август.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.
Самолет прелита над Статуята на свободата в Ню Йорк. 21 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.