НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Калоян Паргов, БСП: Нашата основна цел е управлението на София да се изведе от досегашния десен модел на управление

Калоян Паргов, БСП: Нашата основна цел е управлението на София да се изведе от досегашния десен модел на управление

20 Септември 2019 | 12:33 | Агенция "Фокус"
София. Нашата основна цел е управлението на София да се изведе от досегашния десен модел на управление. Това заяви лидерът на БСП - София Калоян Паргов на международната конференция: “За единни Балкани в социална Европа“, предаде репортер на Агенция “Фокус”. “След по-малко от месец в страната ще се проведат избори за местна власт. Ние сме представители на гражданите на София и нашето виждане за нови политики във всички ресори е водещо.
Нашата основна цел е управлението на София да се изведе от досегашния десен модел на управление”, обясни Паргов.
“На преден план поставяме въпроса за промяна на стратегическата насоченост на икономическото развитие на града, като увеличаване на високотехнологичните производства и увеличаване на БВП.
Предлагаме модели за по-силно влияние на общината в развитието на такъв тип инвестиции. Като на първо място поставяме въпросите свързани с миграцията на населението, презастрояването на огромни площи от територията на града, адекватни инфраструктурни решения”, добави още лидерът на БСП - София. "Предлагаме нови идеи за прекомерната автомобилизация на града. Многото коли създават затруднение на движението и замърсяват въздуха, който дишаме", коментира още Паргов. "От там и другият голям проблем на София. Отделяме голямо внимание на подрастващите и младите. Предлагаме политики. Целта е да спасим града ни от застаряване, да останат младите тук", добави Калоян Паргов.
Виолета СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Калоян Паргов, БСП: ГЕРБ с управлението си в София и госпожа Манолова с ярката си гражданска позиция и ролята си като омбудсман направиха невъзможното да обединят необединимото

Калоян Паргов, БСП: ГЕРБ с управлението си в София и госпожа Манолова с ярката си гражданска позиция и ролята си като омбудсман направиха невъзможното да обединят необединимото

19 Септември 2019 | 16:36 | Агенция "Фокус"
София. Политическа партия ГЕРБ със своето управление в София и госпожа Манолова със своята ярка гражданска позиция и ролята си като омбудсман досега, направиха невъзможното да обединят необединимото. Това каза на среща между представители на левите политически сили с участието на ръководството на БСП-София и кандидата за кмет на Столична община Мая Манолова председателят на БСП – София Калоян Паргов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Много отдавна лявото не е било толкова консолидирано и единно, както се явява в София в лицето на представителите на четирите партии и, разбира се, присъствието и на партии от десния спектър, които искат промяна също в утвърждение на това, което казах в началото. Това раздробяване и разделение започна в рамките на този общинския съвет втората година насам“, допълни той.
„Искаме коренна промяна за София, която се изразява в това мутрите да напуснат Общината, да се справим тежкото наследство на сделките, които докараха смехотворните ремонти в София да се точат в години в полза на едни същи фирми“, заяви по време на срещата председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева. „Пробив в София означава пробив в страната. Тези избори имат този залог и това натоварване. Така че, нашето разбиране е за необходимост от коренна промяна. Тази коренна промяна изисква да си подадат ръка и хора, които не са се твърде много обикнали, твърде много прегърнали и твърде много консолидирали. Надяваме се, че това е стъпката в тази правилна насока, докато решим проблема национално“, каза още тя.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Татяна Дончева, "Движение 21":  В кандидатурата на Мая Манолова виждам възможност друг да постигне онова, което аз не успях  преди 15 години

Татяна Дончева, "Движение 21": В кандидатурата на Мая Манолова виждам възможност друг да постигне онова, което аз не успях преди 15 години

19 Септември 2019 | 15:21 | Агенция "Фокус"
София. В кандидатирането на Мая Манолова за кмет на София съзирам възможност друг да постигне онова, което аз не успях да постигна преди 15 години – отстраняването на корупцията в общината като фактор за вземане на ключови решения. Това каза председателят на "Движение 21" Татяна Дончева на среща между кандидата за кмет Мая Манолова и ръководството на БСП - София, предаде репортер на Агенция "Фокус"."Тогава срещнах упрек, че не е възможно корупцията да бъде отстранена. След това тя стана основна тема в държавата и е вярно, че ние изпитваме на гърба си вече много години влиянието на фактора корупция при взимане на решения за обществени поръчки, за организация на градския транспорт, за липса на завод за боклук, липса на паркинги на етажи, липса на модерна визия на столицата", допълни тя. Дончева каза още, че искрено пожелава на Манолова да успее, защото в нейно лице, в нейния успех тя ще види реализация на своите някогашни мечти. "Нашата подкрепа за Мая Манолова извън технократичните неща, които ние сме изписали на пет страници и които могат да се обобщят като коренна промяна в управлението на София, нашата подкрепа означава решаване на един важен за кандидата за кмет Мая Манолова въпрос – как като спечели изборите за кмет ще управлява Столичния съвет като няма листа със съветници. Подкрепата на няколко политически сили, които имат възможност да вкарат в Общинския съвет съветници и предварителният им ангажимент, че тези съветници ще работят съгласувано в тази посока, с тези цели, означава, че ние практически решаваме въпроса ще има ли подкрепа на кмета Мая Манолова една група съветници, които ще стигат за едно добро управление и в самия столичен съвет", каза още Дончева.

Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Членове на ръководството на БСП-София ще се срещнат с Мая Манолова

Членове на ръководството на БСП-София ще се срещнат с Мая Манолова

19 Септември 2019 | 07:48 | Агенция "Фокус"
София. Членове на ръководството на БСП-София ще се срещнат с кандидата за кмет на Столична община Мая Манолова. Това съобщиха от пресцентъра на БСП- София. На срещата ще бъдат обсъдени политики и предложения от платформата на БСП, които, при постигане на консенсус, ще бъдат включени в платформата за управление на София на Мая Манолова.
Събитието ще се състои от 14.00 часа, в Български културен център (ул. „Веслец“ №13).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.