НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:06


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бойко Рановски, ДАИ: Във всички 27 областни отдела на ДАИ ще има дежурни екипи във връзка с празничните дни

Бойко Рановски, ДАИ: Във всички 27 областни отдела на ДАИ ще има дежурни екипи във връзка с празничните дни

19 Септември 2019 | 13:05 | Агенция "Фокус"
София. Във всички 27 областни отдела на ДАИ ще има дежурни екипи във връзка с празничните дни. Това каза на брифинг изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски, предаде репортер на Агенция „Фокус“. На 20 усилията на служителите ще са съсредоточени към местата, откъдето тръгва големият пътникопоток: автогари, жп гари и ще бъдат извършвани засилени проверки на автобусите, които превозват пътници. Контролът ще бъде засилен. Проверките ще са насочени към наличието на колани в превозните средства. В следобедните часове от ДАИ ще подпомагат работата на „Пътна полиция“ по спазване на забраната за движение на тежкотоварни автомобили, включително и на 23 септември, когато забраната също важни за времето от 14.00 до 20.00 часа. Забраната не касае превоза на опасни товари, живи животни и бързоразвалящи се храни. Това е последната такава забрана за годината преди коледните и новогодишните празници.
Рановски се спря и върху проверките на училищните автобуси и автобусите, с които училищата имат договори за превоз на деца през новата учебна година: „До момента са проверени 1071 автобуса, има дадени 60 предписания за отстраняване на някои по-дребни нарушения. Актовете са 7. Нямаме съставен акт за необорудван автобус с обезопасителни колани. От началото на годината имаме съставени 9042 акта за установени нарушения. В сравнение със същия период на миналата година са малко по-малко, но санкциите са с 300 000 повече в сравнение с наказателните постановления, издадени за първите осем месеца миналата година“, добави още той.

Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Симеон Русинов, МВР-София: За празниците ще бъде създадена реверсивна пътна обстановка на АМ „Хемус“ в тунел „Витиня“

Симеон Русинов, МВР-София: За празниците ще бъде създадена реверсивна пътна обстановка на АМ „Хемус“ в тунел „Витиня“

19 Септември 2019 | 12:50 | Агенция "Фокус"
София. За празниците ще бъде създадена реверсивна пътна обстановка на АМ „Хемус“ в тунел „Витиня“. Това каза на брифинг Симеон Русинов от Областната дирекция на МВР-София, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Изнасянето на пътникопотока ще се извършва през тунела в посока Варна, а на прибиране ще се извършва в посока през главния път в посока София. Създадена е организация, с която да се раздели трафикът, за да няма създаване на тапи. „Изисква се търпимост от водачите. Не можем да пренасочваме движението по каквито и да било други пътища, освен по основните артерии на републиканската пътна мрежа. По АМ „Тракия“ не се очаква да имаме проблематични участъци“, добави Русинов. Друг проблемен участък е пътят София – Калотина, където се извършват ремонтни дейности по строежа на АМ „Калотина“. Акцентът ще попадне върху безпроблемното изтегляне на гражданите от територията на град София и след това трябва да се обезпечи и прибирането им. Очаква се голям пътникопоток и транспортен трафик във връзка с това и, че времето ще бъде хубаво. Създадена е необходимата организация. Изготвен е план, утвърден от директора на Областната дирекция.

Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Мартин Цурински, СДВР: През почивните дни ще има интензивни проверки в столицата за спазване на правилата за движение по пътищата

Мартин Цурински, СДВР: През почивните дни ще има интензивни проверки в столицата за спазване на правилата за движение по пътищата

19 Септември 2019 | 12:40 | Агенция "Фокус"
София. През почивните дни ще има интензивни проверки в столицата за спазване на правилата за движение по пътищата, като ще се следи за нарушения като употреба на алкохол, наркотици и упойващи вещества, ще се следят и скоростните режими. Това съобщи на брифинг Мартин Цурински от Отдел „Пътна полиция“ към СДВР, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Във връзка с предстоящите празнични и почивни дни Отдел „Пътна полиция“ при СДВР е създадена организация за подпомагане, регулиране и контролиране на движението, като за тази цел е изготвен и одобрен план от началника на отдела, който ще се изпълнява за времето 20 - 23 септември. На 20 септември акцентът ще е върху изхода от столицата, подсигурени са всички входно-изходни магистрали с патрули на Отдел „Пътна полиция“. На 23-ти също ще има засилено присъствие на полицейски служители, които ще подпомагат движението.
Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гл. инспектор Дамян Владинов, МВР: Остава ограничението за движение на МПС с маса над 12 тона за почивните дни

Гл. инспектор Дамян Владинов, МВР: Остава ограничението за движение на МПС с маса над 12 тона за почивните дни

19 Септември 2019 | 12:31 | Агенция "Фокус"
София. Остава ограничението за движение на МПС с техническо допустима маса над 12 тона за превоз на товари, като тази забрана е за времето от 16.00 до 20.00 часа на 20 септември и на 23 септември за времето от 14.00 часа до 20.00 часа, като забраната ще е по всички автомагистрали и участъци от републиканската пътна мрежа. Това съобщи главен инспектор Дамян Владинов, ГДНП, на брифинг във връзка с предприетите мерки за улесняване на трафика през почивните дни, предаде репортер на Агенция „Фокус“. С цел осигуряване на безопасността на движението по пътищата за Празника на независимостта на България и свързаните с него почивни дни са предприети мерки от страна на МВР: за времето от 12.00 часа до 20.00 часа на 20 септември и от 08.00 часа до 12.00 часа на 21 септември ще бъде създадена организация на движението за облекчаване на трафика с цел безпроблемно напускане на големите градове с очакван усилен трафик, както и по направленията към граничните пунктове. За времето от 14.00 часа до 20.00 часа на 23 септември ще бъде създадена организация за облекчаване на трафика към основните градове и от граничните пунктове към вътрешността на страната. Екипи на МВР ще осъществяват контрол по участъците от републиканската пътна мрежа: автомагистралите, натоварените участъци от първокласните пътища, както и Околовръстния път на София. Подробна информация за тези участъци е публикувана на сайта на МВР. За времето от 22.00 часа на 21 септември до 02.00 часа на 22 септември и от 22.00 часа на 22 септември до 02.00 часа на 22 септември е разпоредено провеждането на специализирана полицейска акция с главен акцент недопускане управлението на МПС от неправоспособни водачи или водачи, употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози. При осъществяването на контрола на движението по пътищата ще се използват всички налични средства за контрол на скоростта, в това число и автоматизираните средства за контрол. От МВР апелират и за съпричастност към обявения за 26 септември Ден без загинали на пътя.
Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Аксиния Манчева, ГДНП: Очаква се интензивен трафик на всички ГКПП на страната през почивните дни

Аксиния Манчева, ГДНП: Очаква се интензивен трафик на всички ГКПП на страната през почивните дни

19 Септември 2019 | 12:13 | Агенция "Фокус"
София. Очаква се интензивен трафик на всички ГКПП на страната през почивните и празнични дни по повод Деня на обявяването на независимостта на България. Това съобщи на брифинг във връзка с предприетите мерки във връзка с трафика в почивните дни Аксиния Манчева от отдел „Гранични проверки“ в Главна дирекция „Гранична полиция“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Въпреки, че вече сме накрая на летния туристически сезон и трафикът осезателно намаля, сме осигурили обезпечаване на всички работни места с гранични полицейски служители. Разполагаме с технически средства при необходимост да бъде осигурено допълнително осъществяване на гранични проверки на ГКПП при голямо струпване, каквото например би могло да има на „Кулата“. Осигурен е непрекъснат режим на работа на ГКПП-ата. Към момента има няколко затруднения в преминаването през ГКПП, което би могло да затрудни тяхната пропускателна дейност. Единият е ГКПП „Златарево“ на границата с Македония. Там до 14 октомври пропускателната способност ще бъде по-ниска от обичайното поради ремонтни дейности по възстановяване на пункта. На ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ турските гранични власти извършват ремонтни дейности, поради което е забавено преминаването през граничния пункт. От наша страна е осигурено, каквото трябва, но там ремонтните дейности създават известни пречки. Фериботната връзка Оряхово - Бекет, която по принцип функционира денонощно, от 11 септември работи само в светлата част на денонощието от 08.00 до 22.00 часа поради нивото на река Дунав. На ГКПП - Видин има също ремонт от страна на румънските компетентни власти и служби. Там трафикът е нормален и обичайно интензивен особено на товарни автомобили, чието движение ще бъде ограничено през почивните дни“, добави още тя. Препоръките към гражданите са, когато се подготвят за пътуване, да предвидят достатъчно време преди пътуването си, за да може документите им да бъдат изрядни при излизане от страната. Информация за документите, необходими за децата, може да се намери на страницата на „Гранична полиция“.
Теодора ПАВЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

В сградата на ГД „Национална полиция“ ще се състои брифинг за предприети мерки във връзка с предстоящите празнични дни

В сградата на ГД „Национална полиция“ ще се състои брифинг за предприети мерки във връзка с предстоящите празнични дни

19 Септември 2019 | 07:28 | Агенция "Фокус"
София. От 11.00 часа в сградата на ГД „Национална полиция“ ще се състои брифинг за предприети мерки във връзка с предстоящите празнични дни. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. В брифинга ще участват служители на ГДНП, СДВР, ГДГП и АПИ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Хърватският премиер е домакин на годишния конгрес на ЕНП. 20 ноември 2019 г.
Хърватският премиер е домакин на годишния конгрес на ЕНП. 20 ноември 2019 г.

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.