НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:22


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Младен Маринов взе участие в учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия във Варна

Министър Младен Маринов взе участие в учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия във Варна

19 Септември 2019 | 12:07 | Агенция "Фокус"
Варна. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов взе участие в учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия, провело се във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Министърът посочи, че е бил запознат със сценария и идеята на това учение, чиято цел е да се покаже на практика и терен как институциите ще реагират помежду си при възникване на подобни произшествия. По думите му в такива кризисни ситуации е много важно участващите институции да работят синхронизирано, особено при авиокатастрофи, когато от съществено значение е разследващите да разберат каква е причината за инцидента. „Имаме разработени планове, но когато се разиграе такъв сценарий на терен става ясно къде и какви са съответните пропуски“, посочи Младен Маринов. Той добави, че в една реална ситуация напрежението е огромно, но такъв вид обучения се стараят да пресъздадат на максимална степен ситуацията.
Това е първото подобно учение, което се провежда във Варна. То е организирано от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ към Министерството на транспорта и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Целта на подобни мероприятия е подобряване координацията между силите и средствата на единната спасителна система за справяне с тежко авиационно произшествие. Тази година се разиграва ситуация, при която част от разхерметезиралият се във въздуха самолет пада във водата, а другата част да падне на сушата. По този начин се стиковат действията с ГД „Аварийно спасителни дейности“ към Морска администрация. Учението се проведе на плажа във варненския кв. „Аспарухово“.
Десислава ВАСИЛЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов и главният секретар на МВР ще наблюдават учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия

Министър Младен Маринов и главният секретар на МВР ще наблюдават учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия

19 Септември 2019 | 07:27 | Агенция "Фокус"
Варна. Министър Младен Маринов и главният секретар на МВР ще наблюдават учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия, съобщиха от пресцентъра на МВР. Ежегодно съвместно учебно занятие ще проведат служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - МВР и на ГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ - МТИТС. Основната цел на учението е подобряване на координацията и повишаване на подготовката за реакция на структурите, имащи отговорности за реагиране при авиационни произшествия. Участие в занятието ще вземат и съставни части от Единната спасителна система – МВР, МТИТС, МО, МЗ, Община Варна, БЧК и др. По предварителен сценарий екипите ще разиграват издирване, спасяване и евакуация на хора и изграждане на полеви център за оказване на първа медицинска помощ и психологична подкрепа на пострадалите; гасене на пожар в гориста местност; издирване и спасяване в и под вода; ограничаване и събиране на разлято гориво и хидравлично масло в морето.
Демонстрациите започват в 10.00 часа. Те ще се провеждат на територията на плажна ивица на кв. „Аспарухово” южно от центъра на град Варна. Очаква се около 12.00 часа министър Маринов да даде кратко изявление за медиите.
Веднага след това ви каним пред сградата на Втора РСПБЗН в кв. „Аспарухово“. На церемонията ще присъства ръководството на МВР.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.