НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Младен Маринов: Хората имат доверие в системата 112

Министър Младен Маринов: Хората имат доверие в системата 112

19 Септември 2019 | 12:16 | Агенция "Фокус"
Варна. Системата 112 функционира вече няколко години и хората ѝ имат доверие. Това каза във Варна министърът на вътрешните работи Младен Маринов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Министърът посочи, че доказателство за доверието на българите към системата е броят на обажданията и сигналите, които се подават ежедневно към Спешния номер. Младен Маринов заяви, че задачата, която Министерството има поставена към момента е да се разшири функционалността на тази система и допълни, че се разработва концепция, която има за цел тя да обхване всички институции, които имат ангажимент към реакции на даден сигнал. „Идеята е сигналите, информацията и действията да се регулират от едно място“, добави вътрешният министър. Той посочи, че най-важното е гражданите да имат лесен достъп до системата, а оттам нататък, когато системата обедини в себе си повече институции, тя ще функционира и по-добре.
Десислава ВАСИЛЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Младен Маринов взе участие в учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия във Варна

Министър Младен Маринов взе участие в учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия във Варна

19 Септември 2019 | 12:07 | Агенция "Фокус"
Варна. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов взе участие в учение за търсене и спасяване при авиационни произшествия, провело се във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Министърът посочи, че е бил запознат със сценария и идеята на това учение, чиято цел е да се покаже на практика и терен как институциите ще реагират помежду си при възникване на подобни произшествия. По думите му в такива кризисни ситуации е много важно участващите институции да работят синхронизирано, особено при авиокатастрофи, когато от съществено значение е разследващите да разберат каква е причината за инцидента. „Имаме разработени планове, но когато се разиграе такъв сценарий на терен става ясно къде и какви са съответните пропуски“, посочи Младен Маринов. Той добави, че в една реална ситуация напрежението е огромно, но такъв вид обучения се стараят да пресъздадат на максимална степен ситуацията.
Това е първото подобно учение, което се провежда във Варна. То е организирано от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ към Министерството на транспорта и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Целта на подобни мероприятия е подобряване координацията между силите и средствата на единната спасителна система за справяне с тежко авиационно произшествие. Тази година се разиграва ситуация, при която част от разхерметезиралият се във въздуха самолет пада във водата, а другата част да падне на сушата. По този начин се стиковат действията с ГД „Аварийно спасителни дейности“ към Морска администрация. Учението се проведе на плажа във варненския кв. „Аспарухово“.
Десислава ВАСИЛЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.
Продължават протестите в Каталуния 20 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.