НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:31


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Отпадна забраната за продажба на билети на каса в деня на провеждане на спортно мероприятие с висок риск

Отпадна забраната за продажба на билети на каса в деня на провеждане на спортно мероприятие с висок риск

26 Септември 2019 | 12:51 | Агенция "Фокус"
София. Парламентът прие промени в Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия на второ четене, предаде репортер на Агенция "Фокус". Законопроектът е продиктуван от анализ на динамично променящата се практика отразена и в разпоредбите на Конвенцията на Съвета на Европа за интегриран подход към безопасност, сигурността и обслужване по време на футболни мачове и други спортни мероприятия, подписана от Република България на 3 юли 2016 г. Тя предстои да се ратифицира от Народното събрание.
Със законопроекта се предлага отмяната на текстовете, отнасящи се до забрана за продажба на билети на каса в деня на провеждане на спортното мероприятие, когато то е определено като мероприятие с висок риск.
В настоящия момент в Народното събрание има сформирана работна група, която разработва изцяло нов Закон за безопасността и сигурността по време на спортни мероприятия, който се опира изцяло на основните принципи на новата Конвенция. Също така според вносителите е необходимо текстовете, отнасящи се до достъпа до спортното мероприятие да бъдат прецизирани в новия закон, с цел да се осигури максимална защита на личните данни на гражданите.
Законопроектът ще допринесе за по-ефективна и резултатна законодателна политика в борбата срещу безредиците по време на футболни мачове и спортни мероприятия.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Маноил Манев, ГЕРБ: Отменяме някои текстове в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, защото още не им е дошло времето

Маноил Манев, ГЕРБ: Отменяме някои текстове в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, защото още не им е дошло времето

18 Септември 2019 | 09:56 | Агенция "Фокус"
София. Отменяме някои текстове в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, защото още не им е дошло времето. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Маноил Манев по време на дебатите по промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, предаде репортер на Агенция "Фокус". "В крайна сметка част от тези текстове създават едни особени условия, които се опитахме да въведем в законодателство и които просто не и ме дошло времето", посочи още Манев във връзка с разпоредбите, касаещи продажбата на билети. Според него има много какво да се помисли в новия закон за самата форма на билета. "Там не бива да изпреварваме и да слагаме каруцата пред коня", заяви още Манев. "Повярвайте ми аз съм последния човек, който ще ви помоля да направим крачка назад от мерките за сигурност", допълни още Манев. Според него в мерките, които се обсъждат на работната група, няма да има отстъпление.
Деница КИТАНОВАОтвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.