НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Благоевград: В града се проведе заключително мероприятие по Национална програма „Работа на полицията в училищата“ под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно“

Благоевград: В града се проведе заключително мероприятие по Национална програма „Работа на полицията в училищата“ под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно“

6 Юни 2019 | 19:52 | Агенция "Фокус"
Благоевград. В В Благоевград се проведе заключително мероприятие по Национална програма „Работа на полицията в училищата“ под надслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно“, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Националната програма стартира през 2012 година и е част от превантивната дейност на полицейските служители по отношение на престъпленията извършени от и срещу деца. В рамките на програмата са проведени беседи на различни теми в училищата: „Да бъдем приятели с различните от нас“, „Последиците от престъпленията“, „Трафик на хора“, „Начин на движение по пътищата“, „Наркотиците“, „Безопасни места за игра“, „Сексуална експлоатация на деца“, „Насилието в училище и извън него“.
По време на беседите децата получават умения да се справят в критични ситуации, да се движат безопасно по пътищата, да играят безопасно на открито. В днешното състезание бяха попълвани тестове, с които децата трябваше да покажат знанията, които са придобили по време на работата с полицейските служители; бяха предоставени пъзели с пътни знаци и освен това полицейски служители направиха демонстрация по залавяне на престъпник като децата демонстрираха как могат да реагират в такава ситуация, как запомнят детайли, ако станат свидетели на престъпление и как да опишат престъпник, ако го видят. Наградите бяха осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица-Благоевград.
„Децата са нашето бъдеще и безопасността им е от изключително значение за нас – полицейските служители“, заяви по време на събитието Виржиния Лазарова, инспектор в отдел „Борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица“ при ОДМВР-Благоевград. Тя благодари на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, която е партньор на ОДМВР и финансово е подкрепила тази инициатива. „Изказвам благодарност и на нашите партньори от Община Благоевград, Регионално управление по образованието-Благоевград. Днешното състезание отбелязва началото на лятната ваканция, през която децата ще имат възможност да демонстрират наученото по програмата“, отбеляза инсп. Лазарова.
В състезанието участваха представители на петите класове от 10 училища в Благоевград: СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, Второ ОУ „Димитър Благоев“, Трето ОУ „Димитър Талев“, Четвърто ОУ „Димчо Дебелянов“, Пето СУ „Георги Измирлиев“; СУ „Иван Вазов“, Седмо СУ „Кузман Шапкарев“, Осмо СУ „Арсени Костенцев“, Девето ОУ „Пейо Яворов“, 11-то ОУ „Христо Ботев“.
Сред официалните гости бяха Гергана Кирилова, началник-сектор към Института по психология на МВР; Валентина Спасова, главен юрист-консултант към Община Благоевград и член на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни лица; Елена Манова Узунова, старши юрист-консултант към Община Благоевград; Радослав Скендеров, младши експерт „Младежки спорт и култура“; Валери Миков, управител „Спортни имоти“; Ивайло Златанов, началник на Регионално управление по образованието; Александър Балев, директор на Дирекция „Социално подпомагане“-Благоевград.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.
103 години Каймакчаланска епопея. 20 септември 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.