НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:44


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието: 1 100 000 лв. са вложени в сградата на новия арест в Сливен

Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието: 1 100 000 лв. са вложени в сградата на новия арест в Сливен

22 Август 2019 | 14:14 | Агенция "Фокус"
Сливен. 1 100 000 лв. са вложени в сградата на новия арест в Сливен. Това съобщи при официалното откриване на ареста Николай Проданов, заместник-министър на правосъдието, предаде репортер на Радио „Фокус“-Сливен. Новия следствен арест е разположен в сградата на единствения у нас женски затвор и ще заработи до две седмици – в първите дни на септември. Така се изпълнява политиката на извеждането на арестите от сградите на полицейските дирекции и преместването им затворите, където това е възможно, подчерта Проданов. Нови арести ще има в Добрич, Благоевград и Петрич, а край Дупница, в село Самoраново, ще бъде изграден обучителен център и пилотен затвор.
За модернизацията и цялостното обзавеждане на ареста от бюджета на Министерството на правосъдието са били заделени 1 млн. и 100 хил. лева. Арестът е за мъже и жени. Той разполага с 40 места разпредели в двойни килии с отделни обезопасени санитарни възли и обща баня. „Арестът разполага с най-съвременната охранителна система, видеонаблюдение и система за вентилация“, посочи директорът на затвора комисар Йордан Данев. По думите му, при изграждането на ареста са спазени всички европейски изисквания, включително и това арестантите да разполагат с 4 квадратни метра площ.
Изпълнителят на строителството е сливенска фирма , която поема и строителната гаранция.
Людмила ЙОРГОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Зам.-министър Николай Проданов: Разумна е идеята да отпадне бързата съдебна процедура и намаляването на наказателната отговорност при самопризнание за тежки престъпления

Зам.-министър Николай Проданов: Разумна е идеята да отпадне бързата съдебна процедура и намаляването на наказателната отговорност при самопризнание за тежки престъпления

22 Август 2019 | 13:25 | Агенция "Фокус"
Сливен. разумна е идеята да отпадне бързата съдебна процедура и намаляването на наказателната отговорност при самопризнание за тежки престъпления. Това заяви в Сливен заместник правосъдният министър Николай Проданов, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Според Проданов предложението, отправено от протестиращите в Сливен след случая с убитото седемгодишно момиченце, има шанс да бъде обсъдена и приета, но кога ще стане това зависи изцяло от Народното събрание.
По думите му не съдебната фаза е проблем на българското правораздаване, а липсата на достатъчно сигурност и посегателствата върху личността. „Има големи проблеми в сферата на обществения ред и сигурност и е дошъл моментът за взимане на по-решителни мерки“, посочи Николай Проданов.
Днес той бе в Сливен за откриване на сградата на новия следствен арест. Той е разположен в сградата на единствения у нас женски затвор.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник-министър проф. Николай Проданов ще открие новия арест в Сливен

Заместник-министър проф. Николай Проданов ще открие новия арест в Сливен

22 Август 2019 | 07:11 | Агенция "Фокус"
Сливен. Заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие в 11.00 часа новия арест в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. Арестните помещения са обособени в сграда, която се намира на територията на затвора в града. Капацитетът им е до 40 задържани лица.
На събитието ще присъстват още представители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” и на местната законодателна, съдебна и изпълнителна власт.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември 2019 година
Тристранна среща на президентите на Русия, Турция и Иран в Анкара. 16 септември ...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.