НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:54


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: 6 акта за административни нарушения са съставени на земеделски производители в хода на жътвата в областта

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: 6 акта за административни нарушения са съставени на земеделски производители в хода на жътвата в областта

13 Август 2019 | 14:55 | Агенция "Фокус"
Шумен. Жътвата на есенници в област Шумен протече спокойно и за огнеборците, и за собственици на земеделски земи. Това каза пред Радио „Фокус“ - Шумен Красимир Колев, началник на РС ПБЗН - Шумен. Той посочи, че не са регистрирани пожари с нанесени материални загуби в житните масиви. Съставени са 6 акта за установяване на административни нарушения на земеделски производители. „Жътвата почти приключва, има още само малки неожънати ниви. В рамките на кампанията контролът на техниката за оборудване с противопожарни уреди и средства за защита винаги е бил засилен и това дава резултат“, каза Красимир Колев. Той отбеляза, че голяма част от земеделските производители се отнасят отговорно към пожарообезопасяването и оборудването с подръчни уреди за пожарогасене на земеделската техника, която участва в жътвата, защото са убедени, че това е в полза за тях. Красимир Колев посочи, че рискът от пожари остава сериозен. Той припомни, че паленето на огън в полски и горски масиви е недопустимо, както и изхвърлянето на незагасени цигари от превозни средства или от хора, преминаващи или извършващи дейности в полски или горски масиви.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: Противопожарната обстановка на територията на областта към момента е спокойна

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: Противопожарната обстановка на територията на областта към момента е спокойна

13 Август 2019 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Шумен. Противопожарната обстановка на територията на област Шумен към момента е относително спокойна. Това каза пред Радио „Фокус“ - Шумен Красимир Колев, началник на РС ПБЗН - Шумен. От началото на деня са възникнали четири произшествия, от които два пожара в сухи треви в село Климент и Близнаци, пожар на трафопост в кв. „Дивдядово" и спасяване на коте, заклещено в телена мрежа в Шумен. От началото на годината до момента на територията на област Шумен са възникнали 838 произшествия, от които пожарите със загуби са 119, а тези в сухи треви и отпадъци са 417. Извършени са 221 аварийно-спасителни дейности, в 30 случая е оказвана помощ при ПТП, дадени са 20 дежурства с противопожарна техника, 27 пъти е оказвана помощ с личен състав и техника на съседни Районни служби ПБЗН. Регистрирани са 4 лъжливи сигнала за произшествия. От 1 юли до момента в областта са възникнали 154 произшествия, като пожарите са с материални загуби са 21, в сухи треви и отпадъци - 51.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното наводнение. 14 ноември 2019 г.
Ентусиаст кара уейкборд пред Двореца на Дожите във Венеция след рекордното навод...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.