НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:35


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: Предвид прогнозата за горещо и сухо време рискът от възникване и бързо разпространение на пожар рязко се повишава

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: Предвид прогнозата за горещо и сухо време рискът от възникване и бързо разпространение на пожар рязко се повишава

13 Август 2019 | 15:37 | Агенция "Фокус"
Шумен. Имайки предвид прогнозата за горещо и сухо време рискът от възникване и бързо разпространение на пожар рязко се повишава. Това каза пред Радио „Фокус“ - Шумен Красимир Колев, началник на РС ПБЗН - Шумен. „Наличието на вятър способства бързото развитие на пожара и може да доведе до рязка смяна на посоката на разпространение на огъня, така че хората, които гасят, да останат в задимената или опасната зона“, каза Красимир Колев. Той обърна внимание, че трябва да се подбира много добре времето и мястото за палене на огън при приготвяне на зимнина. „Не трябва в близост до огнището да има горими материали. То трябва да е на разстояние от постройки и трябва да е обезопасено от изхвърляне на искри. Трябва да има подръчни материали за гасене, например кофа с вода“, каза Красимир Колев. Той подчерта, че след използване, огънят да бъде надлежно изгасен.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: Противопожарната обстановка на територията на областта към момента е спокойна

Красимир Колев, РС ПБЗН - Шумен: Противопожарната обстановка на територията на областта към момента е спокойна

13 Август 2019 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Шумен. Противопожарната обстановка на територията на област Шумен към момента е относително спокойна. Това каза пред Радио „Фокус“ - Шумен Красимир Колев, началник на РС ПБЗН - Шумен. От началото на деня са възникнали четири произшествия, от които два пожара в сухи треви в село Климент и Близнаци, пожар на трафопост в кв. „Дивдядово" и спасяване на коте, заклещено в телена мрежа в Шумен. От началото на годината до момента на територията на област Шумен са възникнали 838 произшествия, от които пожарите със загуби са 119, а тези в сухи треви и отпадъци са 417. Извършени са 221 аварийно-спасителни дейности, в 30 случая е оказвана помощ при ПТП, дадени са 20 дежурства с противопожарна техника, 27 пъти е оказвана помощ с личен състав и техника на съседни Районни служби ПБЗН. Регистрирани са 4 лъжливи сигнала за произшествия. От 1 юли до момента в областта са възникнали 154 произшествия, като пожарите са с материални загуби са 21, в сухи треви и отпадъци - 51.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо е готов за преговори с ДП на Матео Ренци. 23 август 2019 г.
Лидерът на Движение 5 звезди Луиджи ди Майо е готов за преговори с ДП на Матео Р...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.