НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:59


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Хенрих Кокончев, главен съдия на регата „Кор Кароли“: Регатата ще започне на 15 август с демонстративен рейс

Хенрих Кокончев, главен съдия на регата „Кор Кароли“: Регатата ще започне на 15 август с демонстративен рейс

13 Август 2019 | 13:28 | Агенция "Фокус"
Бургас. Регата „Кор Кароли“ стартира на 15 август. Това каза главният съдия на регатата Хенрих Кокончев на пресконференцията в Общината, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. Кокончев добави, че програма състезанието започва в 10.00 часа. „Новото тази година е, че на първия ден на тези регати има демонстративен рейс, на който могат да се качат всички желаещи, да бъдат членове на екипажа и населението на градовете да види една хубава гледка“, добави Кокончев. По думите му ще се направят две гонки на залива във Варна срещу вятъра и по вятъра. „На другия ден започва същността на регатата Варна – Балчик. На третия ден регатата стартира от Балчик за Свети Влас. След това регата продължава от Свети Влас до Бургас. Финалът на регата „Кор Кароли“ ще бъде на Морска гара. Там на специална церемония ще бъдат наградени победителите във всички категории.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Хенрих Кокончев, главен съдия на регата „Кор Кароли“: Целта на фондацията е да поощрява развитието на българското ветроходство

Хенрих Кокончев, главен съдия на регата „Кор Кароли“: Целта на фондацията е да поощрява развитието на българското ветроходство

13 Август 2019 | 12:31 | Агенция "Фокус"
Бургас. Целта на фондацията е да поощрява развитието на българското ветроходство. Това каза главният съдия на регатата „Кор Кароли“ Хенрих Кокончев по време на пресконференцията по повод предстоящата регата „Кор Кароли“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. „Целта на фондацията е също да определя всяка година носителя на наградата „Кор Кароли“ за най-добро морско постижение в името на първия българин обиколил света – Георги Георгиев. Тази награда се връчва на 20 декември във Варна на специална церемония от фондация „Кор Кароли“, посочи Кокончев. По думите му от 5 години след смъртта на ветроходеца и морски журналист Тинко Трифонов, има награда за най-добро литературно постижение и отразяване на ветроходството. Наградата се казва „Тинко Трифонов“. Хенрих Кокончев добави, че фондацията отпуска стипендии на надеждни младежи, развива спортна и състезателна дейност от 2005 година, като приема дарения и завещания. „Първата регата беше през 2001 година и трудно набра скорост, защото тогава имаше други регати. Впоследствие ние набрахме инерция и активност с идеята, че тази регата ще е различна от другите“, каза главният съдия Хенрих Кокончев. На пресконференцията присъстваха и д-р Лорис Мануелян – заместник-кмет на Община Бургас, и Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт и превенции“ при Община Бургас.
Мария КУРТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: В Общината ще се проведе пресконференция по повод предстоящата регата „Кор Кароли“

Бургас: В Общината ще се проведе пресконференция по повод предстоящата регата „Кор Кароли“

13 Август 2019 | 08:30 | Агенция "Фокус"
Бургас. От 11.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящата регата „Кор Кароли“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. В нея ще участват главният съдия на регатата Хенрих Кокончев, Диян Димов – изпълнителен директор на „Пристанище - Бургас“ ЕАД, д-р Лорис Мануелян – заместник-кмет на Община Бургас, и Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт и превенции“ при Община Бургас.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 2019 г.
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 20...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.