НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:02


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери новото оборудване за нуждите на физиотерапията в ДКЦ  – 14 (ОБЗОР)

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери новото оборудване за нуждите на физиотерапията в ДКЦ – 14 (ОБЗОР)

13 Август 2019 | 20:25 | Агенция "Фокус"
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери доставеното ново оборудване за нуждите на физиотерапията - сектор "Физикална и рехабилитационна медицина“ в Диагностично-консултативен център – 14. Фандъкова каза пред журналисти, че тази година са инвестирани около 400 хиляди лева във физиотерапии в общо три поликлиники и една общинска болница. Тя подчерта, че след обновяването на физиотерапията има повече от два пъти увеличение на броя на пациентите, които се лекуват и възстановяват в 14-то ДКЦ. „За мен здравето на хората е най-важното за качеството на живот на хората в нашия град. Ние искаме да живеем в здрав и активен град. За последните 4 години инвестираме 55 млн. лв. общинското здравеопазване. Общинският съвет подкрепа идеите за развитие на общинското здравеопазване", каза кметът на София. Фандъкова подчерта, че изключително важно е доброто управление на тези поликлиники и в това отношение д-р Димов заслужава огромна благодарност, защото освен над 160 хиляди лева, които Столична община са инвестирали във физиотерапията на 14-то ДКЦ, самия център е инвестирал още толкова собствени средства. „Поехме общинското здравеопазване в много тежко финансово състояние. Част от поликлиниките се съвзеха благодарение на добро управление, част от болниците – също", допълни още кметът на София. Йорданка Фандъкова обясни, че средствата не се даряват, а се инвестират. ДКЦ-тата правят заявки, които се разглеждат от Общинския съвет, в Комисията по здравеопазване. Фандъкова подчерта, че инвестициите в здравеопазването са приоритет на общината.
Ортопедът в 14-то ДКЦ д-р Милен Димов обясни, че това е един проект, който започва от реновирането на битовата част и в последствие изграждане на едно отделение, което да бъде съвременно, адекватно и да поема всички необходими нужди на населението. „А за целта трябваше да се изгради добра база и да се закупи техника. Благодаря на Столична община за всичко това, с което тя ни помогна. Пред нас постоянно има добри отзиви, добра обратна връзка. Когато това се приема добре от населението, за нас е добре дошло“, каза също така докторът. Д-р Димов допълни, че към целия проект предстои включването на негов колега, който да консултира за тежки гръбначни изкривявания, а тази част от проекта ще започне през есента като става въпрос за лекар българин, работещ в Германия в топ болница.
В рехабилитационния център в 14-то ДКЦ бяха и част от отбора по художествена гимнастика заедно с техния треньор Илияна Райева. Тя благодари на Столична община и на д-р Димов, който е и лекар на гимнастичките, за привилегията да ползват този център и за полаганите грижи.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: За последните 4 години инвестирахме 55 млн. лв. в общинското здравеопазване

Кметът на София Йорданка Фандъкова: За последните 4 години инвестирахме 55 млн. лв. в общинското здравеопазване

13 Август 2019 | 12:11 | Агенция "Фокус"
София. Тази година инвестирахме около 400 хиляди лева във физиотерапии в общо три поликлиники и една общинска болница. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, след проверката на доставеното ново оборудване за нуждите на физиотерапията - сектор "Физикална и рехабилитационна медицина“ в Диагностично-консултативен център - 14, предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Тук провеждат своята рехабилитация нашите „Златни момичета“ – отборът по художествена гимнастика. Видяхте колко много пациенти има. След обновяването на физиотерапията има повече от два пъти увеличение на броя на пациентите, които се лекуват и възстановяват тук. За мен здравето на хората е най-важното за качеството на живот на хората в нашия град. Ние искаме да живеем в здрав и активен град. За последните 4 години инвестираме 55 млн. лв. общинското здравеопазване. Общинският съвет подкрепа идеите за развитие на общинското здравеопазване", каза кметицата.
Теодора ПАТРОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София: От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери доставеното ново оборудване за нуждите на физиотерапията

София: От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери доставеното ново оборудване за нуждите на физиотерапията

13 Август 2019 | 08:52 | Агенция "Фокус"
София. От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери доставеното ново оборудване за нуждите на физиотерапията - сектор "Физикална и рехабилитационна медицина“ в Диагностично-консултативен център - 14, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Базата на ДКЦ 14 се ползва за рехабилитация от Националните отбори по художествена гимнастика.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.
Четвърта поредна нощ на безредици в Каталуния. 18 октомври 2019 г.

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.