НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

МВнР: Три кораба ще извършват курсове между Самотраки и Александруполис (Обновена)

МВнР: Три кораба ще извършват курсове между Самотраки и Александруполис (Обновена)

14 Август 2019 | 10:33 | Агенция "Фокус"
Самотраки. Три кораба ще извършват курсове между Самотраки и Александруполис. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
По последна информация на кметството и на пристанищните власти на Самотраки днес се очаква да бъдат осъществени от и към острова следните курсове:
Кораб „Зефирос“, само за пасажери:
Самотраки – Александруполис – 10:30, 15:30, 20:30
Александруполис – Самотраки – 13:00, 18:00
Кораб „Анакс“, само за автомобили:
Самотраки – Александруполис - 12:00, 21:00
От Александруполис вече е отплавал ферибот само за доставка на острова на стоки, чийто недостиг започва да се чувства на остров Самотраки.
Фериботът „Андрос Джет“ се очаква да пристигне в Самотраки във вечерните часове.
При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВнР: Безплатна храна и нощувка са осигурени за блокираните туристи на остров Самотраки

МВнР: Безплатна храна и нощувка са осигурени за блокираните туристи на остров Самотраки

13 Август 2019 | 15:38 | Агенция "Фокус"
София. Българските туристи, блокирани на гръцкия остров Самотраки, могат да получат безплатна храна веднъж дневно в няколко заведения в близост до пристанището Камариотиса, както и безплатна нощувка. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.
Облекченията са осигурени от гръцките местни власти заради проблема с фериботните връзки и важат за всички туристи срещу предоставяне на документ за самоличност. В момента на Самотраки има около 1500 туристи, предимно от Румъния, както и от България, Сърбия, Франция, Великобритания и Италия.
Безплатна храна един път на ден се предоставя в следните заведения до пристанището:
- Таверна "The Harbour" Haran Bros
- Таверна "Synantisi"
- Таверна "Sta Karvouna" ( Stergios Lazarou )
- Пицария "Phournélo"
- Ресторант "Kumata" (68002, Katsampas – Paleopolis Samothrace)
Туристите ще могат да бъдат настанявани безплатно за една нощ в сградата на Гимназията на острова - Geniko Likio Samothrakis (Eparxiaki odos kamariotisas -Xoras). Безплатен престой за туристите на острова е осигурен и в къмпинга до пристанището в Камариотиса.
Гръцкото министерство на корабоплаването взе решение фериботът “Андрос Джет” (с капацитет за 600 пътници и 75 автомобила) да започне курсове от Самотраки до Александруполис и обратно на 14 август 2019 г., сряда. При подходящи метеорологични условия ще бъде пуснат и втори по-малък кораб, които ще превозва пътниците.
Генералното ни консулство в Солун е в постоянен контакт с гръцките власти, следи ситуацията и е готово да окаже съдействие при необходимост.
При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към екипите на местните власти на пристанището или да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефони: +30 2310 829 210; +30 2310 869 520.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВнР: Пет ферибота са осигурени от Самотраки за Александруполис

МВнР: Пет ферибота са осигурени от Самотраки за Александруполис

9 Август 2019 | 10:32 | Агенция "Фокус"
София. Във връзка със съобщенията за проблеми с фериботните връзки между гръцкия остров Самотраки и Александруполис пристанищните власти на Самотраки обявиха, че за днес са осигурили пет ферибота. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР. Четири от тях ще обслужват пътници - в 10.30 ч., 15.30 ч., 20.30 ч. и 01.00 ч. В 18.30 ч. от Самотраки за Александруполис ще отплава и един ферибот, който може да превозва автомобили.
Част от българските туристи на острова, изпитали проблеми заради прекъсване на фериботна връзка по рано тази седмица, са успели да се придвижат до Александруполис на 8 август.
Генералното ни консулство в Солун е в контакт е с гръцките пристанищни власти, следи ситуацията и е готово да окаже възможното съдействие при необходимост. Телефон за връзка с ГК Солун: +30 2310 829 210, дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 2019 г.
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 20...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.