НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 22:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Проектът "Отбор на надеждата" е изключително успешен

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Проектът "Отбор на надеждата" е изключително успешен

23 Юли 2019 | 11:18 | Агенция "Фокус"
София. Проектът "Отбор на надеждата" е изключително успешен. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова след приветствието на "Отбора на надеждата" в Столична община, предаде репортер на Агенция „Фокус“. "Аз подкрепям организацията, защото за мен смисълът е да се даде шанс на младите хора не само да спортуват, но да учат, да работят", каза Фандъкова. Тя добави, че проектът помага на младите хора да разберат, че в живота нещата зависят от тях и могат да бъдат победители. "Когато ти си победител на терена, ти ставаш победител в живота", категорична бе Йорданка Фандъкова. Тя им пожела успех и добави, че се радва, че са ученици. "Разбрахме, че всички те учат и повечето от тях в професионални училища. Тези деца ще излязат с професии, ще се реализират и няма да се занимават с дейности, които всички ние не бихме искали да съществуват в нашето общество", поясни тя. Фандъкова добави, че всяка година, когато се среща с тях, както и тази, вижда надежда в техните очи. "Много надежда, истински спортен хъс и всяка година след като ги изпратя, ги посрещам и те носят успехи и удовлетворения", каза още тя. Кметът на София пожела на отбора да бъдат на 1 място. "На което и място да бъдат, аз съм сигурна, че ще представят София и България много добре", добави в заключение Фандъкова.
Кметът на София Йорданка Фандъкова приветства "Отбора на надеждата" като се здрависа с всички и им подари спортни горнища.

Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Виктор Кирков, създател на проекта "Отбор на надеждата": Имаме 100% успеваемост на социалната интеграция в Националния отбор

Виктор Кирков, създател на проекта "Отбор на надеждата": Имаме 100% успеваемост на социалната интеграция в Националния отбор

23 Юли 2019 | 10:51 | Агенция "Фокус"
София. Имаме 100% успеваемост на социалната интеграция в Националния отбор. Това каза Виктор Кирков, създател на проекта "Отбор на надеждата", след приветствието на отбора от столичния кмет Йорданка Фандъкова, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Кирков каза, че проектът съществува от 2011 г. "Над 500 момчета са минали за този период през отбор. В над 14 населени места сме работили", добави той като поясни, че основно отборите са от София. "Тези 56 момчета, които са минали през Националния отбор, са успели да се реализират в живота. От другите около 450 със сигурност при над 50% имаме успеваемост", заяви той. Кирков каза още, че това са момчета, които са или от институции, или от ромските махали, живеещи в незаконни постройки. "Имаме и хора, които са били в рехабилитация от наркозависимост, имали сме бежанци в отбора", поясни той. По думите му всички момчета от тазгодишния отбор посещават реално училище. А относно треньора Кирков каза, че това е Борислав Фердинандов. "Той е за втора поредна година национален селекционер", допълни Виктор Кирков.

Надежда ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Меркел и Орбан се срещнаха за Паневропейския пикник. 19 август 2019 г.
Меркел и Орбан се срещнаха за Паневропейския пикник. 19 август 2019 г.

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.