НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:10


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Николина Ангелкова: Очакваме поне 50 % увеличение на парите за туристическа реклама за следващата година

Министър Николина Ангелкова: Очакваме поне 50 % увеличение на парите за туристическа реклама за следващата година

22 Юли 2019 | 16:59 | Агенция "Фокус"
Варна. Министерството на туризма ще поиска поне 50 процента увеличение на парите за реклама за следващата година. В момента бюджетът за това перо е 11 млн.лева. Това каза след заседанието на Националния съвет по туризъм край Варна ресорният министър Николина Ангелкова, предаде репортер на Радио "Фокус"-Варна. По думите й, на заседанието е обсъдена Националната програма за реклама за 2020 година заедно с представители на бизнеса местни власти и всички, които имат общо с туристическия бранш. Министърът уточни, че все още не може да коментира сезона в конкретика, тъй като се чакат данни за юни. "На срещата представихме различни мерки, очертани в документа както реклама на международни пазари дигитална реклама, пазари с интегрирани компании", обясни тя. Според Николина Ангелкова относно средствата за реклама е имало уверение от премиера, че за следващата година те ще са повече. Тя добави, че в края на август ще има повече яснота и конкретика за мерките, с които България да може по-сериозно да се наложи на картата на морските дестинации за юни и септември. По думите й, в момента министерството провежда срещи с туроператори от Германия, Русия и всички останали пазари в топ 10 и топ 30 за нашата страна. Целта е да се видят тенденциите от самите туроператори от първа ръка. Николина Ангелкова отчете, че от януари до май ведомството отчита малък ръст от 1 процент за летния сезон, на данните за юни ще са определящи. Тя добави и, че единната система за туристическа информация ю която предстои да заработи ще е много важна за статистиката. Според нея тя ще помогне в дълбочина за анализ, но и в борбата със сивия сектор.
Диана СТОЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния съвет по туризъм в Златни пясъци

Министър Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния съвет по туризъм в Златни пясъци

22 Юли 2019 | 07:11 | Агенция "Фокус"
Златни пясъци. Министърът на туризма Николина Ангелкова ще открие заседание на Националния съвет по туризъм, което ще се състои в к.к. Златни пясъци. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на туризма. Националният съвет по туризъм е консултативен орган към министъра на туризма, който съдейства при формирането и провеждането на политики в сектора. В него са включени както представители на институциите, така и на туристически сдружения и националните курорти. В съвета участват също работодателски организации, членове на Националното сдружение на общините в Република България и национално представените сдружения на потребителите в страната. Заседанието на съвета ще се проведе от 14.00 часа в хотел РИУ "Астория" в к.к. Златни пясъци. Предвиден е брифинг около 15.30 часа на същото място.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МЗХГ: Започват информационни дни за представяне на отворените мерки по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

МЗХГ: Започват информационни дни за представяне на отворените мерки по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г.

16 Юли 2019 | 12:54 | Агенция "Фокус"
София. Започват информационни дни за представяне на четири новооткрити мерки по Програмата за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014-2020 г. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите. Експерти от Управляващия орган на Програмата ще представят пред заинтересованите страни възможностите за кандидатстване по вече откритите за първи път мерки 1.2 „Здраве и безопасност“ и 2.5 „Аквакултури, осигуряващи екологични услуги“. До края на седмицата предстои да бъде открит и прием по мерките 2.2 „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“ и 5.4. Преработване на продуктите от риболов и аквакултури“.
Информационните дни ще стартират на 22 юли 2019 г. в Поморие. Събитието ще се проведе от 10.00 часа в залата на Гранд Хотел Поморие. По време на срещата ще бъде представена и информация за новия регламент за Европейския фонд за морско дело, рибарство и аквакултури за периода 2021–2027 г., както и за напредъка при изпълнението на подхода Водено от общностите местно развитие.
Информационната кампания ще продължи в Царево. Събитието ще се проведе на 23 юли от 13.00 часа в залата на Общинския съвет, читалище „Георги Кондолов“ .
В Стара Загора ще се проведе следващата среща. Тя ще се състои на 30 юли от 13.00 часа в залата на хотел „Мериан Палас“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.