НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: 116 038 души ще се възползват от подобрената градска среда

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: 116 038 души ще се възползват от подобрената градска среда

22 Юли 2019 | 14:37 | Агенция "Фокус"
Благоевград. 16 038 души ще се възползват от подобрената градска среда в Благоевград. Това каза по време на пресконференция зам.-кметът на Благоевград по строителството инж. Емилия Тунева, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Относно благоустрояването на IV-ти микрорайон тя подчерта, че са рехабилитирани и реконструирани 6 улици с обща дължина 2 029 метра. По думите й това са улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост и „Руен“. Зам.-кметът допълни, че изцяло е подменена ВиК-мрежата; изградени са 6 подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци и живущи в квартала; обособени са 38 паркоместа, от които 3 за хора с увреждания и са поставени нови 260 пейки, 185 кошчета и 285 броя кашпи.
„Изградената велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски“ с улица „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“ и бул. „Св. св. Кирил и Методий“, създава условия за алтернативен начин на придвижване, с което се облекчава транспортния трафик в града и се подобрява качеството на живот на жителите на града и екологичната, и здравослoвна градска среда, в следствие на редуцираните вредни емисии, отделяни в атмосферата от автомобилния трафик. Засадени са 88 нови дървета и 1869 броя храстова растителност. Обособени са нови зони за отдих, където са поставени 109 пейки и 84 кошчета“, каза още инж. Емилия Тунева.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: Общата стойност на проекта „Благоустрояване на градската среда“ възлиза на 12 921 190 лв.

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: Общата стойност на проекта „Благоустрояване на градската среда“ възлиза на 12 921 190 лв.

22 Юли 2019 | 14:03 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Общата стойност на проекта „Благоустрояване на градската среда“ възлиза на 12 921 190 лв. Това каза по време на пресконференция зам.-кметът по строителството към Община Благоевград инж. Емилия Тунева, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пирин. Според инж. Тунева проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, като той е реализиран в изпълнение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Община Благоевград. Инж. Тунева посочи, че проектът е изпълнен в периода 18 ноември 2016 до 18 май 2019 година. „Целите, които се поставят чрез него, са: да бъде подобрена жизнената и работна среда за жителите и гостите на Благоевград; да се създаде достъпна, безопасна и уютна градска среда; да се повиши стандарта на живот на населението; да се намалят социалните различия; да бъде постигнат екологически комфорт и стандарти, отговарящи на съвременните изисквания за развитие на европейските градове“, заяви тя. Зам.-кметът допълни, че с проекта се обновявава и облагородява площад „Георги Измирлиев – Македончето“, благоустроява се улица „Марица“, изграждат се велосипедни алеи по основните градски булеварди и улици и се благоустроява IV-ти микрорайон. По думите ѝ чрез проекта са изградени нови и реконструирани улици, тротоари и подземна инфраструктура; обособени са паркоместа, включително и за хора в неравностойно положение; рехабилитирани са пешеходни зони с висока обществена значимост и са обособени нови места за отдих; монтирано е ново енергоспестяващо улично осветление; облагородени са зелените площи, дървесна и храстова растителност; облекчен е транспортният трафик и е подобрена транспортната свързаност; изградени са технически съоръжения за хора с увреждания. Инж. Емилия Тунева посочи, че са засадени общо нови 243 дървета и 6 732 броя храстова растителност; създадени са общо 139 нови паркоместа, от които 16 са за хора с увреждания, а освен това са поставени нови 199 електрически стълба с улично LED осветление.
На пресконференцията присъстваха още зам.-кметът с ресор "Европейски проекти и програми" Зорница Кралева; зам.-кметът по финанси Иво Николов, служители на Общината и граждани.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: В града ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Благоустрояване на градската среда“

Благоевград: В града ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Благоустрояване на градската среда“

22 Юли 2019 | 08:41 | Агенция "Фокус"
Благоевград. В града ще се проведе заключителна пресконференция и откриване на обект по проекта „Благоустрояване на градската среда“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от екипа, работещ по проекта. Първото събитие ще бъде от 13.00 часа в зала №5 на Община Благоевград. В рамките му ще бъде предоставена информация, свързана с реализираните дейности по проекта. В 14.00 часа на улица „Ветрен“ 8 ще се проведе официална церемония по откриването на обект „Благоустрояване на IV-ти микрорайон в Благоевград, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на улица „Ветрен“ до ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Ливия НИНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 октомври 2019 г.
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 окт...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.