НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:29


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: 116 038 души ще се възползват от подобрената градска среда

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: 116 038 души ще се възползват от подобрената градска среда

22 Юли 2019 | 14:37 | Агенция "Фокус"
Благоевград. 16 038 души ще се възползват от подобрената градска среда в Благоевград. Това каза по време на пресконференция зам.-кметът на Благоевград по строителството инж. Емилия Тунева, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Относно благоустрояването на IV-ти микрорайон тя подчерта, че са рехабилитирани и реконструирани 6 улици с обща дължина 2 029 метра. По думите й това са улиците „Ветрен“, „Роден край“, „Черно море“, „Съединение“, „Независимост и „Руен“. Зам.-кметът допълни, че изцяло е подменена ВиК-мрежата; изградени са 6 подпорни стени, които осигуряват безопасността на преминаващите автомобили, пешеходци и живущи в квартала; обособени са 38 паркоместа, от които 3 за хора с увреждания и са поставени нови 260 пейки, 185 кошчета и 285 броя кашпи.
„Изградената велосипедна алея, свързваща бул. „Св. Димитър Солунски“ с улица „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“ и бул. „Св. св. Кирил и Методий“, създава условия за алтернативен начин на придвижване, с което се облекчава транспортния трафик в града и се подобрява качеството на живот на жителите на града и екологичната, и здравослoвна градска среда, в следствие на редуцираните вредни емисии, отделяни в атмосферата от автомобилния трафик. Засадени са 88 нови дървета и 1869 броя храстова растителност. Обособени са нови зони за отдих, където са поставени 109 пейки и 84 кошчета“, каза още инж. Емилия Тунева.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: На площад „Георги Измирлиев – Македончето“ изцяло са подменени настилките от мраморни, гранитни и бетонови плочки

Инж. Емилия Тунева, зам.-кмет на Благоевград: На площад „Георги Измирлиев – Македончето“ изцяло са подменени настилките от мраморни, гранитни и бетонови плочки

22 Юли 2019 | 14:22 | Агенция "Фокус"
Благоевград. На площад „Георги Измирлиев – Македончето“ изцяло са подменени съществуващите настилки от мраморни, гранитни и бетонови плочки, като е запазен архитектурния облик на площада. Това каза по време на пресконференция зам.-кметът по строителството към Община Благоевград инж. Емилия Тунева, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Тя уточни, че са поставени нови 63 електрически стълба с улично LED осветление; инсталирано е ново художествено осветление на фонтаните, озеленени са 4 816 кв. м. площ, поставени са нови 73 пейки и кошчета в обособените зони за отдих, а също така е инсталиран нов асансьор и стълбищна платформа с две стоманобетонни рампи, преодоляващи различните нива на площада и е изградена нова поливна система.
Инж. Тунева коментира, че на улица „Марица“ е постигнато трайно подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики и носимоспособността на настилката и подобряване на условията за безопасността на движението, като общата дължина на улицата е 635,24 метра. Тя посочи, че са изградени са нови тротоари на площ 4 477,42 кв. метра; озеленени са 917, 83 кв. м. площ и са засадени 15 броя нови дървесни видове. „Обособени са общо 101 паркоместа, от които 13 са за хора с увреждания. Монтирани са 40 електрически стълба с енергоспестяващо улично осветление“, каза още тя.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: В града ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Благоустрояване на градската среда“

Благоевград: В града ще се проведе заключителна пресконференция по проекта „Благоустрояване на градската среда“

22 Юли 2019 | 08:41 | Агенция "Фокус"
Благоевград. В града ще се проведе заключителна пресконференция и откриване на обект по проекта „Благоустрояване на градската среда“. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от екипа, работещ по проекта. Първото събитие ще бъде от 13.00 часа в зала №5 на Община Благоевград. В рамките му ще бъде предоставена информация, свързана с реализираните дейности по проекта. В 14.00 часа на улица „Ветрен“ 8 ще се проведе официална церемония по откриването на обект „Благоустрояване на IV-ти микрорайон в Благоевград, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо улично осветление и озеленяване в района на улица „Ветрен“ до ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Ливия НИНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 октомври 2019 г.
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 окт...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.