НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Нямам сила и енергия за трети мандат, но ще продължа да участвам активно в обществения живот на града

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Нямам сила и енергия за трети мандат, но ще продължа да участвам активно в обществения живот на града

29 Юли 2019 | 14:49 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Нямам сила и енергия за трети мандат, но ще продължа да участвам активно в обществения живот на град Пловдив. Това каза пред журналисти кметът инж. Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Той отново подчерта, че решението му да не вземе участие в предстоящите кметски избори е лично и категорично. „Това не означава, че няма да се занимавам с политика или че няма да помагам на града с всички сили под каквато и да е форма. Не очаквайте от мен да спра да бъда активен. Напротив. Аз ще продължа в моето ежедневие да работя за града. Много пъти казвам, че чувствам много духовна връзка с Пловдив. Не смятам, че имам нужната енергия за трети мандат, с която да бъда полезен на града. Може да се кандидатирам за кмет през 2023 година. Защо смятате, че животът свършва?“, коментира кметът инж. Иван Тотев.
„Моето желание да не участвам в кметските избори е ясно заявено. Има много хора, които искат да продължа да бъда кмет и това е нормално. Би било ненормално след 8 години управление никой да не те иска. Представяте ли си пък тогава какво щеше да е?“, каза Тотев. Той коментира, че всички излъчени до момента номинации за кмет на Пловдив от ГЕРБ са за хора с опит. „Подкрепям абсолютно всички номинации, които са излъчени до момента. Задължително е да се представим добре. Ние направихме страхотни неща в града през тези 8 години. За нас е задължително да предложим вариант на жителите на града за едно устойчиво развитие на Пловдив“, коментира още Тотев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Не очаквам да има доминираща номинация за кмет на града

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Не очаквам да има доминираща номинация за кмет на града

23 Юли 2019 | 14:24 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Не очаквам да има доминираща номинация за кмет на Пловдив. Това каза пред журналисти кметът на града инж. Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Тотев посочи, че очаква около 10 номинации за кмет на Община Пловдив, сред които Изпълнителната комисия на ГЕРБ да определи кой ще е кандидат за поста. „През тази седмица протичат номинационните събрания на ГЕРБ не само за кмет на Пловдив, но и за районни кметове и общински съветници. До момента имаме изключително много номинации, като от двата района – „Северен“ и „Централен“, имаме две имена, които са на първо място“, каза Тотев.
Кметът припомни, че вече си е направил самоотвод и няма да участва в номинационните събрания на ГЕРБ в града. „Събранията са максимално отворени за гражданите, които също могат да номинират. Процесът на подбор на хора е диалог с гражданите. В тези разговори излизат и много проблеми, чакащи своето решение от хората, които ще бъдат избрани. По-прозрачен избор за участие в местното самоуправление в България не е правен никога“, подчерта кметът инж. Иван Тотев.
Според него предизборната ситуация в Пловдив ще бъде динамична и интересна. Тотев не пожела да коментира ясните до момента номинации, издигнати на номинационните събрания на ГЕРБ в районите „Централен“ и „Северен“ – на районния кмет Георги Стаменов и на областния управител Здравко Димитров.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Следващият кмет на града трябва да е готов за вземането на тежки решения, за да постигне добри резултати

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Следващият кмет на града трябва да е готов за вземането на тежки решения, за да постигне добри резултати

23 Юли 2019 | 13:07 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Следващият кмет на Пловдив трябва да е готов за вземането на тежки решения, за да постигне добри резултати. Това коментира пред журналисти кметът на града инж. Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. „Трябва да е разумен, диалогичен и да държи на нещата, в които вярва. За да се постигнат резултати, трябва да се вземат тежки решения. Изпитах това на мой гръб, но когато теглиш чертата и се обърнеш назад, виждаш, че си е заслужавало – големите проекти са направени. Някой трябва да плати политическата цена и затова трябва Пловдив да има кмет, който да е подготвен. Мисля, че ще направим едно добро предложение пред жителите за кмет, също за районни кметове и общински съветници“, каза Тотев.
По повод заявката на ВМРО да води преговори със Славчо Атанасов за издигане на кандидатурата му за кмет на Пловдив, Тотев коментира: „Преди шест месеца Славчо Атанасов беше казал, че единствената причина да иска да е кмет на града е, за да бъде на балотаж с мен. Явно тогава е излъгал своите избиратели“.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019 г.
Жан-Клод Юнкер и Мишел Барние преди речите им в ЕП за Брекзит. 18 септември 2019...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.