НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Десетки хиляди социалисти ще се съберат за традиционния събор на връх Бузлуджа на 27 юли

Десетки хиляди социалисти ще се съберат за традиционния събор на връх Бузлуджа на 27 юли

25 Юли 2019 | 12:56 | Агенция "Фокус"
Казанлък. На 27 юли 2019 г. в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. В 10.45 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите „Щурчета'' и духов оркестър „Виво Монтана“. В 10.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11.30 часа на сцената на Историческата поляна председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12.30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.
В 13.30 часа на поляната над хижа „Малка Бузлуджа” ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. В 14.00 часа на Историческата поляна ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.
На 26 юли в 14.00 часа в зала "Възраждане", Община Габрово, ще се проведе разширено заседание на Националния съвет на БСП с участие на областни и общински председатели на БСП, кметове и общински съветници. В 16.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата. В 16.30 часа Корнелия Нинова ще открие ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа "Бузлуджа 2019", а в 18.00 часа ще бъдат обявени победителите. Ще се поднесат венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141-годишнина от Освобождението на България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николина Чакърдъкова и Виво Монтана ще са част от традиционния събор на БСП на връх Бузлуджа

Николина Чакърдъкова и Виво Монтана ще са част от традиционния събор на БСП на връх Бузлуджа

24 Юли 2019 | 12:28 | Агенция "Фокус"
Казанлък. По време на традиционния събор на левицата на Историческата поляна под връх Бузлуджа на 27 юли 2019 г., участие в тържествената програма ще вземат Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, както и духовият оркестър "Виво Монтана", град Монтана. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. Тази година честванията на поляната ще се проведат под лозунга "Бузлуджа 2019 - Единни за България".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Традиционният събор на БСП на връх Бузлуджа ще се проведе на 26 и 27 юли

Традиционният събор на БСП на връх Бузлуджа ще се проведе на 26 и 27 юли

17 Юли 2019 | 13:01 | Агенция "Фокус"
Казанлък. На 26 и 27 юли 2019 г. ще се проведе традиционният събор на БСП на връх Бузлуджа. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Погребение на бившия президент на Зимбабве Робърт Мугабе. 14 септември 2019 година
Погребение на бившия президент на Зимбабве Робърт Мугабе. 14 септември 2019 годи...

ВИДЕО
Кмет на годината 2019
Кмет на годината 2019
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.