НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: 40 студенти ще приеме за начало новооткритият Факултет по медицина към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в града

Бургас: 40 студенти ще приеме за начало новооткритият Факултет по медицина към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в града

28 Юни 2019 | 14:06 | Агенция "Фокус"
Бургас. 40 студенти ще приеме за начало новооткритият Факултет по медицина към Университет "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас тази есен, съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Кандидатстудентската кампания за подаване на документи започва на 1 юли, а приемните изпити ще са на 21 юли - по биология, и 28 юли - по химия.
Стартирането на кампанията стана възможно, след като на 27 юни Факултетът получи позитивна оценка за акредитация на обучението по специалността "Медицина", съобщи на пресконференция ректорът на висшето училище проф. Магдалена Миткова.
Университетът разполага с необходимите преподаватели за обучението на студентите. Желание да водят лекции по медицина са заявили още много специалисти от страната и чужбина.
Бъдещите лекари ще се подготвят в нови и оборудвани по всички стандарти учебни кабинети и лаборатории. След завършване на обучението си младите медици ще практикуват в спешната помощ, доболничната и болничната медицинска помощ, диспансери, центрове за опазване на общественото здраве, научноизследователски институти, служби по трудова медицина.
В Медицинския факултет ще се поддържа високо ниво на преподаване, а подборът на студентите ще се извършва по строги критерии. От университета заявиха още, че максималният бал за прием в специалността "Медицина" е 36 точки, но кандидати с по-нисък бал от 24 няма да бъдат приемани. Целта на тази мярка е да се осигури най-доброто качество на образованието още от самото начало.
Идеята за създаването на медицински факултет в Бургас съществува от много време, но най-сериозните стъпки за нейното реализиране бяха направени през последните няколко години. Кметът Димитър Николов, заедно с ръководството на Университет "Проф. д-р Асен Златаров", целият местен парламент и представители на лекарското съсловие положиха много усилия в тази посока. Община Бургас подпомогна изцяло процеса и финансира строителството на сградата, в която ще се обучават бъдещите лекари.
Стартът на първата учебна година в Медицинския факултет е важна крачка към подобряване на качеството на здравеопазването в Бургас и региона. Преподавателите, които ще изнасят лекции във висшето училище, ще практикуват и в бургаските болници, ще отворят свои кабинети в града. Това ще осигури на бургазлии по-добро здравно обслужване. Откриването на Медицинския факултет е и възможност на лечебните заведения и двете университетски болници в града да се развиват.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: В Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се проведе пресконференция за предстоящия за първи път тази година прием на студенти по медицина

Бургас: В Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се проведе пресконференция за предстоящия за първи път тази година прием на студенти по медицина

28 Юни 2019 | 08:00 | Агенция "Фокус"
Бургас. Ръководството на Медицинския факултет към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас ще даде пресконференция по повод предстоящия прием на студенти по медицина, който се осъществява за първи път тази година. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. На срещата с медиите от 10.00 часа в аулата на висшето училище ще бъдат оповестени датите на приемните изпити и ще бъде представен кандидат-студентският справочник.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август 2019 година
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.