НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:05


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Павел Шопов, ПП "Атака": Социалната сфера е част от колониалната система, в която всичко се определя отвън

Павел Шопов, ПП "Атака": Социалната сфера е част от колониалната система, в която всичко се определя отвън

18 Юли 2019 | 13:31 | Агенция "Фокус"
София. Социалната сфера е част от колониалната система, в която всичко се определя отвън. Това каза народният представител от ПГ на "Обединени патриоти" и член на ръководството на ПП "Атака" Павел Шопов по време на дебатите по Кодекса за социално осигуряване, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Много тъжно като слушам как се обвиняваме, как се проклинаме, как се мразим. Господарите са си постигнали целта. Всичко да остава тук, ние да сме виновни, да се мразим и доникъде. Тук комунистите не бяха, че различни управления не бяха, че Виденов ли не беше, че тоя-оня ли министър-председател. Така е в една колонизирана държава, в която няма суверенитет, в която всичко се определя отвън", каза още Павел Шопов. По думите му социалната сфера е част от тази колониална схема. "Ще ме разберат трима-четирима от БСП, един от тях стои на първия ред. Ще ме разберат двама-трима от ГЕРБ. Ще ме разбере един човек, него го няма в момента от "Воля". От "Обединени патриоти" май никой, От ДПС няма нужда да ме разбират. Те са турска националистическа партия в България и каквото лошо се случва тук, то е в техен плюс", каза още Шопов.
След изказването на Павел Шопов Хамид Хамид от ДПС в процедура по начина на водене каза на председателстващия проф. Явор Нотев, че е допуснал обидни думи към най-българската партия в парламента. "Ако няма да си изпълнявате задълженията на председател, моля незабавно освободете това място, защото е много ясно, че сте от същата група малоумници", каза Хамид.
от своя страна председателстващият пленарното заседание проф. Нотев заяви, че няма да се поддаде на тази провокация. "Ако има недоволство, на което вие видяхте, че реагирах, нека да го поставим на обсъждане, където е неговото място. Ако имате съответните бележки, ще прегледам протоколите и ще вземем съответните мерки", каза още проф. Нотев. Той обясни, че разбира гнева му, но това не е начина, да го покаже.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: По начина, по който БСП подхожда към проблема с пенсиите, прави впечатление, че не им е целта да постигнат заложеното в Кодекса за социално осигуряване

Валери Симеонов, НФСБ: По начина, по който БСП подхожда към проблема с пенсиите, прави впечатление, че не им е целта да постигнат заложеното в Кодекса за социално осигуряване

18 Юли 2019 | 13:18 | Агенция "Фокус"
София. По начина, по който БСП подхожда към проблема с пенсиите, прави впечатление, че не им е целта да постигнат заложеното в Кодекса за социално осигуряване. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по Кодекса за социално осигуряване, предаде репортер на Агенция "Фокус". "За пореден път ме впечатлявате с начина, по който подхождате към пореден сериозен въпрос, който, естествено, трябва да бъде решен рано или късно и той ще бъде решен. Начинът, по който подхождате остава в мен впечатлението, че го правите да привлечете, колкото се може повече медийно внимание. Вкарвате определена порция скандал, шумотевица, патаклама, но като че ли не ви е целта да постигнете това, което сте заложили в законопроекта. Ако имахте сериозната цел да го постигната и нямате нужното мнозинство би трябвало да потърсите съдействие, съмишленици, разбиране на вашата теза", посочи още Симеонов. Той цитира думите на Андрей Ляпчев от 20-те години, който е казал, че нещата се постигат "Со кротце, со благо и со малце кьотек". "Вие малко превратно прилагате тази мисъл, почвате с кьотека. Може би това е някаква традиция, установена във вашата партия", допълни още Симеонов.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Георги Гьоков, БСП: Не е добре пенсионерите да са с такова чувство на забравяне от Бога и от управляващите

Георги Гьоков, БСП: Не е добре пенсионерите да са с такова чувство на забравяне от Бога и от управляващите

18 Юли 2019 | 12:56 | Агенция "Фокус"
София. Не е добре пенсионерите да са с такова чувство на забравяне от Бога и от управляващите. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Георги Гьоков по време на дебатите по Кодекса а социално осигуряване, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Радвам се, че тръгна дискусията покрай нашето предложение. Мисля си, че дискусията тръгна в грешна посока. Тук тръгнахме да се обвиняваме кой какво бил предложил, кой като предложил, не го направил. Трябваше да се обединим около едно нещо, че пенсионерите в България мизерстват и не получават добри пенсии", каза още Гьоков. Той обърна внимание, че положението на българските пенсионери е трагично. "Няма как минималната пенсия да е 219 лв., а лекарствата да струват 200 - 250 лв.", каза още той. Георги Гьоков посочи, че му се е искало да се обединят по въпроса с пенсиите. "Няма как да не напомня някои неща от тази трибуна. Първо, ГЕРБ 10 години управлявате и нищо за пенсионерите. Нищо, освен увеличението по чл. 100 от Кодекса за социално осигуряване, това е нормалното осъвременяване на пенсиите, с което би трябвало да отразяваме инфлацията и увеличаването на средноосигурителния доход. Нали знаете, че това увеличение е 2,5 и 3 % и за първи път от 10 години става 5,7%", обясни още Гьоков.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 2019 г.
Фламандски националисти продават Валония на Доналд Тръмп за 1 евро. 22 август 20...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.