НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:50


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Павел Шопов, ПП "Атака": Социалната сфера е част от колониалната система, в която всичко се определя отвън

Павел Шопов, ПП "Атака": Социалната сфера е част от колониалната система, в която всичко се определя отвън

18 Юли 2019 | 13:31 | Агенция "Фокус"
София. Социалната сфера е част от колониалната система, в която всичко се определя отвън. Това каза народният представител от ПГ на "Обединени патриоти" и член на ръководството на ПП "Атака" Павел Шопов по време на дебатите по Кодекса за социално осигуряване, предаде репортер на Агенция "Фокус". "Много тъжно като слушам как се обвиняваме, как се проклинаме, как се мразим. Господарите са си постигнали целта. Всичко да остава тук, ние да сме виновни, да се мразим и доникъде. Тук комунистите не бяха, че различни управления не бяха, че Виденов ли не беше, че тоя-оня ли министър-председател. Така е в една колонизирана държава, в която няма суверенитет, в която всичко се определя отвън", каза още Павел Шопов. По думите му социалната сфера е част от тази колониална схема. "Ще ме разберат трима-четирима от БСП, един от тях стои на първия ред. Ще ме разберат двама-трима от ГЕРБ. Ще ме разбере един човек, него го няма в момента от "Воля". От "Обединени патриоти" май никой, От ДПС няма нужда да ме разбират. Те са турска националистическа партия в България и каквото лошо се случва тук, то е в техен плюс", каза още Шопов.
След изказването на Павел Шопов Хамид Хамид от ДПС в процедура по начина на водене каза на председателстващия проф. Явор Нотев, че е допуснал обидни думи към най-българската партия в парламента. "Ако няма да си изпълнявате задълженията на председател, моля незабавно освободете това място, защото е много ясно, че сте от същата група малоумници", каза Хамид.
от своя страна председателстващият пленарното заседание проф. Нотев заяви, че няма да се поддаде на тази провокация. "Ако има недоволство, на което вие видяхте, че реагирах, нека да го поставим на обсъждане, където е неговото място. Ако имате съответните бележки, ще прегледам протоколите и ще вземем съответните мерки", каза още проф. Нотев. Той обясни, че разбира гнева му, но това не е начина, да го покаже.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Валери Симеонов, НФСБ: По начина, по който БСП подхожда към проблема с пенсиите, прави впечатление, че не им е целта да постигнат заложеното в Кодекса за социално осигуряване

Валери Симеонов, НФСБ: По начина, по който БСП подхожда към проблема с пенсиите, прави впечатление, че не им е целта да постигнат заложеното в Кодекса за социално осигуряване

18 Юли 2019 | 13:18 | Агенция "Фокус"
София. По начина, по който БСП подхожда към проблема с пенсиите, прави впечатление, че не им е целта да постигнат заложеното в Кодекса за социално осигуряване. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на дебатите по Кодекса за социално осигуряване, предаде репортер на Агенция "Фокус". "За пореден път ме впечатлявате с начина, по който подхождате към пореден сериозен въпрос, който, естествено, трябва да бъде решен рано или късно и той ще бъде решен. Начинът, по който подхождате остава в мен впечатлението, че го правите да привлечете, колкото се може повече медийно внимание. Вкарвате определена порция скандал, шумотевица, патаклама, но като че ли не ви е целта да постигнете това, което сте заложили в законопроекта. Ако имахте сериозната цел да го постигната и нямате нужното мнозинство би трябвало да потърсите съдействие, съмишленици, разбиране на вашата теза", посочи още Симеонов. Той цитира думите на Андрей Ляпчев от 20-те години, който е казал, че нещата се постигат "Со кротце, со благо и со малце кьотек". "Вие малко превратно прилагате тази мисъл, почвате с кьотека. Може би това е някаква традиция, установена във вашата партия", допълни още Симеонов.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Спас Гърневски, ГЕРБ: Социално ориентираните в БСП да предложат на криминалните комунисти да върнат половината от заграбеното и пенсиите ще скочат три пъти повече

Спас Гърневски, ГЕРБ: Социално ориентираните в БСП да предложат на криминалните комунисти да върнат половината от заграбеното и пенсиите ще скочат три пъти повече

18 Юли 2019 | 13:13 | Агенция "Фокус"
София. Социално ориентираните в БСП да предложат на криминалните комунисти да върнат половината от заграбеното и пенсиите ще скочат три пъти повече. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски по време на дебатите по Кодекса за социално осигуряване, предаде репортер на Агенция "Фокус". Гърневски обърна внимание, че преди 10 години ГЕРБ заварва една обрулена отвсякъде държава с едно олигархично управление. "Средната заплата от 600 е 1200 и 1300, в края на мандата ще стане 1600 -1700 лв.", каза още Гърневски. По думите му три пъти е скочило развитието на социалната сфера. "До края на мандата нещата ще си дойдат на мястото", каза още Гърневски. "Имаме два начина да решим проблемите в социалната сфера, не само за пенсиите. Единият случай е ГЕРБ да продължи да управлява още три мандата и така както ви казах как върви икономиката в управлението на ГЕРБ и след 10 години България ще стигне над средното ниво на развитите европейски страни", допълни още Гърневски. То подчерта, че неслучайно народът 10 години избира ГЕРБ. "Не ви избират вас, а избират ГЕРБ. Колко по-лоши да сте от ГЕРБ, че не ви избират", каза още той. Гърневски разкритикува БКП. Според него в БСП има две фракции - социалисти за социална солидарност и комунисти и криминални капиталисти. "Ето ви двете фракции и сега предлагам вместо да занимавате с глупости хората, съберете се на един хубав конгрес, имате си лидер обединител. Социално ориентираните да предложат на криминалните комунисти да върнат половината от заграбеното", подчерта още Гърневски. "Колеги, когато говорим за една от най-важните теми за пенсиите, трябва да си даваме сметка, че първо има установен ред. Не може в тези правила всеки да бърка", посочи още Спас Гърневски.
Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година
В Париж празнуват 75 години от освобождението на града. 25 август 2019 година

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.