НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:58


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Десетки хиляди социалисти ще се съберат за традиционния събор на връх Бузлуджа на 27 юли

Десетки хиляди социалисти ще се съберат за традиционния събор на връх Бузлуджа на 27 юли

25 Юли 2019 | 12:56 | Агенция "Фокус"
Казанлък. На 27 юли 2019 г. в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. В 10.45 часа ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите „Щурчета'' и духов оркестър „Виво Монтана“. В 10.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд. В 11.30 часа на сцената на Историческата поляна председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12.30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.
В 13.30 часа на поляната над хижа „Малка Бузлуджа” ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. В 14.00 часа на Историческата поляна ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.
На 26 юли в 14.00 часа в зала "Възраждане", Община Габрово, ще се проведе разширено заседание на Националния съвет на БСП с участие на областни и общински председатели на БСП, кметове и общински съветници. В 16.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата. В 16.30 часа Корнелия Нинова ще открие ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа "Бузлуджа 2019", а в 18.00 часа ще бъдат обявени победителите. Ще се поднесат венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141-годишнина от Освобождението на България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николина Чакърдъкова и Виво Монтана ще са част от традиционния събор на БСП на връх Бузлуджа

Николина Чакърдъкова и Виво Монтана ще са част от традиционния събор на БСП на връх Бузлуджа

24 Юли 2019 | 12:28 | Агенция "Фокус"
Казанлък. По време на традиционния събор на левицата на Историческата поляна под връх Бузлуджа на 27 юли 2019 г., участие в тържествената програма ще вземат Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл, както и духовият оркестър "Виво Монтана", град Монтана. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. Тази година честванията на поляната ще се проведат под лозунга "Бузлуджа 2019 - Единни за България".
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Младежкото обединение в БСП организира на връх Бузлуджа дискусия на тема: „Оставам в България! Променям своята община!“

Младежкото обединение в БСП организира на връх Бузлуджа дискусия на тема: „Оставам в България! Променям своята община!“

22 Юли 2019 | 13:17 | Агенция "Фокус"
София. „Оставам в България! Променям своята община!“ е темата на младежката дискусия, която се организира от младите социалисти в деня на Националния събор на Левицата- Бузлуджа 2019 год. , съобщиха от пресцентъра на БСП.
Специален гост на събитието ще бъде председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова, както и членовете на Изпълнителното бюро на БСП.
Целта на младежката дискусия е да бъдат обсъдени и разисквани конкретни политики, които кандидатите за кметове на населени места и кандидатите за общински съветници на БСП трябва да отстояват по време на местните избори тази есен.
На 27-ми юли, от 13:30 часа, на поляната над Малка Бузлуджа, младите социалисти ще обсъждат бъдещето както на България, така и на родните си места.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
"Белград на вода" ще бъде най-модерният квартал на Балканите. 19 ноември 2019 г....

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.