НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Превозвачите от градския транспорт ще получат допълнително финансиране

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев: Превозвачите от градския транспорт ще получат допълнително финансиране

17 Юли 2019 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Превозвачите от градския транспорт в Пловдив ще получат допълнително финансиране. Това каза кметът на града инж. Иван Тотев по време на среща с фирмите-превозвачи в Пловдив, инициирана от областния управител Здравко Димитров, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Според кмета точната сума ще бъде обсъдена от експертите на Общината и ще гласувана на сесията на Общински съвет, която ще се състои на 1 август. „През последните месеци имаме леко занижаване на услугата и бе нужно да се изясни причината, поради която това се случва. В рамките на договорените ни отношения и в рамките на проблемите, които поставихме за обсъждане, получихме задоволяващи отговори. От страна на превозвачите се постави проблем, свързан с текучеството на кадрите и състоянието на градския транспорт. Задоволителните отговори ни дават възможност да предложим на Общинския съвет на 1 август една подкрепа, която Община Пловдив може да предостави на превозвачите. Надяваме се, че ще има пряко отражение върху повишаване качеството на услугата. Основните ни изисквания са оборудване на всички автобуси с Електронната система за таксуване и със Системата за управление на градския транспорт. Все още има необорудвани автобуси. По силата на договора, това е задължение на превозвачите. Имаме известно забавяне, като искаме в най-кратки срокове да затворим тази страница от дневния ред. Ще подкрепим с допълнителни компенсации, които ще бъдат толкова, колкото са нужни да се подобри услугата и да се направи така, че в този опасен летен период, в който има по-малко пътници, фирмите превозвачи да видят в лицето на Община Пловдив един добър партньор“, коментира Иван Тотев. Той посочи, че жителите на града се оплакват предимно от неизпълнение на курсове, пропускане на спирки от водачите на автобусите, също условията в самите автобуси.
Кметът каза още, че срокът за оборудване на автобусите от градския транспорт в Пловдив вече е изтекъл. „Има причини някои от автобусите да не са оборудвани и ние ги считаме за меродавни, проявяваме известен толеранс. Броят на необорудваните автобуси не е голям, системата работи, но за да бъде напълно функционална, 100% от подвижния транспорт трябва да бъде свързан. По този начин много лесно ще бъдат изчислявани субсидиите и средствата, които се дължат на всеки един превозвач“, посочи Иван Тотев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август 2019 година
Енманюел Макрон и Доналд Тръмп обядваха преди срещата на Г-7 в Биариц. 24 август...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.