НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: 16 договора са сключени за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” на територията на областта

Кюстендил: 16 договора са сключени за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” на територията на областта

17 Юли 2019 | 13:45 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. 16 договора са сключени за изпълнение на проекти по Оперативна програма „Региони в растеж” на територията на областта. Това съобщи на пресконференция Любомира Велинова, управител на Областен информационен център – Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Девет от договорите са сключени с Община Кюстендил, а седем с Община Дупница. Отделно от това са регистрирани и два договора на Агенция ,,Пътна инфраструктура“ – за ремонт на пътя до Рилския манастир и на отсечката Дупница – Клисура. Два проекта на стойност 21 065 940 лева по Оперативна програма „Околна среда” са регистрирани през тази година. Проектите са за изграждане на компостиращи инсталации и на инсталации за предварително третиране на битови отпадъци. Проектите се изпълняват от Община Кюстендил и Община Дупница, като в обхвата на тяхното изпълнение са включени съответно общините Невестино и Трекляно, и общините Сапарева баня и Бобов дол. Три са регистрираните проекти по Оперативна програма „Добро управление“ – два на Община Кюстендил за осигуряване функционирането на ОИЦ – Кюстендил и един на сдружение ,,Младежки общински съвет – Кюстендил“. С по един одобрен проект в област Кюстендил са Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ и Програмата за морско дело и рибарство. Осем са проектите по Оперативна програма „Храни“. Три са договорите по подмярка 7.2. на Програмата за развитие на селските райони за ремонт/ реконструкция на общинска инфраструктура – два на Община Бобов дол и един на Община Сапарева баня.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: Общо 90 договора за изпълнение на европейски проекти са сключени в областта от началото на програмния период

Кюстендил: Общо 90 договора за изпълнение на европейски проекти са сключени в областта от началото на програмния период

17 Юли 2019 | 13:40 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Общо 90 договора за изпълнение на европейски проекти са сключени в област Кюстендил от началото на програмния период. Това съобщи на пресконференция Любомира Велинова, управител на Областен информационен център – Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Договорите са за изпълнение на проекти, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица за периода и са на обща стойност 90 104 208 лева. Най-много проекти се изпълняват по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ – 29 проекта на обща стойност: 10 835 898 лева. 17 от проектите се изпълняват или вече са изпълнени от общинските администрации, останалите 12 от фирми. На следващо място по брой на одобрени проекти е Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ – сключени са 27 договора на обща стойност 18 437 961 лева. Сред тях са нови 10 договора, сключени през месец юни тази година които са за стартиране на самостоятелна стопанска дейност в рамките на процедура „Насърчаване на предприемачеството“.
Седем от одобрените проекти ще се изпълняват на територията на община Кюстендил, останалите три са регистрирани в община Дупница. Производство на перилни и почистващи препарати и сапуни на основата на натурални и растителни суровини, създаване на 10 пилотни епизода на телевизионно предаване за комплексно представяне на малко познати туристически дестинации в България, производство на калъфки за туристически възглавници и на седалки за автомобили – микробуси и влакове са сред основните дейности, предмет на изпълнение на част от одобрените проекти. Останалите са в областта на ИКТ индустрията – създаване на мобилно образователно приложение, разработване и внедряване на иновативна технология за автоматизиран анализ на целеви групи в социалните мрежи, създаване на бизнес видео каталог и други.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая
Специалният прокурор Катица Янева се яви като свидетел по случая "Рекет". 20 авг...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.