НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Плевен: В Драматично-куклен театър „Иван Радоев” ще бъде представена постановката „Авеню Кю”

Плевен: В Драматично-куклен театър „Иван Радоев” ще бъде представена постановката „Авеню Кю”

7 Юли 2019 | 11:49 | Агенция "Фокус"
Плевен. В Драматично-куклен театър „Иван Радоев” ще бъде представена постановката „Авеню Кю”. Тя е подходяща за деца над 16 г. Това каза за Радио „Фокус“ режисьорът на спектакъла Петър Кауков. Постановката ще се играе от 19.30 часа в салона на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” в рамките на второто издание на фестивала за куклено изкуство „Шарено петле”. „Това е изключително забавен мюзикъл за възрастни, който представя всички чувствителни теми на нашето време. Всичко е подложено на добронамерена шега, която ни води към признаване и преодоляване на предразсъдъците и осъзнаване на различията”, каза Петър Кауков. „Постановката е весела притча за съзряването и остра сатира към проблемите на младите, как вече те като възрастни трябва да поемат лична отговорност за живота си. Сблъсъкът с действителността на група неудачници, възпитани в ценностната система на американската демокрация е актуален и у нас. Тук зрителите ще могат да се порадват на извънредно смешна интерпретация на „тежките” проблеми в живота”, каза още Петър Кауков. Той добави, че постановката е отличена с награда „Икар” през 2018 г. в категория „постижение в кукленото изкуство”.
Виолета КРЪСТЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Плевен: В града ще бъде представена постановката „Грозното патенце” в рамките на фестивала „Шарено петле”

Плевен: В града ще бъде представена постановката „Грозното патенце” в рамките на фестивала „Шарено петле”

7 Юли 2019 | 09:09 | Агенция "Фокус"
Плевен. В града ще бъде представена постановката „Грозното патенце” в рамките на фестивала „Шарено петле”. Тя е подходяща за деца между 4 и 12 г. Това каза за Радио „Фокус“ актрисата Юлия Коларова. „Грозното патенце” ще се играе от 18.00 часа на сцена „Пан Бурянин” на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен. „Популярната приказка е разказана по нестандартен начин. В него си подават ръка актрисата, куклите и рисуваната анимация за една нова интерпретация на познатата Андерсенова история”, каза Юлия Коларова. „Да израснеш физически и да се разхубавиш е естествено, но да се промениш духовно, да надскочих егото си и да станеш още по-добър, никак не е лесно. Това е истинската красота”, каза още Юлия Коларова. Тя допълни, че взаимодействието между актрисата, куклите и анимационните герои изненадва зрителя и го въвежда в нов вид театър.
Виолета КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Плевен: В града ще се проведе работилница за деца за изработка на кукли от прежда в рамките на фестивала „Шарено петле”

Плевен: В града ще се проведе работилница за деца за изработка на кукли от прежда в рамките на фестивала „Шарено петле”

7 Юли 2019 | 08:21 | Агенция "Фокус"
Плевен. В града ще се проведе работилница за деца за изработка на кукли от прежда в рамките на фестивала „Шарено петле”. Това каза за Радио „Фокус“ Васил Василев, директор на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” - Плевен. Инициативата ще се състои от 11.00 часа пред театъра в рамките на второто издание на фестивала. „Чрез намотване, тъкане и различни преплитания децата могат да си направят кукла - плод на собственото им въображение”, каза Васил Василев. Той добави, че заниманието е забавно и откривателско. „Подходящо е за участници на възраст между 4 и 12 г.”, каза още Васил Василев и припомни, че фестивалът се организира със съдействието на Община Плевен.
Виолета КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Василев, Драматично-куклен театър „Иван Радоев”-Плевен: Представлението „Приказна мисия с Чародея” е подходящо за деца от 4 до 12 г.

Васил Василев, Драматично-куклен театър „Иван Радоев”-Плевен: Представлението „Приказна мисия с Чародея” е подходящо за деца от 4 до 12 г.

6 Юли 2019 | 16:01 | Агенция "Фокус"
Плевен. Представлението „Приказна мисия с Чародея” е подходящо за деца от 4 до 12 г. Това каза за Радио „Фокус“ Васил Василев, директор на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”-Плевен по повод постановката, която ще бъде представена от 18.00 часа пред театъра в рамките на второто издание на фестивала за куклено изкуство „Шарено петле” и представлява интерактивна куклена миниатюра.
„Чародея и Манела са пазителки на изгубените приказки и пристигат в Плевен, за да спасят приказка в нужда от помощ. Те трябва да намерят всичките й части, да ги подредят и да ги изпратят обратно в приказното царство. Може да се окаже, че не са сами в тази мисия”, посочи Васил Василев.
Той добави, че малките зрители са поканени да бъдат съавтори в приказната игра и по този начин се стимулира тяхното участие и творческото им мислене. „Те неусетно се превръщат в режисьори, драматурзи или актьори, като през играта и забавлението стават свидетели как идеите им се реализират на сцената”, подчерта Васил Василев.
Виолета КРЪСТЕВАОтвори в нов прозорец
прочети затвори

Плевен: В града ще бъде представена постановката ,,Филифьонката, която вярваше в бедствия”

Плевен: В града ще бъде представена постановката ,,Филифьонката, която вярваше в бедствия”

6 Юли 2019 | 14:53 | Агенция "Фокус"
Плевен. В града ще бъде представена постановката ,,Филифьонката, която вярваше в бедствия” в рамките на второто издание на фестивала за куклено изкуство ,,Шарено петле”. Тя е подходяща за цялото семейство. Това каза за Радио „Фокус“ Петър Тодоров, режисьор на постановката. Началото е от 19.30 часа в салона на Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев”. ,,Това е спектакъл за всички възрасти. По-красив и поетично смешен начин той разказва за една странна Филифьонка, която живее сама на отдалечен северен бряг. Тя толкова се бои да не ѝ се случи някое бедствие, че почти не излиза от къщата си”, каза Петър Тодоров. ,,Единственото живо същество наоколо е не по-малко странната Гафса. Двете са обречени да бъдат добри съседки, но страховете на Филифьонката им пречат. Може би най-добрият начин да се освободиш от страха е да преминеш през него”, каза още Петър Тодоров. Той добави, че текстът на постановката е от Туве Янсон.
Виолета КРЪСТЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Плевен: Постановката ,,Аладин и вълшебната лампа” ще бъде представена в града в рамките на фестивала ,,Шарено петле”

Плевен: Постановката ,,Аладин и вълшебната лампа” ще бъде представена в града в рамките на фестивала ,,Шарено петле”

6 Юли 2019 | 10:29 | Агенция "Фокус"
Плевен. Фестивалът ,,Шарено петле” в Плевен е прекрасен форум за представяне на постановката ,,Аладин и вълшебната лампа”. Това каза за Радио „Фокус“ Милена Мавродинова, режисьор на постановката ,,Аладин и вълшебната лампа”, която ще се играе от 11.00 часа на сцена ,,Пан Буранин” в Драмтично-куклен театър ,,Иван Радоев” в рамките на фестивала ,,Шарено петле”. Спектакълът е продукция на Плевенския театър. ,,В постановката се разказва как някога светът е бил различен. Може би малко по-страшен и по-красив. Със сигурност е бил магичен и хората вярвали във вълшебства”, каза Милена Мавродинова. ,,Вълшебствата помагали и сочели пътищата, по които да вървят хората. В този невероятен свят Аладин открил любовта и с помощта на вълшебствата и добротата унищожил злия магьосник”, посочи Милена Мавродинова. Тя припомни, че входът за постановките на целия фестивал е свободен, а покани се получават на касата на театъра.
Виолета КРЪСТЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Васил Василев, директор на Драматично-куклен театър - Плевен: Постановката ,,Аз, Сизиф” на Веселка Кунчева е  предназначена за възрастни

Васил Василев, директор на Драматично-куклен театър - Плевен: Постановката ,,Аз, Сизиф” на Веселка Кунчева е предназначена за възрастни

5 Юли 2019 | 11:08 | Агенция "Фокус"
Плевен. Постановката ,,Аз, Сизиф” на Веселка Кунчева е предназначена за възрастни. Това каза за Радио „Фокус“ Васил Василев, директор на Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев”- Плевен по повод постановката, която ще се играе от 19.30 часа в салона на театъра в в рамките на второто издание на фестивала за куклено изкуство ,,Шарено петле”. ,, Веселка Кунчева е режисьор и драматург с оригинално мислене. В спектакъла се изследва непрекъснатото завръщане на човека към себе си. Още в античността философите съзират абсурдността на човешкото поведение. По какъвто и път да тръгне, в каквото и да се опитва да се превърне, каквито и бягства да прави, човек вечно се завръща към себе си”, каза Васил Василев. ,, Текстът в постановката се изпълнява от Леонид Йовчев, а сценографията и куклите са дело на Мариета Голомехова”, добави Васил Василев.

Виолета КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Петър Тодоров, режисьор: Постановката ,,Кокошка с брошка”   е за малки и големи

Петър Тодоров, режисьор: Постановката ,,Кокошка с брошка” е за малки и големи

5 Юли 2019 | 10:54 | Агенция "Фокус"
Плевен. Постановката ,,Кокошка с брошка” е за малки и големи. Това каза за Радио „Фокус“ Петър Тодоров, режисьор на постановката ,,Кокошка с брошка”, която ще се играе от 18.00 часа пред Драматично-куклен театър ,,Иван Радоев” в рамките на второто издание на фестивала за куклено изкуство ,,Шарено петле”. ,, В спектакъла се разказва историята на една Кокошка, която вместо яйце снася шоколадов бонбон и това я хвърля в паника. След безуспешни опити да намери решение на ,,проблема” при приятелката си Патицата, Доктора и при Царя, хубавият слънчев ден и децата я убеждават, че не се е случило нищо страшно”, каза Петър Тодоров. Напротив. Прекрасно е да направиш нещо различно и с това да зарадваш някого, особено децата. Възрастните също ще се зарадват от играта на Десислава Минчева.” Той допълни, че постановката е по мотиви от приказки на Маргарит Минков.

Виолета КРЪСТЕВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Париж полицията разпръсква демонстранти една година след началото на протестите на
В Париж полицията разпръсква демонстранти една година след началото на протестит...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.