НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:04


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2018 г.

Сливен: Общинският съвет прие годишния отчет за изпълнението на бюджета на Общината за 2018 г.

25 Юни 2019 | 15:11 | Агенция "Фокус"
София. Годишният отчет за изпълнението на бюджета на общината за 2018 г. бе приет от Общински съвет – Сливен по време на редовното му заседание. Това съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.
По време на дискусиите по точката кметът Стефан Радев заяви, че с изпълнението на предходния бюджет, Ощината затвърждава положителните тенденции, свързани със все по-доброто му изпълнение и финансово оздравяване. „Община Сливен вече не се намира във финансово затруднение, няма просрочени задължения и се движи със все по-добри темпове по отношение на финансовата рамка. Една от основните ни задачи е да достигнем до максимално изпълнение от сто процента“, подчерта кметът. Той припомни, че преди три години и половина изпълнението на бюджета е било под 60 %.
На събранието беше приета и Програма за намаляване риска от бедствия на територията на община Сливен за периода 2019-2030 г., както и Програма за работата на Общинския съвет през третото тримесечие на 2019 г.
С 38 гласа „за“ общинските съветници гласуваха промяната на бюджета на Общината за 2019 г. По думите на кмета Радев то се налага заради увеличаване на средствата за субсидия за спортни клубове и разходи за финансиране на спортни прояви, ремонтни дейности на здравната служба в с. Драгоданово, закупуване на външен климатичен агрегат и изпарител за климатична инсталация за общински пазари, ремонт на водопроводната мрежа на с. Въглен, допълнителни разходи за доизграждане на детската площадка в с. Раково и други.
В хода на днешната сесия беше прието и изменението на план-сметката по събиране, извозване и обезвреждане на депа и на други съоръжения.
И на днешното заседание бяха гласувани обичайните разпоредителни сделки с недвижими имоти, общинска собственост, отпускане на финансови средства и помощи, касаещи образованието и културата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Запалиха светлините на коледното дръвче пред Капитолия. 6 декември 2019 г.
Запалиха светлините на коледното дръвче пред Капитолия. 6 декември 2019 г.

ВИДЕО
Българската Коледа
Българската Коледа
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.