НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:16


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Шумен: Извънредната сесия на Общинския съвет по проблемите на ВиК - Шумен не се състоя

Шумен: Извънредната сесия на Общинския съвет по проблемите на ВиК - Шумен не се състоя

13 Юни 2019 | 13:15 | Агенция "Фокус"
Шумен. Извънредната сесия на Общинския съвет по проблемите на ВиК - Шумен не се състоя, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Шумен. Според общинските съветници отсъствието на управителя на ВиК - Шумен или представител на дружеството, които да отговорят на поставените въпроси, обезсмисля дебата. Така от присъстващите в залата 29 общински съветници само 6 души гласуваха заседанието да продължи, 16 бяха „против“ и 7 „въздържал се“.
На дадената вчера пресконференция от управителя на ВиК - Шумен Илиян Илиев стана ясно, че предварително поети служебни ангажименти възпрепятстват днешното му присъствие на сесията. От ВиК са изпратили и писмен отговор на въпросите по дневния ред от заседанието. В началото проф. Борислав Беджев, председател на Общинския съвет посочи, че вчера се е срещнал с Илиян Илиев и тъй като има въпроси и от общински съветници и от други шуменски общини, той е изразил готовност всеки месец да отговаря писмено.
Общинският съветник Пламен Петков посочи, че изпратената от ВиК информация не изчерпва необходимостта и контакта между търговското дружество и Община Шумен. „Това не е достатъчно за нашите отношения, по този начин ние няма да можем да кажем на гражданите нищо друго освен онова, което управителят реши да направи чрез пресконференция и чрез писмен отговор на нашите въпроси. Начинът е не чрез пресконференции, кабинетни събирания и писмени отговори, а да дойде тук и да се говори, да се внасят планове за оздравяване на дружеството. Писмени отговори на въпроси не решават проблема с финансовото състояние на дружеството“, коментира Пламен Петков.
Според общинския съветник Иван Йонков сесията е безсмислена. „Изпадаме в ситуация да говорим сами със себе си. Не се приеме формата ние да ходим при управителя на Вик. Нека да дойде на сесия и разговаряме като търговски партньори. Одиторът е разтревожен и е заявено в доклада, ние също искаме да знаем как дружеството ще решава проблемите си“, заяви Иван Йонков.
Ивелина ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 година
В Лондон се провежда протест за втори референдум за Брекзит. 19 октомври 2019 го...

ВИДЕО
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Дигитален материал: Как се гласува в изборното помещение
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.