НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:53


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Главен комисар Николай Николов, ПБЗН: В рамките на проекта „Flood Guard” ще бъде изграден модерен обучителен център за по-добра подготовка на екипите за реакция при наводнения

Главен комисар Николай Николов, ПБЗН: В рамките на проекта „Flood Guard” ще бъде изграден модерен обучителен център за по-добра подготовка на екипите за реакция при наводнения

12 Юни 2019 | 12:22 | Агенция "Фокус"
Благоевград. В рамките на проекта „Flood Guard” ще бъде изграден модерен обучителен център за по-добра подготовка на екипите за реакция при наводнения. Това каза пред журналисти в Благоевград главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пирин. „Проектът има за цел да изградим в България един учебен център, който да даде по-добра подготовка на нашите структури, да закупим мобилна техника, която може да се придвижва във всякакви условия, което ще ни осигури по-бърза реакция. За мен най-важното в подобни проекти, свързани с реакция при бедствия, е доброто взаимодействие. Няма как ако областният управител не е на място, да се създаде организация, ето защо и нещата няма да се получат. Той е центърът, около който всички структури трябва да се обединят и да работят заедно“, коментира главен комисар Николов.
Главен комисар Николов отбеляза, че самият учебен център, който ще бъде изграден, ще се намира на територията на Благоевградска област. „Ще бъде оборудван като едно ново, модерно и иновативно училище със съответните класни стаи, преподаватели и полигон за практически действия. На граждански договори ще наемем преподаватели и помощен персонал, за да може този център да работи. Няма смисъл да бъде само едно „бижу“, на което да се радваме и да се снимаме“, подчерта главен комисар Николов. Той посочи, че проектът е продължение на усилията, които полагат от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ по превенция и реакция при наводнения.
Главен комисар Николов изказа благодарност към неговите колеги, към Басейнова дирекция „Източно-беломорски район“ – Пловдив, Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ – Благоевград и областните управители на Благоевград и Смолян, които са направили така, че да се разработи много добър проект.
Директорът на Дирекцията коментира и темата, свързана с назначения, които предстоят при тях. „В Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението скоро време предстои до един месец да обявим конкурс за назначаването на 94 пожарникари в цялата страна. И тук в Благоевград ще има“, уточни главен комисар Николов.
Ливия НИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 октомври 2019 г.
Сблъсъци между демонстранти-сепаратисти и испанската полиция в Барселона. 16 окт...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.