НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:52


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Продължава отводняването на дворове в село Хотница, кметът Даниел Панов ръководи на място дейностите

Велико Търново: Продължава отводняването на дворове в село Хотница, кметът Даниел Панов ръководи на място дейностите

11 Юни 2019 | 15:09 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. 70 литра на квадратен метър са се изсипали над великотърновското село Хотница за 40 минути снощи. Продължава отводняването на засегнатите дворове на 12 къщи, работят три помпи, осигурени от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. С багери, фадроми и строителна техника продължава разчистването на наносите и прокопаването на урви за отвеждане на водата.
Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов лично ръководи и координира дейностите в селото. Заедно с кмета на селото Десислав Йорданов и с експерти от дирекция „Строителство и устройство на територията“ той обходи всички седем улици, пострадали от водата. Панов посети и засегнатите частни имоти.
На трите най-пострадали отсечки ще бъде насипана фракция. За възстановяването на инфраструктурата, канавките и за ново отводняване ще сезираме комисията за бедствия и аварии.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Кметът Даниел Панов предприе незабавни мерки за овладяване на ситуацията в село Хотница след поройния дъжд от изминалото денонощие

Велико Търново: Кметът Даниел Панов предприе незабавни мерки за овладяване на ситуацията в село Хотница след поройния дъжд от изминалото денонощие

11 Юни 2019 | 10:47 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Кметът Даниел Панов предприе незабавни мерки за овладяване на ситуацията в село Хотница след поройния дъжд от изминалото денонощие. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Вечерта на 10 юни в селото се изля силен порой. Сериозното количество валежи доведе до наводняване земеделски територии, засегнати бяха дворовете на 12 къщи и частично – приземни помещения.
След сигнал, подаден от кмета на с. Хотница Десислав Йорданов, кметът на Община Велико Търново Даниел Панов предприе незабавни мерки за овладяване на ситуацията. Веднага бе изпратена специализирана техника, а координацията на дейностите на място бе възложена на заместник-кмета проф. Георги Камарашев.
С багери и фадроми бяха разчистени наносите по улиците и край моста над р. Бохот. Прокопани бяха и локални урви за оттичане и отвеждане на събралата се вода.
При необходимост от отводняване на стопански помещения ще бъде изпратена още специализирана техника.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: На много места в областта превалява дъжд

Велико Търново: На много места в областта превалява дъжд

10 Юни 2019 | 18:33 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Изсичане на храсти се извършва по пътя между Джулюница и границата с област Трърговище. Дейностите, които ще продължат до края на юни, са в отсечката от км 149+000 до км 172+900, където шофьорите трябва да карат с повишено внимание. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление – Велико Търново. Времето във Великотърновския регион е предимно облачно. На много места превалява дъжд. Пътните настилките са частично мокри, а трафикът – натоварен. Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона по пътя Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка се извършва разширяване, което трябва да приключи до края на август. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно. Ремонтни дейности текат и по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за укрепването му отново е краят на август. Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни. Полицейски служители следят за правилното протичане на движението. Патрули има на входовете и изходите на Велико Търново, както и в по-натоварените участъци от първокласната и второкласна пътна мрежа в областта.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 г.
Посрещнаха Пендаровски в Белград с най-високи държавни почести. 22 ноември 2019 ...

ВИДЕО
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Безпрецедентно наводнение във Венеция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.