НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:16


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

НКЖИ: 5 са подадените оферти за модернизация на гаров комплекс „Стара Загора“

НКЖИ: 5 са подадените оферти за модернизация на гаров комплекс „Стара Загора“

25 Март 2019 | 08:39 | Агенция "Фокус"
София. На 22 март 2019 г. в сградата на ДП НКЖИ, комисията за разглеждане, оценка и класиране отвори и оповести офертите на участниците в открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Реконструкция на гаров комплекс „Стара Загора“ – проектиране, строителство и авторски надзор“. Това съобщиха от пресцентъра на НКЖИ. Фирмите, подали документи за участие, по ред на подаване на офертите са:
- ДЗЗД „АККОРД КЪНСТРАКШЪНС СТРОЙ“, което включва следните фирми: „АККОРД СТРОИТЕЛНО ПРОМИШЛЕНА ИНВЕСТИЦИОННА КОРПОРАЦИЯ“ АД, „ЕР КЪНСТРАКШЪНС“ ООД и „АВТО-СТРОЙ“ ООД;
- ДЗЗД „ЕВРОПЕЙСКА ГАРА – СТАРА ЗАГОРА“, което включва следните фирми:
„ПАРСЕК ГРУП“ ЕООД, „ПРЕСТИЖ БИЗНЕС-93“ ООД, „БИГЛА – III” OOД и „АТМ“ ЕООД;
- „ВДХ – ЦЕНТРАЛНА ГАРА“ ДЗЗД, което включва следните фирми: „ВДХ“ АД и „АРХОНТ“ ЕООД;
- ОБЕДИНЕНИЕ „БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ“, което включва следните фирми: „ТРЕЙС ГРУП ХОЛД“ АД, „СИ БИЛД БЪЛГАРИЯ“ ЕООД и „ИНЖПРОЕКТ“ ООД
- КОНСОРЦИУМ „ЖП ГАРА СТАРА ЗАГОРА“, което включва следните фирми:
„СТРОИТЕЛНО-ПРЕДПРИЕМАЧЕСКИ ХОЛДИНГ“ ЕООД, „ЕМВИЗИЯ“ ООД и „ГРАДБА ПРОМЕТ“ ДОО.
Гаров комплекс „Стара Загора“ обслужва Транс-европейското направление от „основната“ мрежа - коридор „Ориент/Източно-Средиземноморски“. На приемното здание през годините са извършвани само частични спешни ремонти, крайно недостатъчни за поддържане на техническото му състояние в проектните параметри.
Основната цел на проекта е да се изпълнят мерки за повишаване енергийната ефективност на обществените пространства, въвеждане на модерни системи за отопление, климатизация, осветление и информация, както и подобряване достъпността до гаровия комплекс. От особена важност е организацията на обслужването в гарите, за да бъдат създадени необходимите удобства и комфорт за пътниците.
Индикативната стойност на проекта е 10 951 192,00 лв. без ДДС.
Реконструкция на гаров комплекс „Стара Загора“ – проектиране, строителство и авторски надзор“ се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Зеленски в щаба на партията си
Владимир Зеленски в щаба на партията си "Слуга народа" след победата на предсроч...

ВИДЕО
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Радиоверига и информационна агенция Фокус
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.