НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:00


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Николай Терзиев, кмет на район „Триадица“: Благодарение на канализационния колектор в кв. „Кръстова вада“ ще може да се отводни пробивът по бул. „Тодор Каблешков“

Николай Терзиев, кмет на район „Триадица“: Благодарение на канализационния колектор в кв. „Кръстова вада“ ще може да се отводни пробивът по бул. „Тодор Каблешков“

19 Април 2019 | 12:34 | Агенция "Фокус"
София. Благодарение на канализационния колектор в кв. „Кръстова вада“ ще може да се отводни пробивът по бул. „Тодор Каблешков“. Това каза пред журналисти кметът на столичния район „Триадица“ Николай Терзиев, който провери изграждането на бул. „Филип Кутев“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това е връзката на втория главен канализационен клон в кв. „Кръстова вада“, който се свързва с Перловския колектор на „Гоце Делчев“ и бул. „Петко Тодоров“. Той освен, че обхваща половината „Кръстова вада“ и ще има къде да се отводни квартала, обхваща и част от „Манастирски ливади“-Изток и най-важното е, че благодарение на него ще може да се отводни пробивът на „Тодор Каблешков“, коментира Терзиев. По думите му над 17 имота са в процедура по отчуждаване по „Тодор Каблешков“. „Надявам се до края на годината да приключи и да стартират останалите, за да може да приключи отчуждаването до мол „Парадайс“. Затова е изключително важен този главен канализационен клон. Временната организация на движението е така съобразена, че във времето, когато е най-затруднено, няма да се спира. 150 дни е целият проект, така че съобразено за 15 септември за може да бъде отворен булевардът изцяло в пълни му габарит“, допълни той и уточни, че тези стеснения са доста малки участъци на етапи. „По 70-100 метра, така че да не затрудняват движението. Предвидени са препоръчителни маршрути. Обявени са на сайта на Общината. Това е трасе, което се ползва от цяла София, а не само от „Триадица“, каза още Николай Терзиев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Очаквам до средата на месец юни напълно да бъде завършен бул. „Филип Кутев“

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Очаквам до средата на месец юни напълно да бъде завършен бул. „Филип Кутев“

19 Април 2019 | 12:05 | Агенция "Фокус"
София. Очаквам до средата на месец юни напълно да бъде завършен бул. „Филип Кутев“. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери изграждането на бул. „Филип Кутев“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Ремонтът върви по график. Трябва да припомня, че този участък е изключително важен. Това всъщност е участък от бъдещия вътрешен ринг на София с бул. „Тодор Каблешков“ от страната на Район „Триадица“, ул. „Филип Кутев“ до „Симеоновско шосе“. Работи се по всички участъци. Някъде отчуждаваме още, някъде разширяваме. В случая изпълняваме половината от бъдещия булевард, по който трябва да преминава и трамвай. Знаете, че имаше проблем с отводняването на бул. „Черни връх“ и всъщност най-напред се изпълни канализацията и водопроводът от „Софийска вода“, за да може да се отводнява бул. „Черни връх“ заедно с „Кръстова вада“ и след това вече започнахме пътните дейности“, заяви Фандъкова и уточни, че очаква около средата на месец юни да бъде напълно завършен участъкът с 4 ленти – две в посока, да има изградено осветление, тротоари. „Работим поетапно, но много сериозно по цялостното протежение на бъдещия вътрешен ринг, който е стратегически проект за следващите години, за да може да облекчим трафика в центъра на града и по този начин да намалим вредните емисии във въздуха. В същото време от неделя трябва да започне и изграждането на още един много важен канализационен колектор за отводняването на кв. „Кръстова вада“ и на бъдещия пробив по бул. „Тодор Каблешков“, който обаче ще затрудни движението по ул. „Сребърна“, каза още Йорданка Фандъкова.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на ул. „Филип Кутев“

Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на ул. „Филип Кутев“

19 Април 2019 | 07:37 | Агенция "Фокус"
София. От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на ул. „Филип Кутев“, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Във връзка с инвестиционния проект са изградени отливни канали по ул. „Филип Кутев“ в участъка от бул. „Черни връх“ до ул. „Атанас Дуков“ и по ул. „Хижите“, от ул. „Атанас Дуков“ до р. Драгалевска. Новите канали са изградени със стъклопластови тръби с диаметър 1800 мм и 1400 мм, като общата им дължина е 517 м. Реализацията на двата отливни канала подобри функционирането на канализационната система по бул. „Черни връх“ и на кв. „Кръстова вада – изток“. По този начин се предотвратява и рискът от наводнения на имоти в района.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост в Барселона. 15 октомври 2019 г.
Сблъсъци между полиция и протестиращи по време на демонстрациите за независимост...

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.