НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:10


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

FAZ: От „Фолксваген“ опровергаха информацията за строежа на завода в Турция, България все още е в надпреварата

FAZ: От „Фолксваген“ опровергаха информацията за строежа на завода в Турция, България все още е в надпреварата

30 Юли 2019 | 08:48 | Агенция "Фокус"
Хановер. Германският автомобилен концерн „Фолксваген“ все още търси най-доброто място за новия си завод в Югоизточна Европа, съобщава националният ежедневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.
„Няма окончателно решение на Надзорния съвет", заяви премиерът на Долна Саксония Щефан Вайл (ГСДП), който е част от ръководния орган на „Фолксваген“.
Наскоро бе съобщено, че Турция вече е избрана за изграждането на завода на стойност милиарди. От компанията опровергаха информацията.България също участва в надпреварата.
„Разбира се, независимо как се вземе това решение, то ще бъде икономическо, а не политическо изявление", увери Вайл, като допълни, че се очаква такова да има „може би на следващото или на по-следващото заседание на Надзорния съвет“. Съответно процесът вероятно ще се продължи през есента.
Критиците твърдят, че избирането Турция не е съвместимо със ситуацията с правата на човека в страната.
Впечатлението, че компанията отслабва дейностите си в Германия, като пренасочва все по-голяма част от работата си в страни с по-ниски разходи за персонал, противоречи на политиката на ГСПД. „Принципно ситуацията е по-сложна… Компанията трябва да отваря нови пазари за продажби, също чрез пазарно ориентирано производство", подчерта Вайл.
Съгласно думите му, „Фолксваген“ трябва да има право да присъства в много страни. „Ето защо се справя толкова добре, защото не само гледа на нещата с национални очила, а се утвърждава в международен план от десетилетия", обясни Вайл.
Наскоро „Фолксваген“ представи добри резултати за работата си, въпреки дизеловата афера и проблемната автомобилна индустрия. От април до юни продажбите са се увеличава с близо седем процента спрямо предходната година, въпреки че са доставени по-малко автомобили. Също така печалбата на компанията се е увеличила значително през този период с почти една четвърт.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Росен Плевнелиев, президент (2012-2017): България ще продължи преговорите с "Фолксваген", за нас процесът не е приключил

Росен Плевнелиев, президент (2012-2017): България ще продължи преговорите с "Фолксваген", за нас процесът не е приключил

17 Юли 2019 | 12:42 | Агенция "Фокус"
София. България ще продължи преговорите с "Фолксваген", за нас процесът не е приключил. Това каза президент Росен Плевнелиев (2012-2017) и председател на автомобилния клъстер след среща с премиера Борисов в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Плевнелиев поясни, че автомобилният клъстер е създаден през 2012 г. „През 2012 г. в автомобилостроенето в България работиха 30 компании. Те имаха оборот от 2 млрд, борят на заетите беше 9 хил.“, посочи той. „Днес в автомобилостроенето работят над 60 хил. човека, броят на компаниите е 230, оборотът е над 10 млрд. лева. Безспорно това е една от най-динамично развиващите се индустрии в България, успехът е факт, но ние сме амбициозни да постигнем повече“, заяви Плевнелиев.
„По-важното от срещата днес - по казуса за "Фолксваген". До тук България постигна огромен успех. Ние дойдохме да благодарим за всичко, което правителството направи. Никога досега не сме стигали толкова далеч в мечтите и амбициите си в България да се случват толкова стратегически инвестиции. Това, че сме на финала със страна като Турция е огромен успех за България“, отбеляза той.
„Научихме много, разбрахме много, имаме амбицията да продължаваме напред. Това, че Турция е избрала да продължи да преговаря преференциално, това не означава, че за нас процесът е приключил. България е една изключително достойна алтернатива, която се цели нависоко. В следващите месеци ние продължаваме да работим заедно с концерн на "Фолксваген" и преговарящите екипи, докато няма подписан договор с една от двете държави. Постигнахме много, това, че сме на финала и победихме държави като Унгария, Словакия, Румъния, Сърбия е огромен успех. Продължаваме да бъдем активни и да работим заедно - достойно и на всички фронтове“, добави бившият президент.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Фактор“ (Македония): „Фолксваген“ съобщи решението за новия завод: Сърбия и Македония отпадат, България и Турция остават

„Фактор“ (Македония): „Фолксваген“ съобщи решението за новия завод: Сърбия и Македония отпадат, България и Турция остават

25 Юни 2019 | 12:14 | Агенция "Фокус"
Волфсбург. Ръководството на „Фолксваген“ елиминира Сърбия и Македония като възможни кандидати за новия завод на германския концерн. Инвестицията от два милиарда евро ще бъде направена в Турция или България в близко време, съобщава скопското електронно издание „Фактор“.
„Фолксваген“ определи двете страни като финалисти за местоположението на новия завод за автомобили. В началото на годината от компанията обявиха, че ще произвеждат електрически превозни средства в своите заводи в Германия и ще обмислят промяна на производството на някои модели с конвенционални двигатели във фабрика, която ще бъде установена някъде в Източна Европа.
Първоначално списъкът на потенциалните кандидати включваше пет страни, но компанията сведе избора си до Турция или България.
През последните три месеца представители на германския автомобилен производител посещават и провеждат преговори в двете страни-кандидатки. Германският Frankfurter Allgemeine Zeitung съобщи, че Хърбърт Дийс, председател на борда на директорите на „Фолксваген“, е бил на посещение в Турция миналата седмица, за да обсъди въпросите, свързани с инфраструктурата на завода, който производителят на автомобили може да установи в Западна Маниса.
В доклада се посочва също, че Дийс вероятно ще проведе разговори с правителствени служители в столицата Анкара. Според източници, „Фолксваген“ може да обяви окончателно решение в полза на Турция в рамките на две седмици.
Източници също така предполагат, че планираната фабрика в Маниса ще има годишен производствен капацитет за 300 000 автомобила.
Последният път, в който в Турция бяха направени големи инвестиции в автомобилната индустрия, бе през 1997 г. – от „Тойота“ и „Хонда“. През последните 22 години в страната не е инвестирала друга компания.
Ако „Фолксваген“ произвежда модели с висока добавена стойност, това ще бъде важна стъпка напред за Турция.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

България и Германия отчитат рекорден стокообмен помежду си (ОБЗОР)

България и Германия отчитат рекорден стокообмен помежду си (ОБЗОР)

20 Май 2019 | 16:35 | Агенция "Фокус"
София. Република България и Федерална Република Германия отчетат рекорден стокообмен помежду си. Тези данни представиха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и външният министър на Германия Хайко Маас. Във вчерашния ден Маас се срещна с премиера Бойко Борисов. Двамата обсъдиха актуални теми от двустранен характер, както и въпроси от дневния ред на Европейския съюз. На срещата беше посочено, че двете държави остават стратегически партньори в областта на търговията и инвестициите. През 2018 г. стокообменът между страните е 8,153 млрд. евро, което е с 11.8 % повече от миналата година. Инвестициите от Германия у нас през 2018 г. са в размер на 153,7 млн. евро. Вицепремиерът Екатерина Захариева отбеляза, че 1/3 от големите инвестиции в България са германски. „Германия винаги е била наш изключително важен стратегически съюзник и търговски партньор в голяма част от глобалните теми и предизвикателства. Тази година отбелязване най-големия стокообмен между двете държави от 1950 г. насам, с малко позитивно салдо към България“, добави Захариева. „Нашият бизнес и нашите фирми искат и се радват да работят заедно. Немският език е вторият най-изучаван чужд език у нас. В Германия в 8 университета се изучава български език и литература“, добави още вицепремиерът. Според нея предстоящите европейските избори са шанс Европа да пребори растящия тренд на национализма, популизма и евроскептицизма.
Германският външен министър Маас определи България като силен проевропейски партньор, намиращ се в сърцето на Европа. Той заяви, че държавите членки на ЕС трябва да говорят с един глас и да действат единно, но според него това ще бъде възможно, ако преодолеем различията си. „Ние сме сигурни, че след изборите България отново ще говори, защото има много теми, от които ние се нуждаем. Става дума за бъдещето на Европа, ние не искаме да я оставяме на популистите и националистите“, изтъкна той. По думите му страната ни ясно е заявила позиция по отношение на Западните Балкани още по време на председателство на Съвета на ЕС. „България има важен глас за Западните Балкани“, подчерта той, като обясни, че страната ни е модератор за намирането на европейския път на страните от Балканите. Очаква се по-късно двамата министри да се разходят в историческия център на София в района между ротондата „Свети Георги“, джамията „Баня Баши“ и Софийската синагога, символизиращи културното многообразие и толерантност на българския народ. Те ще направят първа копка на новата сграда на дипломатическата мисия.
В програмата на германския дипломат бе и среща и с президента Румен Радев. „За България, Германия е стратегически партньор в ЕС и много близък партньор в НАТО“, посочи Румен Радев и добави, че страната ни разчита на германска подкрепа за модернизация на Българската армия и за пълноценната интеграция на българската отбранителна индустрия и наука в рамките на общите европейски проекти, включително и финансирани чрез Европейския фонд за отбрана.
Хайко Маас коментира и информация за немската автомобилна компания „Фолксваген“, която възнамерява да започне инвестиции в България. По думите му това е въпрос с изключителна важност, но решението ще бъде взето от фирмата. Според него политиката не трябва да се меси в тези отношения.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Хайко Маас: Решението на „Фолксваген“ за инвестиции е важно, но то ще бъде взето от фирмата, тук политиката не трябва да се меси

Министър Хайко Маас: Решението на „Фолксваген“ за инвестиции е важно, но то ще бъде взето от фирмата, тук политиката не трябва да се меси

20 Май 2019 | 12:55 | Агенция "Фокус"
София. Решението на „Фолксваген“ за инвестиции е важно, но то ще бъде взето от фирмата, тук политиката не трябва да се меси. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на външните работи на Федерална Република Германия Хайко Маас след официална среща с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Попитан дали има намерение немската автомобилна компания „Фолксваген“ да прави инвестиции в България, той отговори: „Решението е изключително важно, но то ще бъде взето от фирмата, тук политиката не трябва да се меси“. Маас коментира и задалата се ситуация в Австрия, при която вицеканцлерът Щрахе беше уличен в злоупотреби с власт. Мааст изрази надежда обстановката да се разреши последователно и бързо. „Ние искаме да работим с новото австрийско правителство, надявам се Австрия да говори с проевропейски глас в ЕС. Ние искаме да имаме добри отношения и имаме добри отношения“, добави той.
Даяна ДЮЛГЕРОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Хайко Маас: България е силен проевропейски партньор, намиращ се в сърцето на Европа

Министър Хайко Маас: България е силен проевропейски партньор, намиращ се в сърцето на Европа

20 Май 2019 | 12:26 | Агенция "Фокус"
София. България е силен проевропейски партньор, намиращ се в сърцето на Европа. Това каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на външните работи на Федерална Република Германия Хайко Маас след официална среща с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Много се радваме, че отношенията на нашите държави са много добри. Много се радвам, че започваме тази важна седмица в София. Изборите започват в четвъртък и в неделя нашите две държави ще гласуват за избори за членове ЕП“, припомни той. „Нашият съюз трябва да даде отговори на въпроси с миграцията и сигурността. Затова се надявам в следващия Европейски парламент да има много депутати, които да не пречат на работата на ЕС. Това, от което имаме нужда, е силна и солидарна Европа“, добави Маас.
Според него държавите членки на ЕС трябва да говорим с един глас и да действаме единно, но по думите му това ще бъде възможно ако преодолеем различията си. „Да се върнем към основните ценности на ЕС и да ги защитаваме“, изтъкна външният министър на Германия. „В ЕС от най-голямо значение са гражданите. България е силен проевропейски партньор, който е в сърцето на Европа. Ние сме сигурни, че след изборите България отново ще говори, защото има много теми, от които ние се нуждаем. Става дума за бъдещето на Европа, ние не искаме да я оставяме на популистите и националистите“, изтъкна той.
По думите му страната ни ясно е заявила позиция по отношение на Западните Балкани още по време на председателство на Съвета на ЕС. България има важен глас за Западните Балкани, защото е много близо и защото за да разбере човек Балканите той трябва да знае културите и традициите. България е модератор на този процес, за решаване на конфликтите“, допълни той. Според него тя играе важна роля за намирането на европейския път за страните от Западните Балкани.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Das Handelsblatt: Производството на малки електромобили на "Фолксваген" ще бъде изнесено в Словакия

Das Handelsblatt: Производството на малки електромобили на "Фолксваген" ще бъде изнесено в Словакия

16 Май 2019 | 20:14 | Агенция "Фокус"
Волфсбург. По данни на германското икономическо издание Das Handelsblatt концернът "Фолксваген" ще изнесе производството на малки електромобили в държава от Източна Европа.
Според информация на изданието бордът на автомобилния гигант е взел решение моделът да бъде произвеждат в словашката столица Братислава. Към настоящия момент официален представител на компанията не е коментирал медийният доклад.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

"Фолксваген" започва преговорите за "потенциални места" за откриването на нов завод

"Фолксваген" започва преговорите за "потенциални места" за откриването на нов завод

14 Май 2019 | 10:30 | Агенция "Фокус"
Берлин. Германският концерн "Фолксваген" започва преговори за "потенциални места" за откриването на нов завод. Това се казва в прессъобщение, публикувано на официалната интернет страница на компанията по повод заседание на Надзорния и Управителния съвет, проведено във федералната германска столица Берлин в понеделник.
"Надзорният и Управителният съвет на "Фолксваген" АД взеха важни решения за бъдещето на "Фолксваген Груп". Като част от електрификационната си офанзива компанията трябва да продължи напред с изграждането на съоръжение за производство на батерии на територията на Европа. За тази цел Надзорният съвет одобри инвестиции на стойност по-малко от един милиард евро. Предвижда се да се изгради съоръжение в Долна Саксония, в Залцгитер", се казва в съобщението.
"Също така бе решено да се започнат конкретни преговори по планираното ново многостранно предприятие в Европа с останалите потенциални места", става ясно още от разпространения текст.

Агенция "Фокус" припомня:

В средата на април германските медии съобщиха, че "Фолксваген" ще вземе решение за откриването на нов завод на компанията през ноември месец, когато ще се проведе следващото заседание на Надзорния и Управителния съвет. Бе съобщено, че България и Турция са "двамата най-силни кандидати за компанията".
Още тогава бе подчертано, че въпросът ще бъде обсъден на пролетното заседание на Надзорния и Управителния съвет, но окончателното решение ще бъде взето през ноември.
Според мнозина Турция има голям шанс да бъде избрана пред конкурента си България. В подкрепа на това твърдение се привежда аргумента, че в средата на януари „Фолксваген“ се съгласи за производството на микробуси във фабриките на Ford в Турция.
България, която е една от възможностите за германския автомобилен производител, също се надява, че новият завод ще бъде открит в страната. Делегация на „Фолксваген“ разгледа българската столица София преди посещението на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в началото на април.
Миналия ноември „Фолксваген“ обяви, че ще направи инвестиция от 44 милиарда евро (49.8 милиарда долара) в електрически превозни средства, автономно шофиране и цифрови технологии за следващите пет години, разкривайки, че около 30 милиарда евро от тази инвестиция ще бъдат предназначени за развитието конкретно на електрически автомобили. „Фолксваген“ също така разкри, че моделите Skoda Karoq и Seat Ateca ще бъдат произвеждани в новия завод, който компанията ще открие в държава от Източна Европа.


Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Европейски избори 2019: Доц. Румяна Коларова, политолог: Президентът Румен Радев влезе в капана на търсената нова конфронтация между ГЕРБ и БСП

Европейски избори 2019: Доц. Румяна Коларова, политолог: Президентът Румен Радев влезе в капана на търсената нова конфронтация между ГЕРБ и БСП

14 Май 2019 | 09:54 | Агенция "Фокус"
София. Президентът Румен Радев влезе в капана на търсената нова конфронтация между ГЕРБ и БСП. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Румяна Коларова. Според нея е абсолютно неадекватно както политически, така и научно, сегашната политическа система да се определя като недемократична, а режимът като авторитарен. „Това обаче е стилът и патосът на основните противници на управляващите. Ясно е, че този патос беше свързан с очакването за предсрочни парламентарни избори. Премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че няма да има предсрочни избори, защото няма системни предпоставки за това. Убедена съм, че управляващите ще направят всичко възможно да няма предсрочен вот. Това изпуска въздуха на техните опоненти, които са като в безвъздушно пространство, защото до момента сякаш всичко беше фокусирано върху очакването, че на Борисов няма да му издържат нервите и отново ще има предсрочни избори“, обясни доц. Коларова. Търси се нов вид конфронтация и президентът Румен Радев влезе в този капан, добави политологът. Това няма да урони имиджа му, но ще пострада президентската институция, обясни тя. Според анализатори и политици, увлечени от радикалната стратегия, ГЕРБ си отива, припомни Коларова, като уточни, че те предвиждат за партията съдбата, която сполетя две от политическите алтернативи на БСП – СДС и НДСВ, които залязоха от политическия хоризонт. Но според нея големият проблем на политическата сцена у нас е изчезването и появяването на дясното. То създава у левицата чувството, че тя е вечна, а срещу тях има някаква неустойчивост и ненадеждна политическа класа, която може да бъде подменяна, добави политологът. По думите й ГЕРБ, и като партия, и като управление, показва много по-голяма устойчивост, отколкото НДСВ и СДС.
Елеонора ЧОЛАКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Европейски избори 2019: Доц. Румяна Коларова, политолог: Изказването на президента Румен Радев за инвестицията на „Фолксваген“ беше неуместно, срещата с главния прокурор Сотир Цацаров – нeнавременна

Европейски избори 2019: Доц. Румяна Коларова, политолог: Изказването на президента Румен Радев за инвестицията на „Фолксваген“ беше неуместно, срещата с главния прокурор Сотир Цацаров – нeнавременна

14 Май 2019 | 09:11 | Агенция "Фокус"
София. Изказването на президента Румен Радев за инвестицията на „Фолксваген“ беше неуместно, срещата с главния прокурор Сотир Цацаров – нeнавременна. Това каза за сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ политологът доц. Румяна Коларова. Реакцията на ГЕРБ и медиите е породена от тези действия на президента Румен Радев, обясни тя. Според нея активността на президентската институция в разгара на предизборната кампания е загадъчна. „Това не е времето, когато да се предприемат подобни актове“, уточни Коларова. В предизборната кампания се забелязва тенденцията всички партии да провеждат активната си кампания на местно ниво, каза още политологът. „На национално ниво остана само правителството с неговите национални прояви. Именно заради това стратегически и в щаба на БСП, и самият президент се опитват да компенсират неравнопоставеността на медийното присъствие на двете страни. Когато президентът естествено се опитва да компенсира не прави нищо друго, освен ясно да се идентифицира с опонентите на ГЕРБ“, коментира Коралова. Жалбата на ГЕРБ в ЦИК срещу левицата е и отговор на нелогичната жалба, внесена от БСП срещу премиера Бойко Борисов, добави политологът.
Елеонора ЧОЛАКОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Преговорите с „Фолксваген“ доведоха до задочен спор между бивш и настоящ президент (ОБЗОР)

Преговорите с „Фолксваген“ доведоха до задочен спор между бивш и настоящ президент (ОБЗОР)

13 Май 2019 | 04:07 | Агенция "Фокус"
София. Преговорите с „Фолксваген“ доведоха до задочен спор между президента в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев и настоящия държавен глава Румен Радев. В свое изказване пред журналисти в Асеновград президентът Радев, заяви, че има важни теми, по които съгласието между институциите в България е важно, и като пример посочи привличането на стратегически инвеститор в областта на автомобилостроенето. „Специално за завода на „Фоксваген“ поканих германския президент, имах много ползотворни разговори с него и водената от него делегация. Изрично по мое настояване посетихме водещо немско предприятие и то в района на Пловдив, за да може чрез немските медии да стигне до широката немска общественост посланието, че нашият модел на икономическо сътрудничество е успешен и че България е надеждна и перспективна дестинация. Преди два дни получих много ласкаво и обнадеждаващо писмо от президента Щайнмайер и всичко това е изцяло в подкрепа на българското правителство. Ще бъда първият, който ще поздрави кабинета, когато сключи договор със стратегически инвеститор", каза държавният глава.
Това изказване предизвика реакцията на бившия президент Росен Плевнелиев, който заяви за Агенция „Фокус“, че Румен Радев и неговият екип нямат нищо общо с преговорите с „Фолксваген“. По думите му те се водят вече повече от година и са между „Шкода“, която е дъщерно дружество на „Фолксваген“, и правителството и Автомобилния къстлер. Плевнелиев подчерта, че в делегацията на немския президент не е имало представител на концерна на „Фолксваген“. По думите му политическото говорене на президента Румен Радев за преговорите с „Фолксваген“ ще доведе до негативна реакция от страна на инвеститора. „Оттук нататък, ако нещо се случи, а решението по тази инвестиция може да се вземе много скоро – буквално в следващите дни, но може и да бъде наложено, спокойно можем да посочим президента Румен Радев като отговорен за едно крайно неадекватно действие в последния момент. Той иска да отреже лентичката, иска да се закичи със славата за нещо, за което нито е допринесъл, нито е заслужил. Мисля, че действието на президента Радев е още едно доказателство за това, че днес виждаме големия сблъсък между популисти от една страна – тези, които практически се борят за народната любов, включително и манипулирайки народа, и от друга страна обществено отговорните лидери, които работят за тази стратегическа инвестиция – мълчат, работят здраво, преговарят. И всичко това, за да може наистина да се увенчаем с успех“, коментира Плевнелиев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Handelsblatt: България и Турция имат добри шансове за откриване на нов завод на „Фолксваген“

Handelsblatt: България и Турция имат добри шансове за откриване на нов завод на „Фолксваген“

12 Април 2019 | 14:57 | Агенция "Фокус"
Волфсбург. Две от страните в Източна Европа все още може да се надяват, че германският концерн „Фолксваген“ ще открие нов завод на територията им. Това са България и Турция, съобщава икономическото издание Das Handelsblatt.
Търсенето на местоположение за новия завод все още не е финализиран. Според информация на германска медия, все още не е взето окончателно решение за това коя от двете страни ще бъде избрана. Очаква се обаче темата да бъде разгледана от Надзорния съвет на неговото заседание след Великден. Състезанието остава отворено, разкриват източници. Германската компания засега не коментира информацията.
Изданието подчертава, че и в двете страни разходите за наемане на персонал са много по-ниски, отколкото в Германия. Инвестицията е на стойност около един милиард евро.
Припомня се, че по-рано във „Фолксваген“ призоваха също за използването на капацитета на съществуващите им заводи и призоваваха за реинвестиране в някой от съществуващите обекти.
Това може да е една от фабриките за двигатели в Полша или Унгария. Според наличната досега информация решението за нов завод ще се вземе в следващия кръг на планиране. Това ще се случи в рамките на заседание на Надзорния съвет през ноември тази година.
Преди всичко надежди таят българите, коментира изданието, като уверяха, че автомобилният производител не иска да оставя нищо на случайността при избора на бъдещото местоположение на новия си завод.

Превод и редакция: Тереза Герова
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Последиците от земетресенията в Албания. 22 септември 2019 г.
Последиците от земетресенията в Албания. 22 септември 2019 г.

ВИДЕО
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Панихида в памет на загиналите бе отслужена на връх Каймак-Чалан
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.